Φροντίδα Καρδερίνα και κλασσική μουσική

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Makis77
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Makis77

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2008
Μηνύματα
22
Πόλη
Γλυφάδα
Καλημέρα!
Αν και χωρίς την καρδερίνα μου εγώ συνεχίζω και ενδιαφέρομαι για αυτές.

Απο μικρός είχα επαφή με τα πουλιά αυτά καθώς μου τα έφερναν δώρο απο την Κεφαλλονια ο πατέρας μου μαζί με τον θείο μου(τόσα ήξεραν τότε τόσα έκαναν), αυτό έχει σταματήσει πια με αποκορύφωμα 1 χρόνο πριν όπου έφερε ο θείος μου για λίγο 2 καρδερίνες και της άφησε σπίτι μου ώστε να της δώσει κάπου αλλού μερικές μέρες μετά. Οι καρδερίνες αυτές ελευθερώθηκαν απο μένα κοντά στο γκολφ της Γλυφάδας όπου ήξερα πως υπήρχαν αρκετά σμήνη απο καρδερίνες και ήμουν σίγουρος πως θα επιζούσαν.

Μέσα στα χρόνια αυτά έχω παρατηρήσει πως η καρδερίνα αντιδρά πολύ θετικά σε ήχους που προέρχονται απο συμφωνίες κλασσικής μουσικής, μάλιστα μετά τις πρώτες φορές που ακούνε φαίνονται ότι κάτι τους παραξενεύει ενώ αντιδρούν στην αυξομείωση της έντασης καθώς όποτε την χαμήλωνα παρατηρούσα ότι άρχιζαν να "κουνιούνται" πιο έντονα απο όταν είχα τη μουσική σε κανονική ένταση(ηλικία μετά το στρατό). Μετά απο 10-15 ημέρες παρέας με κλασσική μουσική παρατηρούσα πως τα διαστήματα που τραγούδαγαν αυξάνονταν σε ένταση και διάρκεια ενώ η συμπεριφορά τους έδειχνε πως ήταν χαρούμενες.
- Πολύ παλιά είχα παρατηρήσει πως μια καρδερίνα αντιδρούσε σε λαϊκά τραγούδια, κυρίως ρεμπέτικα(τότε ήμουν σε ηλικία δημοτικού).
- Τέλος μια καρδερίνα είχε προτιμήσεις σε πιο "δυνατά" ακούσματα όπως αυτά των Metallica(τότε ήμουν στο τέλος του Γυμνασίου).

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ενα προχειρο συμπερασμα που μπορω να βγαλω... Ειναι οτι ωριμασες μουσικα. (😀)!
Εμενα παλι οι δικες μου εχουν αδυναμια σε rock και R'n'B κομματια.
 
το διάβασα, σε ευχαριστώ πολύ
δεν ξέρω αν ωρίμασα μουσικά το σίγουρο είναι ότι έχω πάθει σύνδρομο στέρησης με τον θάνατο της καρδερίνας μου...
 
Τα δικά μου τρελένονται για Χατζηγιάννη,Ρέμο και τώρα τελευταία για Αmy Winehouse.😎
Επίσης όταν τα έχω στο μπαλκόνι και ακούσουν κάποιο δυνατό θόρυβο, εκεί να ακούσεις κελάηδημα.:D
 
Τα πουλιά παράγουν μουσίκή γιατί είναι τα ίδια συνθέτες. Μην σας φαίνεται λοιπόν περίεργο που αντιδρούν σε διάφορα μουσικά ακούσματα. Να σημειώσω εδώ ότι σχεδόν τα περισσότερα κομμάτια του Βαμβακάρη γράφτηκαν πάνω στον ήχο που παρήγαγαν τα πουλιά που είχε. Δεν ήξερε από νότες και κάθε πρωί βγαίνοντας στην αυλή του σπιτιού του άκουγε τα πουλάκια που είχε (κυρίως καναρίνια καρδερίνες και γαλιάντρα)να τραγουδούν.Ακούγοντας λοιπόν την μουσική των πουλιών έγραφε την δική του. Είναι μαρτυρία του ίδιου του γιού.
 
Back
Top