Γενικά Καρδερινοκάναρο και κόκκινη μάσκα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης adef
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

adef

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2007
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας

Θα ηθελα να σας ρωτησω τα εξης:

Εχω ενα μικρο καρδερινοκαναρινο (2 μηνων)

Εχει κιτρινα στιγματα κατω απο τον λαιμο του (ειναι αρσενικο) και μαλιστα τις τελευταιες μερες εχει αρχισει να κανει τα πρωτα του βηματα και στο τραγουδι. Δοκιμαζει τις φωνουλες του (πιπικιζει) και συναγωνιζεται τις φωνες καναρινιων και καρδερινων που του βαζω απο τα CDs που εχω.

Βεβαια η φωνη του ακομη ειναι οπως των χελιδονιων.

1) Σε ποιο μηνα θα αρχισει να δειχνει τις πραγματικες του φωνητικες δυνατοτητες;

2) Επισης δεν εχει ακομη εμφανισει την κοκκινη μασκα (της καρδερινας) που εμαφανιζουν τα καρδερινοκαναρα. Σε ποιο μηνα συνηθως την εμφανιζουν;

Ευχαριστω εκ των προτερω για τις απαντησεις σας.
 
Kατά τα τέλη Αυγουστου εφ όσον είναι αρσενικό θα αρχίσει τα πρώτα σιγανά πλεξίματα. Τα δικά μου τότε ξεκινάνε.Βέβαια δεν τα δασκαλεύω με cd, σε γενικές γραμμές φωνές παίρνουν απο τις καρδερίνες που εχω και ιδιάιτερα από το μπαμπά τους που είναι πολύ καλός. Τώρα όσον αφορά τη μάσκα αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι Οκτώβριο. Για κόκκινη μάσκα μετά από 1 μήνα απ τη γέννηση τους έχω μία σκόνη της CEDE η οποία γράφει rood δηλ. Κόκκινο(πρόσεξε γιατί νομίζω έχει και για άλλους χρωματισμούς), από την οποία βάζω μία μεζούρα (περιέχει μεζούρα η συσκευασία), σε ένα κιλό κόκκινης αυγοτροφής από τσουβάλι επώνυμη αλλά δε θυμάμαι πως τη λένε. Δοκίμασα στα περυσινά καρδερινοκάναρα με αρκετά ικανοποιητικά χρωματικά αποτελέσματα. Να σου πώ ότι αυτή η σκόνη είναι γύρω στα 200 γραμμάρια και την αγόρασα πέρυσι 20 ευρώ.Φέτος δεν μπορεσα να βρώ μου είπαν ότι θα έφερναν αλλά ακόμη βολεύομαι με την περυσινή.Ακόμη κι αν δε βρεις την παραπάνω σκόνη ξεκίνα με κόκκινη αυγοτροφή από τώρα. Επίσης καλό είναι μετά τον πρώτο μήνα να ξεκινάς κόκκινη αυγοτροφή. Επίσης να σου πω ότι από την πρώτη μέρα της γέννησης τους χρησιμοποιώ ξηρή αυγοτροφή της CEDE πάλι με το χαρακτηρισμό rood. Είναι συσκευασμένη σε κιλό είναι πιο φτηνη από τη σκόνη κάνει γύρω στα 5 ευρώ. Σε αυτή δεν βάζω σκόνη καθόλου. Τρίβω αυγό, μήλο, σκουλήκια της ORLUX μετά τις 2 εβδομάδες, και λίγο νερό για να είναι ελαφρώς υγρή.Αυτό το μείγμα το δίνω σχεδόν μέχρι Δεκέμβριο και μετά συνεχίζω μόνο με την κόκκινη αυγοτρογή για πάντα.
 
Αγαπητε φιλε σε ευχαριστω παρα πολυ για τις χρησιμες και λεπτομερεις συμβουλες σου.

