Ασθένειες Καρδερίνα με πληγές αίματα

Panagiotisss

PB New Member
Εγγραφή
21 Νοε 2021
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,

Μου έδωσαν μια καρδερίνα και παρατήρησα πιτσιλιες από αίματα στο κλουβί Σήμερα το πρωί. Την έπιασα να δω τι έχει και παρατήρησα μια πληγή στο αριστερό φτερό και μια στο δεξί στην άκρη των 2 φτερών σαν να έλειπε κομμάτι από το πτέρωμα και κρέας. Επίσης είδα και στο στήθος μια περιοχή με μπόλικο αίμα. Τέλος στο ράμφος είχε αίματα. το βράδυ έχω παρατηρήσει ότι όταν περάσω μπροστά από τα κλουβιά είναι το μόνο που ακούω τα πόδια του να κουνιέται πάνω στην πατηθρα. Δεν έχω κάτσει σε μέρος να μην με βλέπει κατά την διάρκεια της μέρας για να το παρατηρήσω ακόμα. Γενικά τρώει πίνει δεν φουσκώνει ούτε δευτερόλεπτο και ψιλοκελαηδαει. Τι μπορεί να συμβαίνει;
 
Δεν πρέπει να τις είχε δεί. Την έχω σε εξωτερικό χώρο. 2 βδομάδες την έχω περίπου είχα δει εξ αρχής λίγο αίμα αλλά νόμιζα ότι ήταν τροφή μουσκεμένη και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία... μέχρι σήμερα που ήταν πολύ έντονο. Προσπαθώ να ανεβάσω φωτογραφίες αλλά δεν με αφήνει λόγω μεγέθους
 
Το συγκεκριμένο πρέπει να είναι πιο παλιό γιατί από ότι φαίνεται δεν έχει αίμα και φαίνεται ξεκάθαρα το κόκκαλο.
αγαλμα.webp
[automerge]1638050389[/automerge]
Εδώ απεικονίζεται το άλλο φτερό το οποίο φαίνεται πιο φρέσκο σαν τραύμα και έχει αίμα. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι τόσο το αριστερό όσο και το δεξί φτερό είναι τραυματισμένα στο ίδιο σημείο.
αγαλμα1.webp
[automerge]1638050586[/automerge]
Και εδώ φαίνεται το ράμφος που περίπου στα μέσα έχει αφήσει σημάδι το αίμα. Είχα πιάσει μια οδοντογλυφίδα να το "χτενίσω" για να δω για ψείρα αρχικά αλλά αυτό που βρήκα ήταν άλλη μια περιοχή εκεί που είναι η άκρη της οδοντογλυφίδας όπου τα πούπουλα ήταν ματωμένα(ίσως ήταν επειδή ακούμπαγε το ματωμένο φτερό επάνω τους, ίσως και όχι).
αγαλμα2.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το πουλάκι είναι άγριο και μάλλον πρόσφατα πιασμένο. Υποθέτω ότι είτε κατακρεουργήθηκε κατά τη σύλληψη - αιχμαλωσία του, είτε του επιτέθηκε κάποιο αρπακτικό στο κλουβί του.

Οι πληγές ανοίγουν και τρέχουν επειδή χτυπιέται συνέχεια στο κλουβί. Δεν ξέρω αν βοηθήσει κάποια επουλωτική αλοιφή, καθώς δεν τη βλέπω να μένει για πολύ ώρα πάνω στις πληγές.

Να ενημερώσω ότι η χρήση του φόρουμ των ιθαγενών επιτρέπεται για το συγκεκριμένο πουλάκι λόγω του τραυματισμού του και αυτό μέχρι την αποκατάσταση του. Στη συνέχεια @Panagiotisss η χρήση του forum των ιθαγενών πουλιών δεν θα επιτρέπεται για άλλο λόγο.

