Αναπαραγωγή Καρδερίνα δεν δείχνει ενδιαφέρον για την κανάρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης inter81
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

inter81

PB New Member
Εγγραφή
18 Νοε 2010
Μηνύματα
4
Πόλη
Αργυρούπολη
Καλημέρα σε όλους


Πριν από 3-4 μήνες αποφάσισα να ζευγαρώσω την κανάρα με έναν από τους 2 αρσενικούς που έχω ( καναρίνι και καρδερίνα). Στο μυαλό είχα πάντα το καναρίνι.
Άρχισα την προετοιμασία βάζονταςσεκαραντίνατην κανάρα ( σε άλλο μέρος μακριά από τους αρσενικούς ) και με την κατάλληλη διατροφή ( μετά από ερευνά εδώ στο φόρουμ ).
Δυστυχώς λόγο δουλειάς έλειπα πάνω από μηνά από το σπίτι. Όταν γύρισα το καναρίνι ήταν σε χάλια κατάσταση ( γεμάτο λίπος από τις τροφές - πήρα και δεύτερη γνώμη ) και με το ζόρι κουνιόταν.
Έτσι έφερα σε οπτική επαφή την κανάρα με την καρδερίνα.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν βλέπω το αρσενικό να είναι ενθουσιασμένος με την κανάρα δίπλα του. Μάλλον επειδή έχω μάθει με το ζευγάρωμα των καναρινιών ( χρόνια τώρα) περιμένω κάτι αντίστοιχο. Καμία συμβουλή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Αν ήταν έτοιμο από κάθε άποψη... και είχε την απαραίτητη προετοιμασία αναπαραγωγής, με την κατάλληλη θερμοκρασία και το ανάλογο φωτισμό, δεν θα υπήρχε καμία αναστολή για το ζευγάρωμα.
Και κυρίως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι "δεμένο" με τις κανάρες των προηγούμενων ετών.
Λογικά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και σ' αυτά το αναπαραγωγικό ένστικτο... αφού έχουν πολύ καλή υγεία.
 
Νομίζω ότι ακόμα είναι νωρίς για να πυρώσει η καρδερίνα σου. Επίσης, γνώμη μου είναι ότι μια και οι απόγονοι δε θα είναι γόνιμοι, τα θηλυκά που θα σου βγούν από έναν τέτοιο συνδυασμό, δε θα τα θέλει κανείς, εκτός αν κάποιος τα χρησιμοποιήσει για παρένθετες μητέρες. Οπότε τί θα τα κάνεις; Το έχεις σκεφτεί αυτό; Εννοώ την τύχη τους.
Στο καναρίνι, μάλλον φαίνεται ότι δεν έγινε σωστή διατροφική προετοιμασία, και για αυτό έχει τόσο λίπος. Να συνάγουμε το συμπέρασμα ότι κάτι ανάλογο έγινε και με την κανάρα και τον καρδερίνο; Αν είναι έτσι, και ζευγάρωμα να γίνει, θα είναι πολύ παρακινδυνευμένο, τόσο για την υγεία των απογόνων όσο και για τους ίδιους τους γονείς
 
Έχουν κατά καιρούς ανοιχτεί πολλά παρόμοια θέματα στο φόρουμ ... Παρακάτω θα βρεις μερικά.
Δεν πυρώνουν την ίδια εποχή κανάρα και καρδερίνα (η κανάρα προηγείται συνήθως ένα με ενάμισυ μήνα). Οπότε η έννοια σου θα πρέπει να είναι να πυρώσει η καρδερίνα.. Που δεν ξέρουμε αν και ποιά προετοιμασία της έχει γίνει.

Ζευγαρωμα καρδερινας με καναρα
Πως θα ζευγαρωσω καναρα με καρδερινα;
Ποια είναι κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα καρδερίνας με καναρίνι;
Kαναρινι αρσενικο με θηλυκια καρδερινα
Καρδερινα-Καναρινι Τα θηλυκά πρέπει να έχουν σκούρα χρώματα;
Ζευγάρωμα άγριων πουλιών με κανάρα
Καναρα που ζευγαρωσε με καναρινι, ζευγαρωνει με καρδερινα;
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
Όσο για τα θηλυκά δεν υπάρχει προβλήμα όσα και να βγουνέ θα τα κρατήσω .
Ναι στο καναρινή δεν έγινε σωστή διατροφική προετοιμασία αλλα τα αλλα 2 ειναι σε τελεια κατασταση υγειας.
Νικο ευχαριστω για τα λινκ θα τα κοιταξω .

Ο λογος που βιαζομαι τοσο να αποκτησω μικρα (ανεξαρτητου ειδου ) ειναι οτι πανω απο 10 χρονια ειχα καναρινια και εβγαζα αρκετα μικρα. Περσυ τον ιουνιο ομως εγινε ρημαδιο στην περιοχη.Μονο σε μενα πηρανε 27 (δεν αφησαν κανενα) και γενικα σε ολη τη γειτονια πηρανε πανω απο 300 πουλια σε ολα τα ειδη.
 
τί να σου πω, πολύ λυπάμαι αλλά κρίμα δεν είναι να παράγεις πουλάκια στείρα;
 
Ο λογος που βιαζομαι τοσο να αποκτησω μικρα (ανεξαρτητου ειδου ) ειναι οτι πανω απο 10 χρονια ειχα καναρινια και εβγαζα αρκετα μικρα.
Αν δεν βιάζεσαι... Θα αποκτήσεις γρηγορότερα τα μικρά που θέλεις...
Περσυ τον ιουνιο ομως εγινε ρημαδιο στην περιοχη.Μονο σε μενα πηρανε 27 (δεν αφησαν κανενα) και γενικα σε ολη τη γειτονια πηρανε πανω απο 300 πουλια σε ολα τα ειδη.
Αν θέλεις μπορείς να μας κάνεις μια σχετική ενημέρωση για τις κλοπές σε αυτό το θέμα.. Μέτρα προστασίας των καναρινιών από κλοπές
 
Φίλε ianos έχεις δίκαιο για τα στείρα πουλιά. Και εγώ είχα τις προφυλάξεις μου. Σήμερα πήρα απο ένα φίλο μου ένα αρσενικό καναρίνη για την αναπαραγωγή. Αν και ειναι ετοιμος απο αποψη διατροφικης προετοιμασιας θα το αφησω για καμμια εβδομαδα να προσαρμοστει με το χωρο ( βεβαια μακρια απο την καναρα).
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top