Ασθένειες Καρδερίνα με πτερόρροια στο κεφάλι και κύστες φτερών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lenaboy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lenaboy

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2020
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε όλους και καλώς σας βρήκα .Τον Αύγουστο είχα την τύχη να αποκτήσω ένα νεοσσό καρδερίνακι αρσενικό . Δεν είχα ποτέ ξανά έτσι ώστε να γνωρίζω τόσα όσα γράφετε και γνωρίζετε αλλά ενημερώνομαι καθημερινά . Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας. Όπως είπα και πριν τον Αύγουστο η καρδερίνα ήρθε σπίτι μου ( είναι πιασμένη ) μου την έδωσε ένας θείος ο οποίος φροντίζει το αδερφάκι του. Στον θείο μου ήταν 2 μήνες και πριν στην φύση όποτε καταλαβαίνω οτι αγχώθηκε με την αλλαγή του περιβάλλοντος όποτε και πήγε πίσω χρονολογικά η πτεροροια του. Κάποια στιγμή επειδή έβλεπα ότι δεν πατάει καλά τα πόδια του και ζοριζόταν πήρα μια κρέμα την epithol της beaphar του έβαζα αλλά αναγκαστικά τον έπιανα . Εκείνες τις μέρες είχε τρομοκρατηθεί τόσο πολύ που ούτε μιλούσε ( καλή χαζή είμαι και εγώ ) αλλά η άγνοια αυτά κάνει. Μετά από 4 μέρες ανησύχησα σταμάτησα να τον πιάνω κ του έβαζα την κρέμα στις καθιστρες και όπου κάθεται γενικά . Η καρδερινα όμως επειδή κοπανάει / καθαρίζει το Ράμφος της και ακουμπάει το κεφάλι της εκεί όπως κατάλαβα μετά φυσικά άρχισε να χάνει πούπουλα από το κεφαλάκι της με αποτέλεσμα την φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω. Πιστεύω ότι τον πείραξε η κρεμα. Είμαι πολύ στενοχωρημένη γιατί δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω δεν έχω εμπιστοσύνη στους κτηνιάτρους -πτηνιάτρους και γενικά δεν γνωρίζω πολλά. Το τελευταίο γιατί κούρασα είναι ότι εχθές όπως τον παρατηρούσα κ του μιλούσα όπως έσκυψε να ξυστεί γιατί έχει φαγούρα βλέπω στην ράχη του ένα πραγμα σαν κύστη σας το έχω επισυνάψει κ Αυτό . Κατά τα αλλά είναι πολύ καλός μιλάει τρώει κανονικά και το πρωί όσο έχει ήλιο προσπαθώ να τον βγάζω έξω γιατί τον έχω μέσα στο σαλόνι χωρίς καπνούς φυσικά και στο 100 εκατοστά ύψος (ακόμα τουλάχιστον. ) του εχω μπανιέρα και κανει μπανάκι όλα κανονικά . Να προσθέσω ότι η τροφή του είναι από κατάστημα χύμα κανναβούρι με ανακατεμένη και του δίνω αυγό 1 φορά την εβδομάδα μαρούλι κάθε δεύτερη μέρα μήλο κάθε μέρα και μια βιταμίνη που δεν του την ξαναδίνω γιατί δεν ξέρω καν αν κάνω σωστά την διατροφή του. του δίνω εδώ κ 2 εβδομάδες τις σταγόνες pterophene solutions και έχει βγάλει μόνο 2 τρίχες πάνω στο κεφάλι.
*** δεν ξέρω αν το έστειλα σωστά ***
 

Συνημμένα

  • AE3BC759-BAEE-4BD2-97AC-D4DAFB6A2BCE.webp
    AE3BC759-BAEE-4BD2-97AC-D4DAFB6A2BCE.webp
    138,5 KB · Προβολές: 38
  • F59B9079-6903-47BA-97F7-77CC01484D60.webp
    F59B9079-6903-47BA-97F7-77CC01484D60.webp
    83,7 KB · Προβολές: 37
τον Αύγουστο η καρδερίνα ήρθε σπίτι μου ( είναι πιασμένη )
Οι όροι του forum απαγορεύουν τις συζητήσεις για άγρια πιασμένα πουλιά.
Η κατάσταση του πουλιού είναι πολύ άσχημη, δεν έχει να κάνει με πτερόρροια αλλά με κακή διατροφή και δείχνει σημάδια αβιταμίνωσης.

Η μόνη λύση είναι να επικοινωνήσεις με την ΑΝΙΜΑ για να τους παραδώσεις το πουλί να το περιθάλψουν και να το εντάξουν πάλι στην φύση.
https://www.wild-anima.gr/epikinonia/

Αν σου αρέσουν οι καρδερίνες είναι σίγουρο ότι θα μπορέσεις να βρεις καρδερίνες εκτροφής και πολλά μέλη του forum που ασχολούνται θα σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς για την σωστή διαβίωση.
 
Αν εχεις σκοπο απλα να του δωσεις μια ευκαιρια θα σου ελεγα οπως ειπε @ΙΩΑΝΝΗΣ@ να το παραδωσεις στην Ανιμα που ειναι υπευθυνη για τετοιες καταστασεις.Τηλ Ανιμας:2109510075 Ωραριο λειτουργιας:9:00π.μ-17:00μ.μ
 
Back
Top