Τέλος, αν σου αρέσουν οι καρδερίνες θα πρότεινα να πάρεις κάποιο πουλάκι εκτροφής. ΜΗΝ αγοράζετε και ΜΗ ΔΕΧΕΣΤΕ άγρια αιχμαλωτισμένα ή αμφιβόλου προέλευσης πουλιά. Μην ενθαρρύνεται με τον τρόπο σας την πρακτική της αιχμαλωσίας. Χειμωνιάζει σιγά σιγά και θα γίνει σφαγή. Είναι κρίμα.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ιδιαίτερα τον Σταύρο.
Συνήθως κάθεται ακίνητο στο κλαδάκι του δεν πετάει συχνά μόνο αν πάω πολύ κοντά να του βάλω νεράκι η τροφή.
Ίσως να δέχτηκε κάποιο χτύπημα από αρπακτικό τι να πω αν και έχω βάλει ένα προστατευτικό γιατί και παλαιότερα που είχαμε ένα καναρίνι το είχε φάει μάλλον γεράκι πάνω από το προστατευτικό. Θα ρωτήσω για κάποια αλοιφή σε ένα κατάστημα με φαρμακευτικά μικρών κατοικίδιων.
Πιο προσιτά είναι τα καναρίνια δείχνουν να καταλαβαίνουν περισσότερα νομίζω είναι πολύ φιλικά.
 
Παναγιώτη, αν πράγματι το πουλί δεν είναι εκτροφής, σε παρακαλώ για χάρη του ιδίου, που είχε την ατυχία* να αιχμαλωτιστεί, αλλά και για χάρη του εαυτού σου, για να μην το βλέπεις να υποφέρει, να στενοχωριέται και να στενοχωριέσαι κι εσύ
Πιο προσιτά είναι τα καναρίνια δείχνουν να καταλαβαίνουν περισσότερα νομίζω είναι πολύ φιλικά.
δώσε του την ευκαιρία να γίνει καλά και να πετάξει ξανά ελεύθερο.Επικοινώνησε με άλλα λόγια όσο πιο άμεσα γίνεται με την ΑΝΙΜΑ για να σου δώσουν οδηγίες ή για να το παραδώσεις στην οργάνωση, ώστε να το κάνουν καλά και να το επανεντάξουν ομαλά, γερό και δυνατό στη φύση. Η ΑΝΙΜΑ αναλαμβάνει αυτούς τους ρόλους και είναι πολύ αποτελεσματική στο έργο της. (σου παραθέτω στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους, είναι και σήμερα ανοιχτά)
https://www.wild-anima.gr/epikinonia/
*μπορεί όμως να είχε και την τύχη να βρει εσένα που τελικά θα το υποστηρίξεις στην επανάκτηση δύο ακρογωνιαίων ιδανικών της ζωής: της υγείας και της ελευθερίας του.
Τέλος, αν έχεις τη δυνατότητα (αλλά αφού δώσεις το πουλάκι), επικοινώνησε σε αυτόν που σου έδωσε την καρδερίνα ότι η αιχμαλωσία άγριων ατόμων αυτού του είδους, οδηγεί σε συντριπτικά ποσοστά στον θάνατο αυτών, και δεν έχει νόημα να συμβαίνει
 
Καλημέρα,
Θα το δω για να είναι ότι καλύτερο για το πουλί γιατί όπως λες είναι κρίμα να τυραννιέται το πουλί ή το κάθε πουλί χωρίς λόγο.
Ευχαριστώ και πάλι.
 
Να με διορθώσετε παρακαλώ ,αλλά αν δεν κάνω λάθος η αιχμαλωσία άγριων πτηνών του συγκεκριμένου είδους είναι παράνομη στην χώρα μας.
 
Να με διορθώσετε παρακαλώ ,αλλά αν δεν κάνω λάθος η αιχμαλωσία άγριων πτηνών του συγκεκριμένου είδους είναι παράνομη στην χώρα μας.
Ναι είναι και παράνομη και απαράδεκτη από κάθε άποψη. Πέρα από το αυτονόητο, τι θες να πεις με το μήνυμά σου;
 
@Stavros το αναφέρω απλά ώστε να τονίσω ότι αν όντως το ζωάκι είναι πιασμένο το σωστό ,όχι ηθικά μόνο αλλά και νομικά , θα ήταν έπειτα από την περίθαλψη του να μπει σε κάποιο πρόγραμμα επανένταξης στο φυσικό του περιβάλλον.
 
Back
Top