Ασθένειες Καρινα σε καναρινακι απο πεινα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης georgels
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

georgels

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2011
Μηνύματα
105
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα! Παιδιά βοήθεια. Ενας φιλος μου πήρε και αυτος ενα καναρινακι (δυστυχως δεν τον πρόλαβα και πηγε απο πετσοπ και το λεω ετσι γιατι εγω την πατησα) και χθες και σημερα που το ειδα δεν μπορουσα να πω οτι το εβλεπα καλα. μερα μεσημέρι κοιμότανε, δεν ηταν καθολου ευδιαθετο και δεν τρομαζε καθολου. Δηλαδη πλησιαζα το κλουβι και αυτο ετρωγε κανονικα τους σπορους του σαν να μην συμβαινει κατι. "Οπως μου ειπε τρωει κανονικα... Επίσης εμενα μου φαινεται μικρούλι σε ηλικία. Για δειτε φωτος και πειτε μου! Σας ευχαριστώ εκ των προτερων! (νομίζω οτι έχει καρινα...) Λέτε η καρίνα (αν δεν ειναι φυσιολογική και απλά βλέπω αλαν νταλον) να προερχεται απο την πείνα; (ποιος ξέρει σε τι συνθήκες ζουσε πριν το πουλακι). Ηλικιακά σας φαίνεται μικρό? Η ουρά πτήσης του ειναι περίπου 3 εκ..

120150425_162555-002.webp 20150425_162607-001.webp 320150425_163140-004.webp 420150425_163203-001.webp
 
Έχει όντως καρινα αλλά μπορεί να μην τρέφονταν σωστά. Καραντίνα και παρακολούθηση.
 
Γιώργο, από τα ποδαράκια του φαίνεται μικρός. Στο δαχτυλίδι δεν διακρίνω τίποτα. Κοίτα τον πως θα πάει τις επόμενες ημέρες αλλά κατά τη γνώμη μου φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένος κι αδύνατος. Πολύ καλή διατροφή, καλούς σπόρους, αυγοτροφή, λαχανικά και ενδεχομένως και καμιά multivit. Κοίτα τι θα πουν και οι πιό έμπειροι στο forum που θα έχουν δει περισσότερα παρόμοια περιστατικά.
 
Δυστυχώς θα πρέπει να το ταλαιπωρήσετε και πάλι για να βγάλετε μια φωτογραφία καθαρή στην περιοχή της κοιλιάς, από την καρίνα μέχρι την ουρά. Επίσης, ένα καθαρό χαρτί στον πάτο του κλουβιού, για να φωτογραφίσεις τις κουτσουλιές του. Όταν το κρατήσεις στο χέρι βάλε το ράμφος πολύ κοντά στο αφτί σου για να ακούσεις αν κάνει περίεργους ήχους καθώς αναπνέει.
 
Λέτε η καρίνα (αν δεν ειναι φυσιολογική και απλά βλέπω αλαν νταλον) να προερχεται απο την πείνα;
Μα έτσι ή αλλιώς η καρίνα πάντα από πείνα προέρχεται.
Ο οργανισμός στα άρρωστα πουλιά εξασθενίζει με αργό ή γρήγορο ρυθμό μια και ενώ τρώνε... Δεν τρέφονται.
Ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες μήπως όσοι μπορούν να το κάνουν, εντοπίσουν τις αιτίες και καταφέρει το καναρινάκι να ανακάμψει.
 
Back
Top