Αναπαραγωγή Καρδερινακια - Τελος αναπαραγωγικης περιοδου

Πόλη
Σαλαμίνα
Τελος το ζευγαρωμα για φετος με απολογισμο 8 καρδερινακια. Τα πουλια αρχισαν να πετουν τα φτερα τους τωρα. Εβγαλα τις φωλιες απο την κλουβα επιασα και καποια για να εχω τωρα μονο 6 ζευγαρια μεσα και αρχιζουμε να ετοιμαζομαστε για του χρονου τωρα.

Να τα χαίρεσαι φίλε μου, αν μπορέσεις βάλε καμιά φωτογραφία τους να τα δούμε τα μικρά :)

Παιδια ευχαριστω για τα καλα σας λογια σας ευχομαι τα καλυτερα για τα δικα σας.Φωτο εχει στις εικονες μου.

Να σου ζήσουν, και του χρόνου ακόμη καλύτερα σου εύχομαι να πας. Τα μικρά από πόσα ζευγάρια συνολικά τα πήρες; Είδα ότι έχεις φωλιές και σε μεγάλη εξωτερική κλούβα αλλά και σε ζευγαρώστρες. Που είχες καλύτερα αποτελέσματα; Στην κλούβα είχες πολλά πουλιά μαζί και τα ζευγάρια τις καρδερίνες ή την περίοδο της αναπαραγωγής είχες μόνο καρδερίνες; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά από φέτος ξεκίνησα κι εγώ με τις καρδερίνες και κάθε πληροφορία πιστεύω θα ήταν χρήσιμη τόσο σε μένα αλλά και σε άλλους στο forum.

Φιλε Βασιλη τα μικρα τα πηρα απο 3 ζευγαρια ολα απο την κλουβα. Τα κλουβια που ειδες ειναι καναρια και επειδη τα μικρα απο 2 ζευγαρια στην κλουβα τα παρατησαν τα εβαλα σε παραμανες και πηρα τα 4 απο τα 8. Ειχα περιπου 50 πουλια μεσα διαφορα ολα αγριοπουλια ειχαν πολυ φασαρια μεσα και ισως για τον λογο αυτο να τα αφηναν οι μανες. Τωρα αφησα μεσα 6 ζευγαρια μονο καρδερινες τις δαχτυλιδωσα με χρωματιστα δαχτυλιδια για να ξερω και ποια ειναι πλεον τα ζευγαρια. Εχασα φετος για διαφορους λογους 10 μικρα απο 2 εως 4-5 ημερων.

μπραβο σου να σου ζησει και να ειναι παντα καλα αντε και του χρονου να εχεις και πιο πολλες επιτυχιες!

καλισπερα εχω μια ερωτιση τα δαχτιλιδια που εβαλες ειναι κλιστα η εμποριου και αν κσερει καπιος πως βαζουμε κλιστα δαχτιλιδιακαι που μπορουμε να τα βρουμε;

Στα μικρα ειναι κλειστα μου τα εδωσε ενας φιλος που ειναι μελος σε συλογο οπου μονο απο εκει μπορεις να βρεις τετοια δαχτυλιδια που ειναι μεταλλικα και με κωδικους. Υπαρχουν στο εμποριο κλειστου τυπου πλαστικα απο οτι ξερω και τα αλλα που κλεινουν τα οποια εβαλα στοθς γονεις. Τα κλειστα δαχτυλιδια μπαινουν οταν τα μικρα ειναι 4-5 ημερων. Καπου στο forum εχει και βιντεο που λεει πως γινεται αλλα δεν θυμαμαι σε ποια ενοτητα.

Φιλε Βασιλη τα μικρα τα πηρα απο 3 ζευγαρια ολα απο την κλουβα. Τα κλουβια που ειδες ειναι καναρια και επειδη τα μικρα απο 2 ζευγαρια στην κλουβα τα παρατησαν τα εβαλα σε παραμανες και πηρα τα 4 απο τα 8. Ειχα περιπου 50 πουλια μεσα διαφορα ολα αγριοπουλια ειχαν πολυ φασαρια μεσα και ισως για τον λογο αυτο να τα αφηναν οι μανες. Τωρα αφησα μεσα 6 ζευγαρια μονο καρδερινες τις δαχτυλιδωσα με χρωματιστα δαχτυλιδια για να ξερω και ποια ειναι πλεον τα ζευγαρια. Εχασα φετος για διαφορους λογους 10 μικρα απο 2 εως 4-5 ημερων.

Για καρδερίνες είναι πολύ καλά αποτελέσματα. Ελπίζω τα αγριοπούλια σιγά σιγά να βρουν το δρόμο τους για το φυσικό τους περιβάλλον και σταδιακά να δουλέψεις με δικά σου πουλιά. Θα έχεις πολύ λιγότερες απώλειες και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει ακόμη περισσότερο. Σίγουρα ο υπερβολικός πληθυσμός της κλούβας ήταν καθοριστικός για τις πολλές απώλειες. Με τα ζευγάρια που άφησες πιστεύω θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα του χρόνου.

καλισπερα εχω μια ερωτιση τα δαχτιλιδια που εβαλες ειναι κλιστα η εμποριου και αν κσερει καπιος πως βαζουμε κλιστα δαχτιλιδιακαι που μπορουμε να τα βρουμε;

-Κλειστού τύπου, μόνον απο σύλλογο(πρέπει να εγγραφείς πρώτα).
Για ατομική παραγγελία,ίσως αν συνεννοηθείς με τους κάτωθι.
http://www.avianid.co.uk
A C Hughes - The Worlds Best Bird Rings
Horst Stengel & Sohn GbR
Για το πώς τα βάζουμε,υπάρχει φωτό...

Συνημμένα

• Daktylidi copy.webp
    Daktylidi copy.webp
    13,5 KB · Προβολές: 85
Back