Προσωπικα οσο αφορα την διατροφη και για την αναδειξη των χρωματων ο πωλητης μου εδωσε τα εξης και μου ειπε να τα αναμιγνυω:

1) μειγμα σπορων τροφη για καρδερινες

2) νιζερ

3) κοκκινη βιταμινη με καροτινη.

Μπορουν αυτα να βοηθησουν;

Αν δεν σε κουραζει μπορεις επισης να με διαφωτισεις με βαση την προσωπικη σου πειρα στις παρακατω 2 αποριες μου;

  1. Μεχρι ποσων μηνων αυτου του ειδος τα πουλια μπορουν να μαθαινουν;
  2. Ειναι πιο επιδεκτικα μαθησεως απο οτι τα καναρινια;
Και παλι ευχαριστω και συγνωμη αν σε κουρασα.
 
Όχι φίλε μου δεν με κουράζεις καθόλου.Χαρά μου να σε βοηθήσω με όσα γνωρίζω γι αυτά τα αξιαγάπητα πουλιά.Λοιπόν κατ αρχήν να ξεκεθαρίσουμε ότι άλλο το μείγμα σπόρων και άλλο η αυγοτροφή. Το μείγμα σπόρων σωστά ο πωλητής σου έδωσε για καρδερίνες με προσθήκη νίζερ γιατί είναι ακόμη μικρά και το χρειάζονται περισσότερο. Το μείγμα σπόρων από όσα ξέρω είναι η βασική τροφή που χρειάζεται το πουλί για να ζήσει.Αυγοτροφές ως επί το πλείστον υπάρχουν 2 ειδών:οι κίτρινες και οι κόκκινες. Εφ΄όσον θέλεις κόκκινο χρώμα είτε είναι σώμα είτε είναι μάσκα σωστά σου έδωσε την κόκκινη. Οι αυγοτροφές και τα γονίδια φυσικά είναι εκείνες που ευθύνονται περισσότερο για το χρώμα του πουλιου. Εγώ σου πρότεινα και στο 1 κιλό αυγοτροφής να προσθέσεις και την σκόνη της CEDE εφ΄όσον τη βρεις Τώρα όι περισσότερες αυγοτροφές περιέχουν εκτός από καροτίνη και πολλά άλλα συστατικά. Καλό είναι να τους βάζεις και λίγο τριμμένο καρότο 1-2 φορές την εβδομάδα και κανένα βραστό αυγό όχι όμως να το αφήνεις πάρα πολλές ώρες αναλόγως πάντα και τον καιρό. Επίσης τον πρώτο μήνα καλό ειναι στη μία από τις 2 ταίστρες που βάζεις το μειγμα σπόρων να βάζεις τους σπόρους χτυπημένους όχι πάρα πολύ σε γουδοχέρι ανακατεμένους με λίγη αυγοτροφή.Αυτό γιατί όσο είναι ακόμη μικρά αδυνατουν να σπάσουν τους σπόρους. Με αυτό όμως τον τρόπο τους διευκολυνεις να καθαρίζουν τα τσόφλια πιο εύκολα. Πρόσεχε και πάλι δεν θα χτυπάς πολύ τους σπόρους ίσα ίσα να τους ραγίζεις. Στην άλλη ταίστρα θα βάζεις τους σπόρους κανονικά για να προσπαθούν και μόνα τους. Όχι συνέχεια μασημένη τροφή. Κι αυτό μέχρι τον 1 άντε 1,5 μήνα. Στην αυγόθήκη την αυγοτροφή σου κανένα κομμάτι μήλο φρέσκο και όλα καλά. Τώρα όσον αφορά το φωνητικό μέρος το πετυχημένο καρδερινοκάναρο είναι αυτό που λέει καρδερίνα. Κι αυτό γιατί αν θέλαμε το καρδερινοκάναρο να λέει καναρίνι θα ζευγαρώναμε καναρίνια που είναι και πιο ευκολο.Αν εχεις καρδερίνες που κελαηδανε καλά, νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι CD.Αν πάλι θέλεις να τα χτυπήσεις με φωνές απο CD γνωμη μου είναι να τα βάζεις φωνές καρδερίνας. Σε ότι άλλο είμαι στη διάθεση σου.
 
