Ασθένειες Καρδερινα με ακρωτηριασμένο το ένα της πόδι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkavala
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.
Πόλη
Καβάλα
παιδια καλησπερα. εδω και περιπου 1 μηνα εχω ενα ζευγαρι καρδερινες που μου της εδωσε ενας γειτωνας μου. στην αρχη παρατηρησα οτι η μια καρδερινα δεν πατουσε καθολου το ενα της ποδι. την εβλεπα να το τσιμπαει ομως οποτε υπεθεσα οτι θα γινει καλα αλλα δυστηχως σημερα που πηγα πριν λιγο να ξαναδω πως παει ειδα οτι εχει κοπει το ποδι της και δεν εχει καθολου δαχτιλα [το ποδι της ειναι μεχρι τον αστραγαλο τα δαχτυλα με τα νυχια της ειναι στον πατο της κλουβας] απο τι λετε να εγινε προσπαθησα να την βγαλω φωτο αλλα η κλουβα εχει και αλλα πουλια και χτυπιουντε ολα μαζι και δεν μπορω να την βγαλω φωτο.σκεφτηκα να την βγαλω απο την κλουβα και να την βαλω σε ενα μικρο κλουβακι για να μπορει να τρωει καλυτερα και να μην χρειαζεται να πεταει μακρινες αποστασεις τι λετε δεν θα ειναι καλυτερο για το πουλακι; Μπορω να κανω κατι για ναγινει καλα;

Μιλάμε για πιασμένα πουλιά;
Βασίλη έχεις βαρέσει συναγερμό... και όχι άδικα.
μαλλον οχι δεν ειμαι σιγουρος αλλα απο τι μου ειπε οχι.
Θα πρέπει να ξέρεις τους κανόνες του forum σχετικά με τα ιθαγενή αιχμάλωτα ωδικά πτηνά.

• Like
Αντιδράσεις: ABATON
Και να την χωρίσεις από τα υπόλοιπα πουλιά.

Μιχάλη είναι κολητική η γάγγραινα;

😀 όχι Βασίλη
Ορισμός

Νέκρωση ή θάνατος ιστού, συνήθως λόγω ανεπάρκειας ή απουσίας αιματικής παροχής.

ΑΙΤΙΟΛΟΠΑ: Η γάγγραινα προκαλείται συνήθως από απόφραξη της αιματικής παροχής ενός οργάνου ή ιστού, που οφείλεται πιθανότατα σε φλεγμονώδεις διεργασίες, τραύμα ή εκφυλιστικές αλλοιώσεις, όπως η αρτηριοσκλήρυνση. Αποτελεί συχνά επιπλοκή λοιμώξεων, κρυοπαγημάτων, συνθλιπτικών κακώσεων ή παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η νόσος Raynaud. Η εμβολή μεγάλων αρτηριών σε οποιαδήποτε περιοχή του οργανισμού μπορεί να προκαλέσει γάγγραινα της περιοχής που εκτείνεται περιφερικά του σημείου αυτού. Η περιοχή που νεκρώνεται ονομάζεται εσχάρα (για τους μαλακούς ιστούς) ή απόλυμα (για τα οστά). Ο νεκρός ιστός πρέπει να αφαιρείται πριν αρχίσει η διαδικασία της επούλωσης.

https://www.iatronet.gr/iatriko-lexiko/gaggraina.html

Εεεε μα...
Ρε Γιάννη όταν διαβάζω αυτά..
Με χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα.
Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν συνδυάσει το γεγονός της αιχμαλωσίας των άγριων ιθαγενών (και όχι μόνο) πτηνών, με αυτό που έχουν οι ίδιοι και προέρχεται από παρόμοιες δραστηριότητες. Με το διάλογο πιστεύω πως και η ενημέρωση θα γίνει... και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών...
Απλά εσείς εκεί θα πρέπει να αγοράσετε υπομονή...

