Γενικά Καρποντακος ειναι πολυ ανησυχος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης naftis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

naftis

Banned
Εγγραφή
30 Νοε 2008
Μηνύματα
33
Πόλη
Αθήνα
καλημερα φιλοι! Ειμαι νεο μελος στο site. Εχω καποιες απορειες για τον καρποντακο που αγορασα πριν απο 2 εβδομαδες. Καταρχην ειναι πολυ ανησυχος. Μονο που με βλεπει παλευει με τα καγκελα. Θα γυρισει ποτε;θα κατορυωσει να ζευγαρωσει με καναρα;
 
Πριν την αγορά...

Για το εάν θα σου ζευγαρώσει, μόνο το αυτοννόητο μπορεί να λεχθεί.
Δηλαδή, πρέπει πρώτα το πουλί να ηρεμήσει...
Όσον αφορά το ότι είναι άγριος,
εάν τον αγόρασες από μαγαζί υποθέτω ίσχυε & εκεί.
Εάν το πήρες από εκτροφέα, θα έπρεπε να ελέγξεις εάν το πουλί
ήταν σε καμιά κλούβα πτήσης 2, στρέμματα...
Υπάρχει & η περίπτωση να είναι ο "χαρακτήρας" του.
& στις 3 περιπτώσεις έπρεπε να το ελέγξεις πριν την αγορά...
 
τον αγορασα απο εκτροφεα. Τον ειχε σε μικρο κλουβι με μια θυληκια και φαινοταν ησυχος. Τελικα τα φαινομενα απατουν... Ευχαριστώ.σκεφτομαι να τον βαλω για λιγο μεσα στο σπιτι μηπως και με συνηθησει...
 
ειχα carpodaco ειναι αγριος...
καλυτερα να τον ζευγαρωσεις με carpodaco κ οχι με καναρινι...
9εωρειτε αγριο καναρινι...9α αργισει να ηρεμισει...
 
Λόγω του ότι εκτρέφω Καρποντάκους, αναπαράγοντάς τους σε μικρό χώρο (ζευγαρώστρα 40Χ40Χ40), έχω διαπιστώσει από κοντά την ανήσυχη φύση των μικρών και για διάστημα πέραν του ενός έτους. Η κοινωνικοποίησή τους καθυστερεί σε σύγκριση με άλλα εξωτικά ή ιθαγενή, αλλά αυτό δεν περιορίζει τις πιθανότητες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά κατά την αναπαραγωγική περίοδο, είτε επιχειρηθεί αναπαραγωγή του αυτού είδους, είτε γίνει προσπάθεια παραγωγής υβριδίων.
 
Φίλε μου εγώ θα σου συνιστούσα επίσης να τον βάλεις σε μικρό κλουβάκι και να το τοποθετήσεις στο πάτωμα σε σημείο που υπάρχει έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα ηρεμήσει και θα γίνει σαν καναρίνι, το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην υπάρχει ρεύμα αέρα και αρρωστήσει το πουλάκι όπως επίσης και να αποκλείσεις τον ενδεχόμενο να του επιτεθεί κάποια γάτα κλπ.

Φιλικά
 
Φίλε μου εγώ θα σου συνιστούσα επίσης να τον βάλεις σε μικρό κλουβάκι και να το τοποθετήσεις στο πάτωμα σε σημείο που υπάρχει έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα θα ηρεμήσει και θα γίνει σαν καναρίνι...
Καποια θεματακια απαιτουν το μεγιστο της υπομονης μας... Και ολη την καλη μας διαθεση. Δεν συμφωνω να βαλει ενα πουλι που ειναι ανησυχο στο πατωμα. Το στρες απο των τεραστιων διαστασεων ανθρωπο (με τα ματια του πουλιου παντα)οταν το κοιτα απο ψηλα...ή απλα περναει απο διπλα του, δεν θα το βοηθησει.
Υπομονη...
Αυτο αλλωστε εννοουσε και ο μετρ του ειδους Γρηγορης!
 
Η άποψη της Σοφίας με βρίσκει απολύτως σύμφωνη:)
Επιπλέον αδυνατώ να καταλάβω τον λόγο γιατί ένα πουλί με άγρια συμπεριφορά, πρέπει να περιοριστεί σε ένα μικρό κλουβί...🙄 Πιστέυω οτι όσο πιό άγριο είναι ένα πουλί ή ένα οποιοδήποτε ζώο, τόσο μεγαλύτερο χώρο χρειάζεται προκειμένου να ηρεμήσει. (αν ποτέ τα καταφέρει)..Αλλωστε στην φύση είχε ολη το περιβάλλον δικό του, πώς να καταφέρει να ηρεμήσει σε έναν "θάλαμο απομονωσης";
 
Την περασμενη Ανοιξη ειχα δυο γεννες απο ζευγαρι καρποντακων. Οι γοννεις ηταν ημεροι αλλα τα μικρα βγηκαν αγρια και μου εκανε εντυπωση. Θεωρησα οτι αυτο συνεβη επειδη τα ειχα σε μεγαλη κλουβα 4μ χ 3μ χ 2μ. Το αρσενικο κελαηδαει πολυ ωραια και δυνατα ιδιατερα την Ανοιξη. Επειδη εχω την κλουβα εξω το ακουγα και σε αποσταση πενηντα μετρων.
 
τωρα τον εχω εξω σε μια ζευγαρωστρα. Παρατηρω οτι αρχισε να εξοικιωνεται σιγα-σιγα επειδη με βλεπει να καθομαι στο μπαλκονι(το χομπι θελει θυσειες!)και αρχισε να τιτιβιζει. Περιμενω μετα μανιας να μεγαλωσει η μερα για να εχω περισσοτερο χρονο! Παντος ολη αυτη η διαδικασια εχει τη χαρη της!
 
Τι να σας πω φίλοι εγώ απλά το έχω ακούσει, δεν έτυχε ποτέ να έχω στην κατοχή μου κάποιο άγριο πτηνό και δεν ξέρω, είπα μια γνώμη που έχω δει να εφαρμόζουν άλλοι, από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ότι κρίνει σωστό, απλά δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα από την ανθρωπιστική πλευρά αλλά από τη φιλοζωική και αν μας αρέσει να βλέπουμε το πουλάκι να χτυπιέται είναι κρίμα να μην κάνουμε τα πάντα να το ηρεμήσουμε.

Φιλικά
 

Σχετικά θέματα

Back
Top