- https://community.petbirds.gr/threads/Αυγοτροφή-ή-βιταμίνη-κίτρινη.4336/
- https://community.petbirds.gr/threa...ια-να-ενισχυθεί-το-χρώμα-του-καναρινιού.5511/

Ρίξτε κι εδώ μια ματιά για τις αυγοτροφές. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείτε σκόνες ή αυγοτροφή με κόκκινη χρωστική. Το συμπλήρωμα καροτίνης (ή καθαξανθίνης) μπορεί να χορηγηθεί είτε στην αυγοτροφή ή στο νερό. Mortis σωστός και αναλυτικότατος σε όλα μπράβο. Αυτό που κάνουμε με τις καρδερίνες να βάζουμε φωνές από άλλα πουλιά ισχύει και για τα καρδερινοκάναρα; Αν τα "χτυπήσουμε" δηλαδή με φωνή αϊδονιού κλπ θα έχουμε αποτέλεσμα;
 
Βασίλη η λογική λέει πως ναι. Έχω ακούσει καρδερίνες στο δάσος να λένε σπίνο. Πιστεύω γιατί όχι;Δεν πολυασχολούμαι με "χτύπημα φωνών"έχω κανα 2 CD -φωνες καρδερίνας αλλά δεν τα πολυχρησιμοποιώ. Εμένα το καρδερινοκάναρο μου το ένα έλεγε αρκετή καρδερίνα. Εδώ και ένα εξάμηνο η γειτόνισσα απάναντι πήρε καναρίνι. Τώρα και σε ηλικία 1 χρόνου έχει αρχίσει που και που να πεταει κανένα καναρίνι μέσα στα γυρίσματα. Το πουλί πιστεύω είναι τι ακούσματα παίρνει από μικρό.Αν π.χ βάλουμε μια νεογέννητη καρδερίνα μέσα σε καναρίνια τι θα λέει αργότερα;Άντε κι επειδή λένε και το πιστεύω ότι τα πουλιά παίρνουν φωνές από τη εκόλαψη πες ότι βάζουμε το αυγό σε παραμάνα κανάρα κι έπειτα όταν γεννηθει την αμολάμε μέσα σε καναρίνια. Θα λέει λες Βασίλη καθόλου καρδερίνα; Αυτό το έχω εδώ και καιρό απορία.
 
Σίγουρα θα πάρει πολύ κανάρι. Το καρδερινοκάναρο αν το έχουμε αποκλειστικά με καναρίνια φτάνει σε σημείο που να μην το ξεχωρίζεις από αυτά (έχω ακούσει). Απλά δεν ξέρω το αποτέλεσμα στο καρδερινοκάναρο με ακούσματα από άλλα πουλιά όπως ο σπίνος που είπες. Στην καρδερίνα έχω ακούσει διάφορα και είναι φοβερά. Την ικανότητα να μιμούνται και να παίρνουν φωνές δεν την έχουν όλα τα πουλιά πάντως. Η καρδερίνα είναι από τα λίγα που δίνουν τόσο ωραία αποτελέσματα.
 
καλημερα φιλοι μου για το χρωματισμο εχω πει οτι τα βαφω απο την αρχη λογω ευκολιας και οτι εχω κοκκινα για τις φωνες των μικρων την καρδερινα την εχει στο αιμα του χτυπαμε πρωτα με τις φωνες που θελουμε να δωσουμε και μετα τις καρδερινας. Το καρδερινοκαναρο δεν χαλαει μετα τον 3 πτεροροια μετα τον τριτο χρονο τις ζωης του θελει προσοχη μπορει να κανεις ενα πουλι να παιδευσε ενα χρονο και να χαλασει σε μια βδομαδα.Mortis επειδη εχω ακουση καδερινα μεγαλωμενει απο καναρινια δεν θα σου αρεσει καθολου το θεαμα
 
Back
Top