Αναπαραγωγή Καρδερίνα που σπάει τα αυγά

georgecivic

PB New Member
Εγγραφή
10 Οκτ 2008
Μηνύματα
9
Πόλη
Αγρίνιο
😕καλησπερα σε ολους και καλη χρονια.H E L P Αυτο που θα σας αναφερω μου τυχαινει για πρωτη φορα και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω .ζευγαρωσα την ανοιξη που μας περασε την καρδερινα μου με την καναρα ολα πηγαν καλα ωσπου η καναρα εκανε το πρωτο αβγο ως προς εκπληξη μου ειδα πως η καρδερινα ανεβηκε στην φωλια και εσπασε το αβγο τρωγοντα το εσωτερικο του αβγου το ιδιο συνεχιστηκε και με τα επομενα αβγα μην μπορωντας να βω μια λυση. Τι μου προτεινεται; Γιατι η εποχη ζευγαρωματος πλησιαζει.😕
 
Δεν υπάρχει κάποιος λόγος απο την στιγμή που θα γεννηθεί το πρώτο αυγό, ο καρδερίνος σου να παραμένει στο κλουβί. Μπορείς να τον απομακρύνεις άφοβα. Ολα τα αυγά που θα ακολουθήσουν θα έχουν σπόρο και αφού εκκολαφθούν θα τα μεγαλώσει η κανάρα.

Ολα αυτά με την προυπόθεση βέβαια οτι έχουν υπάρξει επανειλημμένως επαφές του ζευγαριού πρίν την άφιξη του πρώτου αυγού. (όπως συνήθως συμβαίνει).
 
Αν εισαι σιγουρος οτι βατευει ο καρδερινος σου μολις δεις την θηλυκια να περνει θεση για να κανει αυγο (απο την προηγουμενη δηλ.) βγαλτον απο το κλουβι, δεν εχει νοημα να ρισκαρεις, μια χαρα θα στα βγαλει η καναρα μονη της και δινε στον ''δραστη'' λιγο αυγουλακι που και που να του φευγει η ορεξη (στην πραξη του χορηγεις ασβεστιο), ασβεστιο στο νερο και σουπιοκοκκαλο.
 
παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον σας μα αυτα που μου μου μου γραψατε τα ειχα κανει εφαρμογη χωρις αποτελεσμα αφησα την καρδερινα να ζευγαρωσει και με το που την ειδα να βατευει αμεσως την εβγαλα και εβαλα χωρισμα αναμεσα τους η καναρα εκανε τεσσερα αβγα στην συνεχεια τα οποια δεν ειχαν σπορο. Αυτο το εκανα με τρεις καναρες οπου μονο η μια απο τρια αβγα εβγαλε το ενα. Εχω μπερδευτει. Αλλα δεν με απασχολει τοσο αν εχουν σπορο τα αβγα αλλα γιατι τρωει συνεχεια τα αβγα η καρδερινα.
 
Α) Ελλειψη ασβεστιου-πρωτεινων β) επιθετικη συμπεριφορα (μπορει να οφειλεται στο πουλι, μπορει και στη διατροφη) γ) τυχαια μια φορα εσπασε καποιο αυγο, το δοκιμασε, του αρεσε και συνεχιζει...
Διαλεγεις και παιρνεις (τα μετρα σου).
 
Δεν είναι και ασυνήθιστο για καρδερίνα. Ακολούθα τις συμβουλές των προηγούμενων και όλα θα πάνε καλά. Το αρσενικό μην το βγάλεις μόλις βατέψει αλλά μόλις γεννηθεί το πρώτο αυγό. Πιθανόν να το έβγαλες πολύ νωρίς και να μην πρόλαβε να γονιμοποιήσει τη θηλυκιά.
 
Αν και έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν αυτή η συζήτηση, ίσως να βοηθήσω λίγο αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις. Εγώ την ζω τώρα για πρώτη φορά αυτή την περίπτωση, και είναι μόλις η πρώτη απόπειρα να ζευγαρώσω κανάρα με καρδερίνα. Το ζευγάρι είναι σεξομανείς και βρίσκονται σε καλό δρόμο. Αφού λοιπόν μου έσπασε τα πρώτα 2 από τα αυγά της, ο μόνος (νομίζω) τρόπος να σώσεις κάποια από τα αυγά της κανάρας είναι στο σούρουπο λίγο πριν κοιμηθούν τα πουλιά να τα βάζεις το διαχωριστικό και αφού η κανάρα γεννήσει πρωί πρωί το αυγό της, της το παίρνεις,το αντικαθιστάς με ένα ψεύτικο και τα ξανασμίγεις. Αυτό κάθε βράδυ μέχρι και την 4η μέρα. Στο τέλος της τα βάζεις όλα μαζί και ο γκόμενος τρώει πόρτα για κάνα μήνα +. Η ιδέα, ήταν της γυναίκας μου (βρώμικο μυαλό) έσωσα 1 αυγό και αύριο λογικά θα πάρω και το τελευταίο της. Σας γράφω ενθουσιασμένα γιατί είναι στην παρούσα φάση η εξέλιξη. Μετά από 15-16 μέρες θα σας πω και τα αποτελέσματα.
 
Την είδες να το κάνει ή απλά το υποθέτεις;
Δυστυχώς δεν τράβηξα μια φωτογραφία για να δείτε ότι έλειπε το μισό τσόφλι (εννοώ ότι δεν υπήρχαν πουθενά υπολείμματα) όχι όμως ο κρόκος. Όχι δεν τον είδα την στιγμή που τα έτρωγε αλλά με τον παραπάνω τρόπο έσωσα το τρίτο αβγουλάκι και αύριο αν κάνει και τέταρτο αυγό το σώζω και αυτό.


Διευκρίνηση η καρδερίνα σπάει και τρώει τα αυγά.
 
Τι να σου πω ρε Γιάννη δεν έχω και μεγάλη εμπειρία δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά για κάτι. Μόνο κάτι που περνάει στο μυαλό μου είναι να μην θέλει αυτός παιδιά γιατί θα του κόψει το sex. Βασικά έτσι λειτουργούν κάποια θηλαστικά. Βλακείες λέω το ξέρω!
 
Ναι είναι άγριο πουλί! Εχεις δίκιο Γιάννη η συμπεριφορά αυτή μπορεί να οφείλετε σ'αυτό του ότι δεν είναι εκτροφής.
Μαρία όχι δεν είναι τα νύχια σπάει και τρώει το τσόφλι μόνο..
 
Νεκταριε εδω δε θα βρεις κανέναν να συνηγορήσει σε άγρια αιχμάλωτα ιθαγενή πουλια. Να ακολουθήσεις τις οδηγίες της ΑΝΙΜΑ ή του ΕΛΠΑΖ για να επιστρέψει στη φύση που ανήκει
 
Εχεις δίκιο... Ναι γνωρίζω πολύ καλά για άγρια αιχμαλωσία. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ τα 2 πουλάκια που έχω είναι 3-4 χρόνια μέσα σε κλουβί και μόνο γι'αυτό τον λόγο τα αγόρασα. Οκ και πάλι λάθος ενθαρρύνω...
 
Νεκτάριε, σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης του PetBirds, η συμμετοχή των κατόχων αιχμαλωτισμένων άγριων πουλιών στις συζητήσεις των Forum των Ιθαγενών Πουλιών δεν επιτρέπεται.

Σχετικές Πληροφορίες θα βρεις:
Παράνομο Εμπόριο Άγριων πουλιών (Το καθεστώς)
Επανένταξη άγριων πουλιών στη φύση
 
Back
Top