Γενικά Καρδερίνα πρόσφατα αγορασμενη

Κατάσταση
Κλειστό.

Γιώργος Μετό

PB New Member
Εγγραφή
20 Απρ 2019
Μηνύματα
43
Καλημέρα. Πρόσφατα αγόρασα καρδερίνα νομίζω πρόσφατα πιασμένη λόγω συμπεριφοράς στο κλουβί. Το πουλί μέσα σε λίγες μέρες φούσκωσε, κοιμόταν όλη τη μέρα, έκανε διάρροια και πιάνοντας την είδα ότι είναι πολύ αδύνατη.Έδωσα αμέσως αντιβίωση αστρικυκλίνη μέσα σε τσάι βουνού για 6 μέρες και ταυτόχρονα έδινα τροφή της μανιτοβα και χαλικι. Πράγματι το πουλί ζωντάνεψε δεν κοιμόταν το πρωί δεν έκανε διάρροια δεν φούσκωνε κτλ. Τώρα της έχω κόψει την αντιβίωση και δίνω πολυβιταμίνη. Παρόλα αυτά όμως δεν τρώει όσο πρέπει και ενώ έχω δύο διαφορετικές τροφές μέσα μαζί με ζοχο διαλέγει μόνο ελάχιστους σπόρους πετώντας την υπόλοιπη τροφή κάτω. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τι άλλο μπορώ να κάνω για να επανέλθει τελείως πριν την ελευθερώσω . Πιστεύω ότι το κλουβί για ένα τέτοιο πουλί είναι καταδίκη αλλά από την άλλη δεν είμαι σίγουρος αν είναι έτοιμο, από άποψη υγείας, να ανταπεξέλθει έξω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Γιώργο @Γιώργος Μετό , σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης του PetBirds, η συμμετοχή των κατόχων αιχμαλωτισμένων άγριων πουλιών στις συζητήσεις των Forum των Ιθαγενών Πουλιών δεν επιτρέπεται.

Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να σου προσφέρουμε πλέον είναι οδηγίες για την προσωρινή, ασφαλή φιλοξενία τους, με σκοπό τη διασφάλιση της ζωής τους και με την άμεση προοπτική της απελευθέρωσής του σε κατάλληλο σημείο. Αν θέλεις, μπορείς να ανοίξεις ένα καινούργιο σχετικό θέμα για να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε σε αυτό.

Επίσης, σχετικές πληροφορίες θα βρεις:
Παράνομο Εμπόριο Άγριων πουλιών (Το καθεστώς)
Επανένταξη άγριων πουλιών στη φύση

Να γνωρίζεις ότι στα πουλιά που έχουν αρπαχτεί από τη φύση, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας λόγω ασθενειών που προκαλούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα έως ότου αφεθούν και πάλι ελεύθερα το συντομότερο δυνατό.

Η συζήτηση κλείνει εδώ.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top