Ασθένειες Καρδερίνα άρρωστη με φταρνίσματα βλέννη στο ράμφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kleo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kleo

PB New Member
Εγγραφή
4 Οκτ 2016
Μηνύματα
10
Πόλη
Αθήνα
Καλή χρόνια σε όλους, έχω μια καρδερίνα άρρωστη από τον Αύγουστο με φταρνίσματα βλλένη στο Ράμφος κ δυσκολία στην κατάποση αφωνία, έτρωγε μόνο αυγό κ αγγούρι ,την πήγα σε πτηνιατρο 3 φορές, έδωσε αντιβίωση γενική κ θεραπεία για άκαρεα τραχείας έδωσα βιταμίνες αντιστρες, όμως το πουλί δεν είχε καμμία βελτίωση .Το πήγα σε άλλο πτηνιατρο κ έδωσε αντιβίωση κ θεραπεία για άσθμα όπου κ μου είπε ότι το πουλί είναι βαριά με πνευμονία κ δεν θα ζήσει για πολύ.Το πουλάκι ζει ακόμα ταλαιπωρειται αφάνταστα έχει συριγμό είναι φουσκωμένο καρινιασμενο κ λερωμένο πίσω συνεχιζει να φταρνίζεται κ χτυπά το Ράμφος στο κλουβί με μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή έδωσα πάλι πουλμοσαν κ σταγόνες για άσθμα τρώει λίγους σπόρους τι άλλο μπορώ να κάνω?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλησπέρα, Χρόνια πολλά.
τι άλλο μπορώ να κάνω?
Να ζητήσεις από τον Πτηνίατρο να κάνει μικροσκοπική και μικροβιολογική εξέταση στις κουτσουλιές του γι να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος και να πάρει τα σωστά φάρμακα που χρειάζεται.
Επίσης καλό θα ήταν να πάρει επίχρισμα από το εσωτερικό του ράμφους για εξέταση.
 
ο δευτερος πτηνιατρος πηρεκουτσουλια την εξετασε δεν βρηκε τιποτα
Δεν μλάμε για μικροσκοπική εξέταση αλλά για εργαστηριακή. Ο συγκεκριμένος έστειλε το δείγμα σε εργαστήριο και του ήρθαν τα αποτελέσματα ή εξέτασε την κουτσουλιά στο ιατρείο του;
 
Στο ιατρειο εξετασε,εχετε να μου συστησετε καποιον ειδικο στα πτηνα? Στον Ακριβο πηγα αρχικα κ μετα απο 3 επισκεψεις εδειξε κ ειπε οτι μαλλον δεν γινετε κατι ,στην Λουκακη που πηγα ακολουθησα τις οδηγιες κ στο τελος προτεινε να αφησω το πουλι με 60 ε την ημερα να μπει σε νεφελοματοποιητη κ σιγουρο δεν ειναι οτι θα ζησει.Ειμαι σίγουρη οτι εχουν πεσει εξω στην διαγνωση η δεν ξερουν απο πουλια.Το πουλι παλευει να ζησει παντως κ δεν ξερω τι αλλο να κανω.
 
Κτηνίατρος δεν μπορεί να κάνει αυτό που λέμε. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται σε μικροβιολογικό εργαστήριο. Ένα από αυτά είναι αυτό στην Κομοτηνή https://community.petbirds.gr/threads/Κτηνιατρικό-Διαγνωστικό-Εργαστήριο-Κομοτηνής.43021/ που μπορείς να στείλεις δείγμα ταχυδρομικώς και να σου στείλουν τα αποτελέσματα μαζί με τη θεραπεία που χρειάζεται εφόσον εντοπίσουν κάποια ασθένεια.
 
Κατ'αρχήν ειναι ενα μικρο θαυμα το γεγονος οτι καεδερινα σε αυτη την κατασταση ζει ακομη μετα απο τοσο καιρο.
Μονο με αυτο το δεδομενο μιλαμε για κατι χρονιο και οχι ραγδαιο.

Σε ενα πτηνο που νοσει για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα και ποσο μαλλον για μια καρδερινα,σε μια ενδεχομενη εργαστηριακη εξεταση θα υπαρξουν ευρηματα.
Πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι δευτερογενη ομως.
 
@Tony Forpus δηλ?πασχει απο κατι ανιατο κ χρονιο?
[automerge]1641331968[/automerge]
@Tony Forpus την φροντιζω οσο μπορω κ δινω φαρμακα κ βιταμινες ισως για αυτο ζει τοσο φτανει ομως σε ασχημη κατασταση πολλες φορες κ δινω σταγονες για ασθμα
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Οτι ειναι κατι χρονιο νομιζω προκυπτει απο το ιστορικο του πτηνού.

Οι κουτσουλιες θα δείξουν σιγουρα κατι, αλλα το κατα ποσο θα ειναι το πρωτογενές προβλημα αυτο που θα βρεθει και οχι κατι δευτερογενες ,δεν ειμαι καθολου σιγουρος.
 
Δεν έχεις να χάσεις κάτι αν επικοινωνήσεις με το Διαγνωστικό Κέντρο στην Κομοτηνή. Ζήτησέ τους οδηγίες και για τη λήψη επιχρίσματος από το στόμα / φάρυγγα του πτηνού.
Αν θέλεις γράψε μας τα σχήματα της θεραπείας που σου έχουν δώσει, δλδ, φάρμακο, δοσολογία, διάρκεια θεραπείας, για τα οποία επίσης γράψε ένα σημείωμα που θα στείλεις μαζί με αυτά στο Διαγνωστικό.
Την κοιλιά της καρδερίνας (με βρεγμένα, παραμερισμένα πούπουλα) από στήθος έως την αμάρα, την έχεις δει; Αν ναι, πες μας για δυσχρωμίες, κατά πόσο έχει καρίνα (το κόκκαλο του στήθους πετάγεται έντονα) ή ό,τι άλλο παρατηρήσεις.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Tony Forpus δηλ?πασχει απο κατι ανιατο κ χρονιο?
[automerge]1641331968[/automerge]
@Tony Forpus την φροντιζω οσο μπορω κ δινω φαρμακα κ βιταμινες ισως για αυτο ζει τοσο φτανει ομως σε ασχημη κατασταση πολλες φορες κ δινω σταγονες για ασθμα

@ianos ευχαριστω αυτο εκανα επικοινωνησα ηδη.
 
@Midblue τελείωσε το πουλάκι μετά από 4 μήνες ταλαιπωρίας είχε καρινιασει είχε κάτι σαν βήχα φτέρνισμα;με βλεννες στο ράμφος κ δυσχέρεια αναπνοής είχα κάνει τα πάντα ,άντεξε όμως τόσο πολύ εντύπωση μου έκανε!
 
@kleo Από τα τρια πουλάκια που είχαν τα ίδια συμπτώματα έσωσα τα 2 (με χορήγηση Flagyl) μετά από σχεδόν 6 μήνες ενώ αυτό που ήταν ο ασθενής μηδέν (ένα μήνα νωρίτερα) δυστυχώς δεν τα κατάφερε ενώ είχε σχεδόν θεραπευτεί...
 
Back
Top