Ασθένειες Καρδερίνα χωρίς πούπουλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης THOMA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

THOMA

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Λουτράκι
Για σε όλους σας! Έχω μια καρδερίνα χαλια. Μου την φέρανε το Σεπτέμβριο και από τότε τα πούπουλα τις δεν έχουν βγει κανονικά. Τις έχω βάλει φάρμακο για πτερορια αλλα τίποτα την έχω βάλει στα σκοτεινά όπως μου είπανε αλλα πάλι τίποτα. Έχω απογοητευτεί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Βοηθήστε με.
 
Αν θες δωσε μας περισσοτερες λεπτομερειες. Τι εννοεις τα φτερα δεν εχουν βγει κανονικα;
Και γιατι σκοτεινα; Ειναι αγρια;
Γιατι την πηρες;
 
ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ

ειναι αγρια την πιασανε το καλοκαιρι και μου την φερανε δωρο. η ουρα του εχει βγει 2 φορες αλλα ποτε ολοκληρη (κατσιασμενη) ακομα και τωρα ειναι μιση... Τα φτερα του ειναι στις ακρες κατσιασμενα. Ο λαιμος του και τα ποδια του δεν εχουν πουπουλα.
 
περιμενε να ζεστανει ο καιρος και εφοσον μπορει να πεταξει το πουλι τοτε αφησε το σε καποια περιοχη που εχει καρδερινες
 
Με την ευρυτερη εννοια το πουλι δεν ειναι ακριβως "αρρωστο".
Απλα εχει ζησει στην φυση και δεν αντεχει την αιχμαλωσια.
Το καλυτερο φαρμακο ειναι η απελευθερωση.
Αν το κρατησεις θα το χασεις το πουλι σιγουρα και ειναι κριμα.
 
οπως σου ειπανε τα παιδια το πουλι λογω αλλαγης περιβαλλοντος εχει στρεσσαριστει εντονα. Δεν ειμαι ο πιο ειδικος στις καρδερινες αλλα εχω ακουσει οτι τα πουλια αυτα περνανε με πολυ δυσκολια τη φαση της πτερορροιας.

θυμασαι ποσο χαρηκες οταν σου την κανανε δωρο;να ξερεις οτι η χαρα σου δεν θα ναι διπλη αλλα πολυ παραπανω οταν θα κανεις και συ με τη σειρα σου δωρο στο πουλακι την ελευθερια του. Ειδικα απο τη στιγμη που δεν ευθυνεσαι για τη συλληψη του.φροντισε αν αυτο γινει, να γινει σε μερος οπως σου ειπανε πιο πανω, εξω απο το λουτρακι και καπου που μπορει να βρει αμεσα ποσιμο νερο και τροφη (χωραφια με γουμαραγκαθα το ιδανικο)
 
Αρρωστη καρδερινα

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας, αυτο θα κανω θα την αφησω ελευθερη μολις ζεστανη ο καιρος γιατι την λυπαμε.
 
ειναι αγρια την πιασανε το καλοκαιρι και μου την φερανε δωρο. η ουρα του εχει βγει 2 φορες αλλα ποτε ολοκληρη (κατσιασμενη) ακομα και τωρα ειναι μιση... Τα φτερα του ειναι στις ακρες κατσιασμενα. Ο λαιμος του και τα ποδια του δεν εχουν πουπουλα.
βαλτης να κανει κανα μπανιο και βγαζε την καπου καπου στον ηλιο.. Και αμμο
 
και πριν την επομενη πτεροροια δεν μπορεις να την αφησεις αν τα φτερα της ειναι πολυ φθαρμενα, εκτος και αν ξεκινησεις να της τα τραβας λιγα λιγα απο τωρα για να εχει βγαλει καινουρια μεχρι το Μαιο
 
Back
Top