Ασθένειες Καρινιασμα καναρας

Πόλη
Δράμα
Γεια σας συναρρωστοι μικροπτηνοτροφοι!
Εχω ενα προβλημα με μια καναρα.
Αφου εβγαλε δυο γεννες (8 πουλια). Δεν ξαναγεννισε και με εβαλε σε σκεψεις, με αποτελεσμα οταν την ειδα να εχει γηνει πετσι και κοκκαλο. Μπορει να ειναι κατι αλλο εκτος απο σκουλικι;Ειναι ιδη πολυ εξαντλημενη,τι να κάνω;☹

Η ταλαιπωρία για τα 8 πουλάκια που σου έδωσε δεν είναι και μικρή.
Οταν το πουλί είναι πολύ αδύνατο είναι επιρρεπές και σε αρρώστιες.
Πριν απ' όλα λοιπόν, απομόνωση και ησυχία, καλό φαί, μια πολυβιταμίνη στο νερό.
Δεν θα της κάνεις κακό άν της δώσεις ένα παρασιτοκτόνο. Ούτως ή άλλως, μια θεραπεία τον χρόνο είναι υποχρεωτική για τα σκουλήκια. Αν το πουλάκι δεν σου δείχνει
πρόβλημα εντερικό (διάρροιες κλπ.), και οι πρασινάδες
(εναλλασόμενες με φρούτα) θα το βοηθήσουν να συνέλθει σιγά-σιγά.

Άν έχεις κτηνίατρο μια απλή κοπρανολογική καλλιέργεια θα σου αποκαλύψει περι τίνος πρόκειται. Το πρόβλημα είναι αν δεν έχεις πρόσβαση σε κτηνίατρο. Σε αυτή την περίπτωση θα προτείνω το εξής ελπίζωντας πως θα βοηθήσει:
1)Teniazine της Tafarm για 2 μέρες (1 μέρα λένε οι οδηγίες. Ο κτηνίατρος μου είχε δώσει οδηγία για 3 μέρες. Εγώ σου έβαλα το μέσο όρο).
2)3 σερί μέρες Aidonine σε συγκέντρωση 25 σταγόνες/100ml (και αυτό καθ'υπόδειξη του γιατρού).
3)Μετά ακολουθεί θεραπεία για κοκκιδίωση. (Κοκκιδίωση και παράσιτα εντέρου είναι πολύ συχνά και οδηγούν σε αποτελέσματα σαν αυτά που περιγράφεις). Επανάληψη Aidonine.
Υ. Γ1. Θεωρώ αυτονόητο πως το πουλί θα απομονωθεί.2 γέννες είναι οκ. Παραπάνω είναι μαρτύριο για το πουλάκι μες τη ζέστη.
Υ. Γ2. Teniazine+Aidonine θα πάρει και όποιο άλλο πουλί ήταν μαζί της και μοιράστηκαν τις ίδιες ακαθαρσίες ΕΚΤΟΣ από τα μικρά τα οποία αν δε κάνω λάθος (δε παίρνω όρκο) πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να πάρουν φάρμακο. Αυτό λόγο του ευαίσθητου συκωτιού τους. Μου το εξήγησε ο γιατρός αλλά δε το θυμάμαι.

Back