Φροντίδα Καρδερινοκαναρα κελαηδουν σαν καναρινια και λιγοτερο καρδερινα

ΣΤΕΦΑΝΟΣ

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2007
Μηνύματα
117
Πόλη
Δράμα
Τα καρδερινοκαναρα που εχω βγαλει μεχρι τωρα αλλα κελαηδουν πιο πολυ σαν καναρινια και λιγοτερο καρδερινα και αλλα πιο πολυ σαν καρδερινα και λιγο καναρινι! α)γιατι συμβαινει αυτο β)γιατι στο εμποριο αυτα που κελαηδουν πιο πολυ σαν καρδερινες τα πουλαν και πιο ακριβα γ)μπορω τωρα που ειναι 3 χρονων να εμπλουτισω το κελαηδιμα τους; Γιατι εχω ακουσει για τα καρδερινοκαναρα απο εναν γεροντα καρδερινα οτι καθε χρονια που αλαζουν τα φτερα τους ξεχνουν οτι εχουν μαθει και ξεκινουν παλι απο την αρχη! Ειναι αληθια;
 
Φίλε Στέφανε όλα τα πουλιά μέχρι την ηληκία των τριών χρόνων εμπλουτίζουν την φωνή τους. Τα καρδερινοκάναρα πρέπει να ξέρεις ότι αποκτούν περισσότερη αξία και προσοχή μόνο αν κάνουν την καρδερίνα.Αυτός εξάλου είναι και ο σκοπός της δημιουργίας τους.Αν έκαναν το καναρίνι δεν θα υπήρχε και λόγος διαστάυρωσης του καναρινιού με την καρδερίνα.
Όπως όλα τα πουλιά και αυτά χωρίζονται σε καλούς και κακούς μαθητές. Έτσι άλλα θα πάρουν φωνές καρδερίνας και αλλά θα μείνουν στο καναρίνι. Πάντα βέβαια για να γίνεται σωστά η εκμάθηση πρέπει να ακούν μόνο καρδερίνα. Εδώ μεγάλο ρόλο παίζει ο δάσκαλος. Μία πολύ καλή καρδερίνα φωνητικά που ακούγοντάς την θα μαθαίνουν και αυτά.Ακόμα κάθε πουλί αυτό που μαθαίνει πιο εύκολα είναι οι φωνές που εμείς δεν θέλουμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση την φωνή από καναρίνι. Ηφωνή του είναι πιο εύκολη και έτσι μαθαίνεται και πιο εύκολα.Αυτό που σου είπε ο παππούς έχει δίκιο. Οι παλιοί πουλάδες έβαζαν τα πουλιά στην μούτα. Τα μπαούλιαζαν δηλαδή.Αυτά μη έχοντας φως έχαναν το φτέρωμάτους πιο γρήγορα. Στην φάση αυτή τα χτύπαγαν με φωνές από καρδερίνα και έτσι προσηλωμένα αυτά και στην φωνή που άκουγαν την μάθαιναν κιόλας.Αυτό γίνονταν για 3 χρόνια.
 
Back
Top