Σας ειπα ρε παιδια δεν ξερω αν ειναι πιασμενα μου τα εδωσε καποιος γειτωνας τι αλλο να σας πω αν ηξερα θα σας ελεγα.συγνωμη αλλα γιατι σε χτυπαει ηλεκτρικο ρευμα εσυ οταν πας στην κλουβα σου με τα πουλια δεν πετανε ολα μαζι απο εδω και απο εκει πως να την βγαλω φωτο πρεπει να την πιασω δεν εχω κλουβακι να την βαλω αυριο που θα παρω θα την βγαλω φωτο να την δειτε για να μην σας χτυπαει ηλ ρευμα

Σας ειπα ρε παιδια δεν ξερω αν ειναι πιασμενα μου τα εδωσε καποιος γειτωνας τι αλλο να σας πω αν ηξερα θα σας ελεγα.συγνωμη αλλα γιατι σε χτυπαει ηλεκτρικο ρευμα εσυ οταν πας στην κλουβα σου με τα πουλια δεν πετανε ολα μαζι απο εδω και απο εκει πως να την βγαλω φωτο πρεπει να την πιασω δεν εχω κλουβακι να την βαλω αυριο που θα παρω θα την βγαλω φωτο να την δειτε για να μην σας χτυπαει ηλ ρευμα
Ο Βασίλης εννοεί ο,τι έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλά με τα πιασμένα πουλιά... Όχι με σένα προσωπικά.. αλλά με όλα τα άλλα που έχει δει. Και πίστεψέ με δεν τα λες λίγα.

αλλα γιατι σε χτυπαει ηλεκτρικο ρευμα εσυ οταν πας στην κλουβα σου με τα πουλια δεν πετανε ολα μαζι απο εδω και απο εκει

Δεν ξέρω και το όνομά σου ρε φιλαράκι.

Οσο και να σου φαίνεται περίεργο... ΟΧΙ, δεν τρομάζει και δεν χτυπιέται τίποτα.

Πίστεψέ με.

Οσοι έχουν έρθει στο εκτροφείο μου ξέρουν τι εννοώ.

• Like
Αντιδράσεις: adreas
γιωργο με λενε αλλα τι να σου πω ρε φυλε μου εμενα τα πουλια μου στην κλουβα οταν πας πολλη κοντα οσο να ναι τρομαζουν τελος παντων εγω καποιες γνωμες ζητησα για το αν μπορω να κανω κατι να βοηθησω το πουλακι αλλα το θεμα παει αλλου ρε παιδια

γιωργο με λενε αλλα τι να σου πω ρε φυλε μου εμενα τα πουλια μου στην κλουβα οταν πας πολλη κοντα οσο να ναι τρομαζουν τελος παντων εγω καποιες γνωμες ζητησα για το αν μπορω να κανω κατι να βοηθησω το πουλακι αλλα το θεμα παει αλλου ρε παιδια

Πουθενά δεν πάει βρε Γιώργο.

Απάντηση από τον Μιχάλη πήρες... Και μάλιστα αστραπιαία.

Τσακ μπαμ.

οκ να το βαλω σε ενα μικρο κλουβακι και οσο την παλεψει. Παιδια εδω στην καβαλα δεν εχω ακουσει κατι για κτηνιατρο που να εξεταζει και τετοια πουλακια αν ξερει καποιος καποιον ας μου πει. καποιο φαρμακο υπαρχει να του δοσω;

οκ να το βαλω σε ενα μικρο κλουβακι και οσο την παλεψει. Παιδια εδω στην καβαλα δεν εχω ακουσει κατι για κτηνιατρο που να εξεταζει και τετοια πουλακια αν ξερει καποιος καποιον ας μου πει. καποιο φαρμακο υπαρχει να του δοσω;

Βγάλε μία φωτό αυριο Γιώργο να μας πει ο Μιχάλης τι είναι ακριβώς και βλέπουμε.

Ολοι θέλουμε να το σώσουμε.

οκ καλο σας βραδυ παιδια αυριο θα ανεβασω φωτο και τα λεμε παλι

• Like
Αντιδράσεις: ABATON
βρες τηλ απο καποιον κτηνιατρο εστω και ρωτησε αν μπορει να το δει.η παρε τηλ σε καποια φιλοζωικη απως η ανιμα η το εκπαζ να σου δωσουν οδηγιες. Οπως και ναχει θελει αμμεσα αντιβιωση το πουλακι.

Μόνη σε κλουβί, αντισηπτικό (βάμμα ιωδίου, ποβιδόνη) στο πόδι, κάποιο αντιβιοτικό ευρέος φάσματος, και το 1/12 ασπιρίνης σε 30 ml νερού

Κατάσταση
Κλειστό.
Back