Ασθένειες Καρδερινα χανει φτερακια

Kostas Angelo

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2013
Μηνύματα
166
Πόλη
Αθήνα
καλήμερα σας,
αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την καρδερίνα μου (φώτο). Το αραίωμα των φτερών στο πλαϊνό του λαιμού εμφανίστηκε πριν ένα μηνά περίπου, ενώ τώρα έχε αρχίσει να χάνει γύρω από το ραμφος. Του χορηγησα πουλμοσαν μολις ξεκινησε το αραιωμα διοτι η καναρα που ηταν διπλα του ειχε ακαρι τραχειας, αλλα απο οτι φαινεται δεν ειναι αυτος ο λογος. Το πουλι εχει πολυ ενεργεια ειναι ευδιάθετος μου μιλαει ομως την τελευταια εβδομαδα εχει περιορησει το κελαηδημα. Απο διατροφη εχει μονο συσκευασμενη γνωστης εταιριας εχει φρουτα, λαχανικα φρεσκα, αυγουλακι ενω ειμαι αρκετα τυπικος με την υγειηνη του κλοβιου του καθως το βαφω μια φορα το χρονο το καθαριζω με χλωρινη καθε 2-3 εβδομαδες και το ψεκαζω με αποπαρασιτικο σπρέι κάθε δυο εβδομαδες. Το πουλί βλεπει απευθείας ηλιο τις απογευματινες ωρες.
διαβασα αρκετα θεματα στο φορουμ αλλα δεν εχω καταλάβει τι συμβαινει. Διαβασα οτι μπορει να ειναι απο το πυρωμα, παθολογικη πτεροροια μεχρι ατοξοπλασμα. Θα μπορουσατε παρακαλω να μου πειτε τη γνωμη σας;

DSC_0384.webp DSC_0384.webp DSC_0384.webp DSC_0385_1.webp DSC_0381.webp
 
Σαν μυκητίαση μοιάζει.
Να το πλένεις με betadine scrub (καθαριστικό-αντιμικροβιακό-αντιμυκητησιακό που κάνει αφρό) και μετά μπορείς να του βάζεις betadine κρέμα η gel(σε σωληνάριο) στα σημεία που έχει χάσει φτερά.
 
Βάλε ξύδι σε λίγο νερό. (70% ξύδι - 30% νερό) και ρίξε μερικές σταγόνες πάνω στο σημείο που χάνει φτερά.

Μετά βάλε και μία αλοιφούλα για μήκυτες (κάνει και αυτή που βάζουν οι γυναίκες στο επίμαχο σημείο)

Με κάνετε και ντρέπομαι βραδυάτικα...😛

Αυτό θα έκανα εγώ.
 
σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
κάθε πότε Θα πρέπει να κάνω εφαρμογή; Πιστεύετε είναι ασφαλές να το έχω στον ίδιο χώρο με τα υπόλοιπα πουλιά;
όσον άφορα το Scrub.. Να φανταστώ ο αφρός δημιουργειται σε συνδυασμό με νερό, μετά ξεπλένω στεγνώνω και αλείφω το Gel;
 
Καλημέρα σας,
ενημερωτικά το bedatin gel Δεν κυκλοφορεί πια. αγόρασα το bedatin σε κρέμα. Ο φαρμακοποιός με συμβούλεψε αντί να καθαρίσω την περιοχή με Scrub να ρίξω μερικες σταγόνες νερό με ξύδι και αυτό έκανα με μια καθαρή μπατονετα. έπλυνα με χλωρίνη και ξίδι τα ξυλαράκι που ξυνει το ράμφος του. μόνο δεν του καθάρισα τα νύχια με ξύδι..
Πόσες επαναλήψεις και ανά πόσο πιστεύετε ότι πρέπει να επαναλαμβάνω την διαδικασία;
 
Πρωϊ βράδυ για 8-10 μέρες. Καλά έκανες με το ξύδι, γιατί ο αφρός θέλει και ξέπλυμα και θα στρεσσαριζόταν περισσότερο.
 
Καλησπερα σας,
Εφαρμοζω το bedatine εδω και μια εβδομαδα αλλα αντι να βλεπω μικρους θηλακες με τριχουλες, το προβλημα επιδεινωνεται. Το πουλι εχει αρχισει και χανει ολο του το φτερωμα απο κεφαλι λαιμό και στηθος.. Θα μπορουσατε να με βοηθησετε;
Αναζητω πτηνιατρο κοντα στην καλλιθεα ή νεα σμυρνη αλλα μονο κτηνιατρους βρίσκω.
 
Kώστα, μπορεί να είναι και κόκκινο άκαρι, αλλά εμείς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε...
Αν είναι άκαρι, μπορείς να το διαπιστώσεις καλύπτοντας το κλουβί το βράδυ με άσπρο πανί και παρατηρώντας το το πρωϊ αν έχει καφέ η κόκκινα στίγματα.
 
Εβαλα ασπρο πανι 2 συνεχομενες μερες αλλα δεν βρηκα καποια κοκκινα σημαδια. Μαλλον δεν ειναι κοκκινο ακαρι.
Μπρω να τον παω σε κτηνιατρο και οχι σε εξειδικευμενο πτηνιατρο γιατι στην περιοχη δεν εχω βρει καποιον.
 
Εν τω μεταξύ το πρόβλημα συνεχίζεται;
Σε ποιά περιοχή μένεις;
 
Ναι ναι συνεχιζεται.. Καθε απογευμα που γυρναω σπιτι τον βλεπω σε χειροτερη ξατασταση. Καλλιθεα μενω
 
Τελικα τον πηγα στην κυρια Δουκακη Χριστινα με ειδικοτητα στην παθολογια και χειρουργικη εξωτικων πτηνων απο το πανεπιστημιο Ουτρέχτης.
Ειναι στον Πειραια και με αριστη εξυπηρέτηση.
Περιμενω τα αποτελεσματα απο τα δειγματα των κοπρανων και θα σας ενημερωσω. Καπου μπορει να φανουν χρησιμες οι πληροφοριες.
 
Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα! Μπράβο σου που δεν το άφησες στην τύχη του! Πολλά μπράβο!
 
Καλησπερα,
Η εξεταση των κοπρανων δεν έδειξε κατι. Αντιθετα το δειγμα απο το δερμα εδειξε μύκητες. Προς το παρων κανουμε μια θεραπεία με dacrarin. Αν δεν δω βελτιωση θα παμε για καλλιέργεια και τοτε θα εχουμε ειδική θεραπεία για τον συγκεκριμένο μύκητα.
 
Παρότι μιλήσαμε για μύκητες, ήταν παράλειψη μας που δεν προτείναμε daktarin .. Ευχαριστούμε Κώστα για την ενημέρωση. Είναι σίγουρο ότι θα χρησιμέψει σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.
 
Και προσοχη! Το daktarin ειναι φαρμακο για ανθρωπους. Δεν βαζουμε μεγαλες ποσοτητες. Ελαχιστη ποσοτητα στις περιοχες που υπαρχει το προβλημα.
 
Back
Top