Ασθένειες Καρδερίνα χωρίς φτερά στο κεφάλι και τον λαιμό

sebastian

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2018
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
καλημερα σε ολους σας εχω ενα προβληματακι με την καρδερινα μου η οποια ειναι εκ τροφης. Εχει κανονικα ολα τα φτερα της μονο που το κεφαλι της και ιδιαιτερα ο λαιμος της ειναι γδυτος. Ειναι δραστηρια δεν εχει καποιο αλλο προβλημα τι μπορω να κανω ομως γι αυτο;
 
Το θέμα εδώ είναι για τα καλωσορίσματα, οπότε ανοίγεις ένα άλλο θέμα εδώ https://community.petbirds.gr/forums/native-birds/?prefix_id=87 προς συζήτηση.
Θα πρέπει να αναφέρεις τον κωδικό του δαχτυλιδιού, πόσο καιρό είναι στην κατοχή σου η καρδερίνα, πότε παρουσίασε αυτά τα συμπτώματα, ποια η διατροφή της, φωτογραφία της ασφαλώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που πιστεύεις ότι θα φανεί χρήσιμη, ώστε τα μέλη που γνωρίζουν να σε συμβουλεύσουν.
Καλώς ήρθες!
 
Πρέπει να αναφέρει το κωδικό του δαχτυλιδιού;
Είναι μια απόδειξη ότι η καρδερίνα είναι εκτροφής και η συζήτηση θα έχει καλύτερη βάση.
Αν η καρδερίνα είναι πιασμένη οι συμβουλές που θα δοθούν δε θα είναι και οι σωστές, αφού μια πιασμένη καρδερίνα μπορεί να παρουσιάσει αυτά τα συμπτώματα που περιγράφονται από το στρες.
 
Ασφαλώς αλλά δεν είναι προϋπόθεση που προκύπτει από τους όρους χρήσης και αν το θεωρούμε απαραίτητο θα πρέπει να εισηγηθούμε-εις τροποποίηση τους διαφορετικά μεροληπτούμε εις βάρος του συγκεκριμένου μέλους.
 
Θα περιμένουμε τις φωτογραφίες που είναι απαραίτητες για να έχουμε εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς στο πουλί.
Από αυτές θα είναι πιο στοχευμένες οι προτάσεις μας για βελτίωση της κατάστασης του πουλιού.
Ελπίζω sebastian πως σε κάποια από αυτές θα φαίνεται και το δαχτυλίδι.

Παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα της συζήτησης.
 
Η Παναγιωτα το ειπε σε στυλ: Αδεια διπλωμα ασφαλεια, ο Γιαννης ποιο κομψα με την φωτο! Οπως κ να εχει καλως ηρθες Σεμπαστιαν κ σε περιμενουμε για τις αποψεις
 
Συμφωνώ και για το δαχτυλίδι να υποδειχθεί αλλά δεν μπορούμε να κουνάμε το δάχτυλο υπάρχουν εκτροφείς καρδερίνας που δεν βάζουν δαχτυλίδι το θέμα μας είναι ν δούμε αν μπορούμε ν α βοηθήσουμε το πουλάκι αλλά με καλή συνεργασία;
Μην ακούσουμε καρδερινα αμέσως να βγάλουμε Τουφεκιά! Είμαστε κατά τις αιχμαλώσιας αλλά δεν μπορούμε να περάσουμε Αυτή την ιδέα αε όλους
 
patilas Στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα θέματα που αφορούν καρδερίνες ρωτείται το μέλος αν το πτηνό φέρει δαχτυλίδι.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν η καρδερίνα είναι πιασμένη τα συμπτώματα που περιγράφονται από το μέλος είναι πολύ λογικά. Αν το μέλος αναφέρει ότι η καρδερίνα είναι εκτροφής και η καρδερίνα δεν είναι, οι απαντήσεις που θα δοθούν θα είναι αποπροσανατολιστικές, διότι τα μέλη θα ψάχνουν αλλού τους λόγους και τις αιτίες με αποτέλεσμα το πτηνό να μη βοηθηθεί.
Ασφαλώς και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε, απορώ και αναρωτιέμαι που είδες τα τουφέκια να επιτίθενται. Ο θεματοθέτης έκανε την ερώτησή του αρχικά σε άσχετο θέμα και κατά συνέπεια συνόψισα τις πληροφορίες που πρέπει να αναφέρει, ώστε να βοηθηθεί και σε ποιο φόρουμ πρέπει να γίνει αυτό.
Όταν έχουμε να κάνουμε με καρδερίνες ίσως να μας δημιουργείται μια γενικότερη καχυποψία, όμοια αυτής που πρόσφατα εξέφρασες εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Αυτή-είναι-μια-από-τις-καρδερίνες-μου.31737/#post-408886
Εκεί δεν υπάρχουν πιστόλια;
 
