Γενικά Καρποντάκος; Ποιά η γνώμη σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gk76
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gk76

PB Member
Εγγραφή
15 Οκτ 2008
Μηνύματα
9
Πόλη
Αμπελόκηποι
Παιδιά καλησπέρα, έψαχνα για λούγαρο, συγκέντρωσα πληροφορίες αλλά έπεσε το μάτι μου σε ένα είδος πουλιού, τον ΚΑΡΠΟΝΤΑΚΟ.
Ομολογώ ότι μου άρεσε και να σας πω ψάχνω για κανά ζευγάρι.
Βρήκα εκτροφέα με 90Ευρώ το ζευγάρι, θα πάω να τα δω μάλλον το άλλο ΣΚ.

1) Ποιά η γνώμη σας και μήπως υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να έχει και αν έχει τις εντυπώσεις του, παρακαλώ.

2) Είναι κανείς που να διαθέτει;

Ευχαριστώ!
 
Στους καρποντακους (και στις μεταλλαξεις του) εχει μεγαλη εμπειρια ο προεδρος του ΑΛΟΠ ο Θανασης Υφαντης
 
Παιδιά σ' αυτόν τον κύριο πήρα τηλ.

Μίλησα μαζί του και έχουμε πει μάλλον για το επόμενο ΣΚ, να βρεθούμε να μου πει κάποια πράγματα.

Ευχαριστώ πάντως.
 
Διανύω τον τρίτο χρόνο στην εκτροφή Καρποντάκων και μόνο θετικά έχω να πω για το συγκεκριμένο είδος.
Εύρωστο πουλί, μεγαλοπρεπές, δυναμικό και σχετικά εύκολο στην αναπαραγωγή του. Πιο εύκολο από καρδερίνα αλλά όχι τόσο όσο ένα ζευγάρι καναρινιών. Θα το συνιστούσα σε εκτροφείς με πρότερη αναπαραγωγική εμπειρία, και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν κάποιοι πρόσθετοι χειρισμοί και επεμβάσεις εκ μέρους του εκτροφέα.
Επίσης, η ωδικές του ικανότητες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες, καθώς ο αρσενικός μικρός Καρποντάκος μπορεί σχετικά εύκολα να μάθει... Ξένες γλώσσες και να ενσωματώσει στο ρεπερτόριό του φωνές καναρινιού, καρδερίνας, κότσυφα κ.λπ.
 
Oreo poulia, pou boris na bris argotera megalo pikilia apo metalagmenes.
To timi pou grafeis einai logiko kai kalo.
Kai o anthropos pou les exei poli megali emperia se afta ta poulia. An telika tha perneis ena zefgari, rota oso pio poli boris, pistebo tha perneis ektos to zefgari poli gnosi mazi.
 
Eιχα διαβασει περυσι θυμαμαι 2-3 περιπτωσεις "κανιβαλισμου" στην εκτροφη καρμποντακων, οπου ο αρσενικος επιτεθηκε σε θηλυκια καρποντακο αλλα και σε αλλο ποστ σκοτωσε καναρα. Ομολογω οτι αυτος ο λογος με απωθησε να προμηθευτω καρποντακους. Εχει παρατρησει κανεις αλλος τετοια συμπεριφορα η ηταν τελειως τυχαιο λετε;
 
Κάτι ανάλογο παρατήρησα και εγώ φετός στην εκτροφή μου, πολλά χτυπήματα αυγών, αρκετοί τσακωμοί μεταξύ των ζευγαριών. (για τους τσακωμούς μεταξύ των ζεύγων ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ). Πιστεύω οτι κάτι τέτοιο χρειάζεται μέσα στην εκτροφή μας, με μόνο σκεπτικό την διαιώνιση του αρχέγουνου χαρακτήρα του πουλιού. Άλλωστε πια η χάρη ενός ζευγαριού καρποντάκων αν συμπεριφέροντε σαν καναρίνια; Όπως πολύ σωστά είπε και ο Γρηγόρης θέλουνε κάποια σχετική εμπειρία για την αντιμετώπιση των παραπάνω περιπτώσεων. Σίγουρα οι καρποντάκοι είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τον εκτροφέα.
 
Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας παιδιά, αλλά επειδή στα δύσκολα μαθαίνεις, θα το επιχειρήσω, δεν έχω να χάσω τίποτα!
 
Back
Top