Ασθένειες Καρδερίνες και καρδερινοκάναρο δεν βγάζουν κανονικά τα φτερά τους

jimmidedos

PB New Member
Εγγραφή
28 Σεπ 2014
Μηνύματα
39
Πόλη
Πάτρα
Γεια σε όλους..
Έχω δύο καρδερίνες και δύο καρδερινοκάναρα παιδιά. έδω και κάποιο καιρό παρατήρησα ότι στο φτερό της μιας καρδερίνας δεν έβγαζε κανονικά τα φτερά της. Έβγαζε αλλά όχι όλα..η άλλη καρδερίνα έχει και αυτή παρόμοιο πρόβλημα αλλά πολύ λιγότερο.. Τα δε καρδερινοκάναρα, ο ένας μόνο, εδώ και κανα δυο μέρες σταμάτησε το κελάηδημα και έχει χάσει λίγο πτέρωμα στο λαιμό του, πουθενά αλλού!
(Ίσως να ξεκινάει πτερόροια). Τα έχω σε εξωτερικό χώρο και τρώνε τροφή για αγριοπούλια και γενικά τους βάζω χορταρικά, αυγοτροφή και γενικά δεν έχουν πρόβλημα δεν είναι κάποιο άρρωστο τι μπορεί να συμβαίνει; Πήγα σε έναν κτηνίατρο εχτές και μου είπε να βάλω λίγο betadin στα σημεία που δεν βγάζει φτερά μήπως είναι κάτι στο δέρμα του.. Μήπως είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα;
 

Συνημμένα

  • 20107229_10213342594741281_912866632_o.webp
    20107229_10213342594741281_912866632_o.webp
    79 KB · Προβολές: 56
Δημήτρη, οι καρδερίνες από που προέρχονται; Από που τις πήρες;
 
Η μία που είναι και 5 χρονών μου την χάρισε ένας φίλος ο οποίος την είχε από αγοράσει από petshop σαν εκτροφής..ή μικρή που είναι ενός χρόνου την πήρα από εκτροφέα!
Από την συμπεριφορά της είναι πάρα πολύ ήμερη και αυτή που είναι 5 χρονών...
Τώρα όσων αφορά τις ασθένειες κάποιος μου είπε ότι μάλλον είναι Ακάρεα αυτο που έχουν!
 
πήγα σε έναν κτηνίατρο εχτές και μου είπε να βάλω λίγο betadin στα σημεία που δεν βγάζει φτερά μήπως είναι κάτι στο δέρμα του
Υπάρχει γιατρός που είδε αυτό το πουλάκι και είπε αυτό το πράγμα;

Εν πάση περιπτώσει, το πρώτο που πρέπει να γίνει αν τα πουλιά είναι όλα μαζί, είναι να χωριστούν σε ατομικά κλουβιά.

Οι λόγοι που έχουν αυτό το πρόβλημα θα μπορούσαν να είναι πολλοί. Από το πιο απλό, να βγάζει το ένα τα φτερά του αλλού, μέχρι δερματική μυκητίαση ή παράσιτα των φτερών. Ο μόνος τρόπος για εμάς από εδώ να πετύχουμε τον πραγματικό λόγο που προκαλεί το πρόβλημα, είναι να σου προτείνουμε μια μια όλες τις θεραπείες στις πιθανές ασθένειες και όποια πιάσει. Επειδή όμως τα φάρμακα είναι αρκετά δυνατά και το στρες από την εφαρμογή των θεραπειών μεγάλο, το πιθανότερο είναι να τα πεθάνουμε τα πουλάκια από την ταλαιπωρία.

Πρέπει να τα δει κανονικός γιατρός και να προτείνει θεραπεία μετά από εργαστηριακή εξέταση.

ή μικρή που είναι ενός χρόνου την πήρα από εκτροφέα
Από ποιον;
 
Βασικά στο γιατρό θα πάω έτσι κι αλλιώς διότι αυτά περί betadin μου τα είπε μια βοηθός του κτηνίατρου διότι έλειπε αυτός και δεν είχε συναντήσει κάτι τέτοιο..
Τώρα όσων αφορά το χώρο που τα έχω είναι χώρια το καθένα στο κλουβί του μέσα σε μια μεγάλη ξύλινη ντουλάπα, με θέση για το καθένα.
Ο Εκτροφέας ήταν στα Γιάννενα δεν θυμάμαι όνομα αλλά είναι πολύ γνωστός εδώ..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top