Εκεί παρουσιάστηκε ένα πουλάκι με δαχτυλίδι και μαύρα πόδια είχαν εικόνα σε. Ζήτησα το αφμ του πουλιού Γιάν να δώσω πληροφορίες! Και πιασμένο να είναι και μη πιασμένο τα φτερά χάνονται από στρες η λόγω κακής υγιεινής! Η αιτία θα είναι πτεροφαγος λόγο χαμηλού ανοσοποιητικού καο στις δυο περιπτώσεις! Ακριβώς τουφεκιές ο κύριος Γιάννης ζήτησε με τρόπο και όμορφα! Όχι πες μας τ. Αριθμό και θα πάρεις βοήθεια! Κακή προσεγγίσει θέματος από μέρος σου και χώρις λόγο
 
Και πιασμένο να είναι και μη πιασμένο τα φτερά χάνονται από στρες η λόγω κακής υγιεινής! Η αιτία θα είναι πτεροφαγος λόγο χαμηλού ανοσοποιητικού καο στις δυο περιπτώσεις!
Δεν καταλαβαίνω δίνεις τρεις αιτίες ή μία;
Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι τι εννοείς με το "πτεροφάγος" και ποια η σχέση του με το ανοσοποιητικό.
 
Είναι ακαρι που εμφανίζεται Στο φτερωμα! Όταν το ανοσοποιητικό είναι χαμηλό το πουλί προσβάλλεται πιο εύκολα από ασθένεια! Και τα ακαρεα έχουν πιο πρόσφορο έδαφος! Από την άλλη υπάρχει και η εκδοχή αβιταμινωσης αλλά! Αλλά κατά κύριο λόγο εκεί πάει το μυαλό σοθ συνήθως χτυπάει και τα καναρίνια το συγκεκριμένο ακαρι! Εκδοχή έδωσα μια! Ότι λόγο στρες η κακής υγιεινής μπορεί να υπάρξει απώλεια φτερωματος
 
Ξερω τι ειναι ο πτεροφαγος. Η αποψη μου ειναι οτι δεν χτυπα στα σημεια που αναφερθηκαν. Επισης δεν δινω τοσο μεγαλη βαση στο ανοσοποιητικο σχετικα με τα ακαρεα.Αν παμε σε διαγνωση ειναι πιο πιθανο να υπαρχει καποιος μυκητας.
Ωστοσο,το ιδιο συμπτωμα μπορει να εχουν 10 αλλα πραγματα ή συνδυασμοι τους.
 
Μύκητας και όχι αβιταμινωση;
Με συγχωρεις γραφω απο κινητο.
Διαγνωση ειναι αστειο να κανω.
Αυτο που αφησα ασαφως να εννοηθει ειναι οτι ο πτεροφαγος ειναι μυκητας. Το ακαρι που χτυπα τα φτερα δεν πηγαινει στον λαιμο.
 
Τα εχω κανει μανταρα. Ενδεικτικο μιας τυφλης και κουτουρου διαγνωσης. Στο αρθρο μας για την πτερορροια αναφερονται πολλοι λογοι για τους οποιους μπορουν να πεσουν φτερα.Απο εκει εβγαλα το συμπερασμα οτι ο πτεροφαγος θελει καλαμι φτερου.

https://community.petbirds.gr/threads/Παθολογική-πτερόρροια-των-πτηνών.17665/

"Επιπρόσθετα υπάρχουν και τα Syringophilus bipectianatus ή κατά πολλούς πτεροφάγος ή ψώρα καλαμιού, που προσβάλει τη βάση του καλαμιού στο οποίο εισέρχεται και το πριονίζει εσωτερικά δίνοντας οδοντωτή υφή."
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν δεν εμφανιστεί το παλικάρι να μας διαφωτίσει! Να δούμε φωτό να πάρουμε μια ιδέα! Θα το βαφτίσουμε και Γιάννη!
 
Back
Top