Ασθένειες Καρδερίνα εδώ και δύο μήνες αλλάζει φτερά

αποστολος

PB Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2006
Μηνύματα
63
Πόλη
Αθήνα
Η μία καρδερίνα μου εδώ και δύο μήνες περίπου αλλάζει φτερά. Τα φτερά στην κοιλιά και στα πόδια είναι συνεχώς ανακατεμένα και ο λαιμός είναι γυμνός. Την βάζω αυγοτροφή της Orlux, πρασινάδα (ρόκα), άμμο, μπανιέρα την έχω ρίξει σπρέυ της Tafarm για παράσιτα. Εδώ και έξι μέρες την έβγαλα απο το ξύλινο κλουβί και την έβαλα σε μία ζευγαρώστρα μαζί με ένα σκαθί και μία ακόμα καρδερίνα. Σήμερα που ρώτησα ένα μαγαζί γνωστό και το πιό παλιό στη Καρδίτσα μου έδωσε σταγόνες της Tafarm για την πτερόρια. Τι άλλο να κάνω;
 
καταρχας να ξερεις οτι τα ξυλινα κλουβια ειναι εντελως ακαταλληλα γιατι με την υγρασια μαζευονται μυκητες μουχλιαζουν κλπ! Η καρδερινα φανταζομαι ειναι αγρια... αρα το καλυτερο που εχεις να κανεις αν την αγαπας πραγματικα και θελεις το καλυτερο γι αυτην ειναι να την αφησεις να ΕΛΕΥΘΕΡΗ! Περναει την πτερορροια και φοβαται παρα πολυ και ειναι φυσιολογικο να ειναι σε αυτη την κατασταση! Σκεψου το αγχος της!
 
Γιατι ενω δεν ηταν εντελως καλα την εβαλες με αλλα πουλια; 😕 Εαν δεν οφειλεται σιγουρα στην πτεροροια αυτη η "ανωμαλια" και ειναι καποια ασθενεια η οτιδηποτε κολλητικο; 😕
 
Φίλε μου καλό θα είναι να βάλεις την καρδερίνα μόνη της σε κλουβί ώστε να περάσει την πρερόροια της χωρίς στρες που μπορεί να δημιουργείται από την συνύπαρξη με άλλα πουλιά (σε κάποιο μέρος ήσυχο και με όχι πολύ φως όπως έλεγαν παλιότερα), έχω ακούσει πως καλό είναι να μην χρησιμοποιείς φάρμακα για παράσιτα κατα την διάρκεια της πτερόροιας, συμπληρωματικά μπορείς να διαβάσεις τα άρθρα των φίλων μας για την διατροφή κατα την διάρκεια της πτερόροιας όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, θα συμφωνήσω με τον Φώτη και τον Φοίβο σε αυτά που ανέφεραν.
 
Την καρδερίνα την έχω τέσσερα χρόνια. Την αγόρασα μικρή απο μαγαζί της Κομοτηνής. Θα την βάλω μόνη της σ΄ενα μεγάλο κλουβί. Πάντως δεν έχει σταματήσει να κελαίδάει.
 
Back
Top