Γενικά Καρποντακοκάναρα

🙂 να σου ζήσουν... ερώτηση άλλες ονομασίες για τον καρποντάκο;σωστά το λέω;

Να σου ζησουν Χαρη! Πολυ ομορφα τα μωρα και ο μπαμπας τους ειναι κουκλος!:D

Xαρη, να σου ζησουν! Ηταν καλος πατερας και συντροφος ο καρμποντακος με την καναρα; Γιατι εχω ακουσει πολλες επιθετικες συμπεριφορες μεχρι και θανατο καναρας απο καρμποντακο κι εχει φοβηθει λιγο το ματι μου😱

Σας ευχαριστώ όλες & όλους.
🙂 να σου ζήσουν... ερώτηση άλλες ονομασίες για τον καρποντάκο;σωστά το λέω;
Υπάρχουν 2, το αμερικάνικο είδος Carpodacus Mexicanus & το ευρωπαϊκό είδος https://community.petbirds.gr/threads/Ροδόσπιζα-η-κοινή-carpodacus-erythrinus.1842/
Το αμερικάνικο το λένε & Σπίνο Μεξικού.
Έγκυρες πληροφορίες θα μπορούσε να δώσει ο Θανάσης Υφαντής που κάνει εκτροφή αυτών των ειδών.
Xαρη, να σου ζησουν! Ηταν καλος πατερας και συντροφος ο καρμποντακος με την καναρα; Γιατι εχω ακουσει πολλες επιθετικες συμπεριφορες μεχρι και θανατο καναρας απο καρμποντακο κι εχει φοβηθει λιγο το ματι μου😱
Ως σπίνος, είναι ιδιαίτερα επιθετικός στο ζευγάρωμα.
Είναι τρίτη χρονιά που ζευγαρώνει με κανάρα.
Την πρώτη χρονιά ήτανε "κύριος".
Πέρισυ ήτανε πιο επιθετικός με την κανάρα, έσπασε & κανά 2 αυγά.
Τάϊσε & κάποια μικρά.
Φέτος θέλει πολύ προσοχή.
Η κανάρα-μάνα των μικρών της φωτογραφίας είναι κίτρινη.
Είναι η 2η φετινή γέννα μαζί του.
Δεν την πολυπειράζει-στην πρώτη γέννα ήτανε πιο επιθετικός, αλλά είμαι συνέχεια σε ετοιμότητα.
Τώρα είναι με μία κατσουλάτη πράσινη, είναι πιο επιθετικός...
(Του χρόνου ίσως του πάρω μία θηλυκιά του είδους του).

Πολυ ομορφα πουλια και τα μωρα και ο πατερας! 🙂 Να τα χαιρεσαι Χαρη!
Εχω περιεργεια βεβαια τι ειδος φωνη εχουν μιας και δεν εχω ακουσει ποτε. Για να ειμαι ειλικρινης εδω στο φορουμ εμαθα για την υπαρξη τους...

να τα χαιρεσαι φιλε
και ο μπαμπας ειναι απαικτος στη φωτο

ΜΦΧ
Πανος

να σου ζησουν τα ομορφα μωρα, Χαρη! :D
αν παρουν απ τον... Μπαμπα τους-κουκλος-! 😛
... Θα γινουν αστερια!

Πολυ ομορφα πουλια και τα μωρα και ο πατερας! 🙂 Να τα χαιρεσαι Χαρη!
Εχω περιεργεια βεβαια τι ειδος φωνη εχουν μιας και δεν εχω ακουσει ποτε. Για να ειμαι ειλικρινης εδω στο φορουμ εμαθα για την υπαρξη τους...
Από την προηγούμενη εμπειρία από τα 2 χρόνια που είχε ξαναβγάλει μικρά, παίρνουν πολύ όμορφο σωματότυπο.
Η κανάρα ήταν κίτρινη & μεγαλόσωμη.
Όταν κελαϊδάνε, "σπάνε" την ουρά όπως ο πατέρας (όποιος έχει δει κοκκινολαίμη ή κότσυφα...).
Είναι πολύ δυνατόφωνα πουλιά (& ενοχλητικά, ασταμάτητα).
Παρότι ο πατέρας την πρώτη χρονιά δεν άνοιξε το...ράμφος του!
Μέχρι τώρα δεν τους είχα δώσει καμμία χρωστική, είμαι κατά τουλάχιστον στα άγρια...
Φέτος, (ειδικά αν βγάλω κατσουλάτα) θα επιχειρήσω να τους δώσω χρωστική με μέτρο, αν & δεν ξέρω πόσο αρνητικό θα είναι το γεγονός ότι η κανάρα πριν την γέννα δεν πήρε καθόλου.
Έχω διαβάσει ότι παίρνουν το κόκκινο του πατέρα.
Στις φωνές, θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ αυτό που λέγεται για τους καρποντάκους, ότι "αρπάνε" πολλές φωνές.
Απογοητεύτηκα που ειδικά την πρώτη χρονιά "καναρινίζανε".
Δοκίμασα φωνές καρδερίνας αλλά δεν...
Φέτος θα δοκιμάσω τουρλί, παπαδίτσα, αηδόνι.

Back