Ασθένειες Καρδερινοκάναρο έχει μαδήσει το πρόσωπο του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Maria68
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Maria68

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουλ 2020
Μηνύματα
54
Πόλη
Πόρος
Καλησπέρα σας. Έχω ένα καρδερινοκάναρο και έχει μαδησει στο πρόσωπο του. Άλλο πρόβλημα δεν παρουσιάζει. Τρώει κανονικά και κελαηδαει. Είναι λόγω της πτερόροιας ή ίσως έχει κάτι άλλο; Ευχαριστώ. Ανεβάζω και φωτογραφίες του<

01.webp
02.webp
 
Δεν είμαι ειδική...και το δικό μου καναρινακι κάτι παρόμοιο περναει και ακόμα το ψαχνω, αλλά η εποχιακή πτερορροια νομίζω ότι ξεκινάει από το πτέρωμα του σώματος και όχι από το κεφάλι... μήπως είναι παθολογική; Ρίχνω απλά μια ιδέα αλλά σίγουρα θα υπάρχουν άλλοι που θα ξέρουν πολύ καλύτερα από μένα!
 
@Maria68 δε θέλω να πω καμία χαζομάρα και σε πάρω στο λαιμό μου, κι εγώ ελάχιστα πράγματα ξερω... Ας περιμένουμε να πει τη γνώμη του κπ που να ξέρει καλύτερα! 😉
Πάντως να το χαίρεσαι, είναι πολύ όμορφο! 🙂
 
Να το χαιρεσαι 😁 εχεις αλλαξει κατι στην διατροφη του;τι του παρεχεις;διαμονη μεσα στο σπιτι ή εξω; Ποτε το παρατηρησες να αρχιζει να μαδαει;ουρα εχει ή και αυτη μαδημενη ειναι;
 
@Elli Καλησπέρα. Δεν έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή του απλά τώρα στην πτερόροια την έχω εμπλουτίσει με συμπλήρωμα διατροφής και φρούτα και λαχανικά. Όλη τη μέρα τα έχω έξω κρεμασμένα ψηλά σε ίσκιο και με μπανιέρα. Το βράδυ κοιμούνται μέσα. Έχει μαδησει και η ουρά του.
 
@Maria68 τη μπανιερα την βγαζεις στο τεταρτο ή την αφηνεις μεχρι την αλλη μερα; Μηπως βαζεις κλιματιστικο και το βραδυ που τα βαζεις μεσα αλλαζει η θερμοκρασια αποτομα στο σωματακι του;εχω ακουσει οτι γενικα καρδερινες-καρδερινοκαναρα ειναι πολυ ευαισθητα στις αλλαγες θερμοκρασιας, στο στρες κτλ!γνωμη μου να του παρεχεις αυτα που πρεπει και βαλτο σε μια θεση σταθερη! Απο κατω το κοιταξες;ολα καλα;κουτσουλιες;
 
@Elli σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου. Όχι βεβαια δεν έχω κλιματιστικό στο χώρο τους. Τη μπανιέρα τη βγάζω μέσα στο πρώτο 20λεπτο. Από κάτω στην κοιλιά δε λείπουν πούπουλα. Τρώει κανονικά και κελαηδαει όλη μέρα ακόμη και αυτό το μήνα. Δεν έχει άλλο πρόβλημα.
 
@Maria68 Μην ευχαριστεις δεν βοηθησα καθολου 😞! λοιπον να του παρεχεις αυτα που πρεπει και χρειαζεται, να το βαλεις σε μια σταθερη θεση και να αποφευγονται τα στρεσαρισματα! Αλλα μπορει να ειναι και η πτεροροια! Ενημερωσε μας οποτε μπορεσεις παλι για την εξελιξη του και καποια απο τα παιδια εδω θα διαβασουν το post και θα σε βοηθησουν καταλληλα! Να το χαιρεσαι και παλι! Ειναι πολυ ομορφο!
 
@sarpijk Όχι δε χτυπιέται. Είναι από μωρό σε κλουβί και είναι εξοικειωμένο. Κελαηδαει και δίπλα μας. Πιστεύω ότι είναι η πτερόροια. Είδατε τις φωτογραφίες που ανέβασα?
 
@Maria68 Η πτερόροια είναι μια φυσιολογική διαδικασία και δεν αφήνει κενά σημεία αφήνοντας εκτεθειμένο δέρμα. Βάζε του μπάνιο και καλή διατροφή, θα έδινα και βιταμίνες στο νερό. Δυστυχώς εγώ δεν γνωρίζω παραπάνω να σου πω.
 
@Φοίβος σε ευχαριστώ πολύ Φοίβο. Όπως έγραψα και χθες στην Elli του βάζω κάθε μέρα μπανιέρα και τη βγάζω μόλις τη χρησιμοποιήσει και του έχω εμπλουτίσει τη διατροφή και βάζω στο νερό και βιταμίνη της beaphar BOGENA MULTI VIT. Δε θεωρώ ότι είναι άρρωστο γιατί κελαηδαει οπως πριν την πτερόροια όλη μέρα και δυνατά και τρώει κανονικά.
 
απλά τώρα στην πτερόροια την έχω εμπλουτίσει με συμπλήρωμα διατροφής και φρούτα και λαχανικά
Λαχανικά περισσότερο και φρούτα λιγότερο πρέπει να τρώει συνέχεια.
Το muta-vit ή το necton biotin ή necton bio (ίδιο προϊόν) είναι πολύ καλά για την πτερόρροια.
Το βράδυ κοιμάται κανονικά ή τινάζεται στον ύπνο του ?
 
@Tony Forpus Ναι. Τις πρωινές ώρες που το κρεμάω έχει ήλιο 2 ώρες και κάνει και το μπάνιο του. Μετά γυρίζει ο ήλιος και δεν πέφτει πάνω του.
Αν εννοείς απευθείας έκθεση σε ηλιακές ακτίνες επί δύο ώρες, μάλλον υπάρχει πρόβλημα, ειδικα αν εξαιρέσουμε τις πρώτες πρωινές. Τι ώρα το κρεμάς;
 
Back
Top