Ασθένειες Καρινιασμα χωρις αιτια;

Πόλη
Γλυφάδα
Το τελευταιο δεκαημερο, μετα το μεγαλωμα νεοσσων, κατα τη διαρκεια του μεγαλωματος των μικρων!
καρινιασμα γυρω απο το λαιμο και λιγο στο κεφαλι, πριν τη γεννα ηταν μια χαρα, το παρουσιασε κατα τη διαρκεια! Πρεπει να ανησυχω;

Ηλικία Πουλιού:08
Φύλο:θηλυκο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εσωτερικος το χειμωνα
Θερμοκρασία Χώρου:
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 08
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 2/08
Διατροφή: μονο σπορους
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: τιποτα περιεργο
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):μια χαρα
Κινητικότητα:ζωηρη
Τρέφεται Κανονικά:ναι
Προηγηθείσα Θεραπεία:οχι
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):ναι

οι φωτογραφιες ηταν οτι καλυτερο μπορουσα
please help!

Συνημμένα

• Εικόνα 281.webp
    Εικόνα 281.webp
    45,5 KB · Προβολές: 129
  • Εικόνα 279.webp
    Εικόνα 279.webp
    45 KB · Προβολές: 118
Ερίνα μου εχω την εντύπωση πως αυτό που δείχνεις στις φωτογραφίες δεν έχει σχέση με καρίνιασμα, αλλά με πτερόρροια ίσως παθολογικής μορφής λόγω έλλειψης βιταμινών και ιχνοστοιχείων είτε οφείλεται σε μύκητες, ορμονικές διαταραχες, ψυχολογικούς παράγοντες κτλ( καρίνιασμα λέγεται το αδυνάτισμα του πουλιού στη καρίνα του, το κάτω μέρος της κοιλιάς που μοιαζει με καρίνα πλοιου)Διάβασε το άρθρο που εχει γραφτει σχετικά με αυτό. Παθολογική πτερόρροια πτηνών

Μήπως διατροφικά δεν καλύπτεται τόσο οσο χρειάζεται, μιας και αναφέρεις οτι έγινε κατά το μεγάλωμα των νεοσσών. Παρατήρησες τον αρσενικό μήπως έχει ορμές για ζευγάρωμα;

ΥΓ Το καρίνισμα αναφέρεται στην καρίνα του πουλιού, και όχι στο χάσιμο φτερών.

Edit: Georgina δεν είδα την απάντηση σου :) ποστάραμε μαζί.

Γρηγορη τη χωρισα απο τον αρσενικο... φοβηθηκα να την αφησω για το δευτερο γυρω... Αν και ειναι πολυ πυρωμμενη και η ιδια! Τι να κανω! Να εμπλουτισω περισσοτερο τη διατροφη της;της δινω και βιταβινες!
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια!

χωρις να το λεω με σιγουρια 😕,το εχω συναντησει σε ζεμπρακια καποια εποχη που ειχα ασχοληθει. Ειχα παρατηρησει τον αρσενικο να τσιμπαει τη θηλυκια συχνα εκει και καπου που ειχα ρωτησει μου ειχανε πει οτι ειναι κακια συνηθεια μερικων αρσενικων για να επιβαλλονται. Αν δεν ειχες παρατηρησει κατι τοτε ειναι μαλλον διατροφικο οπως ειπανε και τα παιδια

Back