Αναπαραγωγή Καρτέλα παρακολούθησης ζευγαριού

georgekouk

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
336
Πόλη
Κιάτο
Καλησπέρα σας.
Όλοι μας έχουμε άλλος λίγο άλλος πολύ κάποιο τρόπο καταγραφής των δεδομένων των ζευγαριών που έχουμε στην κατοχή μας, κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου.
Εγώ πέρα από το πρόγραμμα που καταχωρώ τα πάντα, έχω φτειάξει μετά από πολύ σκέψη και πολλές προσπάθειες τροποποιητικές, μία όσο το δυνατόν πιό "μεστή" από άποψη παρεχομένων πληροφοριών, καρτέλα, για τα ζευγάρια μου, κάνοντας ώς συνήθως μείξη, των όσων έχω δεί μέχρι σήμερα από άλλους φίλους, αλλά και από αντίστοιχα προϊόντα εταιρειών.
Σας το παραθέτω λοιπόν και άν σας φανεί χρήσιμο και πάνω απ' όλα βολικό, χρησιμοποιήστε το.

[x]

Κλουβί : Το νούμερο της ζευγαρώστρας.
Γέννα : Ποιά γέννα είναι, πρώτη, δεύτερη κλπ.
Αρσενικό : Το δακτυλίδι του αρσενικού.
Θηλυκό : Το δακτυλίδι του θηλυκού.
Ημ. Ζευγάρι : Η ημερομηνία που μπήκαν τα πουλιά μαζί.
Στρ. Φωλιάς : Η ημερομηνία που τελείωσε η κατασκευή της φωλιάς.
Ημ.Αρχ. Επ. : Η ημερομηνία που μπήκαν τα αυγά στη φωλιά, όλα μαζί και ξεκινάει η εππώαση.
Ημ.Ωοσ/σης : Η ημερομηνία που πρέπει να γίνει η ωοσκόπηση.
Ημ. Αν. Εκκ. : Η ημερομηνία που αναμένονται να εκκολαφθούν τα αυγά. Συνήθως 14 ημέρες μετά την ημερομηνία αρχής εππώασης.
Πιασμένα : Τα γονιμοποιημένα αυγά. Π.χ. 3/5. Δηλαδή 3 γονιμοποιημένα από τα 5 γεννημένα αυγά.
Ημέρα : Η ημερομηνία που έκανε η θηλυκιά το αυγό.
Ημ. Γεν. : Η ημερομηνία που έσκασε το αυγό.
Ημ. Δακτυλ. : Η ημερομηνία που δακτυλιδώθηκε ο νεοσσός.
Νο Δακτυλ. : Το δακτυλίδι που βάλαμε στο νεοσσό.

Οι διαστάσεις της καρτέλας είναι 9cm x 4,5cm. Κατάλληλες για να μπαίνουν στην μαγνητική βάση που φαίνεται από κάτω. (Εγώ τις έχω πάρει από κτηνιατρικό κύκλο).

[x]

Έτσι είναι η ολοκληρωμένη μορφή της.

[x]

Το χαρτόνι που χρησιμοποίησα είναι λευκό κανσόν. Από ένα φύλλο, έβγαλα 50 καρτέλες.

Αν τώρα λόγω ατυχίας ή κάποιου προβλήματος, όπως μου έχει συμβεί, σε κάποιο αυγό, σταμάτησε η ανάπτυξη ή ότι άλλο τί, το καταγράφω στα πλαίσια των ημ. Γεν., ημ. Δακτυλ., Νο δακτυλ., σαν παρατήρηση, αντί των αναφερόμενων στις στήλες που ούτως ή άλλως πλέον δεν θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που συντάχθηκαν.

Αυτές βρίσκονται πάντα στα κλουβιά και μετά την καθημερινή πρωινή επιθεώρηση και ενημέρωσή τους, κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα ή ίσως και αργότερα, τα καταχωρώ στο πρόγραμμα μου, στο p/c.

Σας το παραθέτω και σε μορφή excel για να μην παιδεύεστε με την δημιουργία νέου αρχείου με τα περιθώρια, περιγράμματα, γραμματοσειρές κλπ.
Φιλικά,
 

Συνημμένα

Γιώργο χρησιμοποιώ σχεδόν την ίδια καρτέλα μόνο που τις έχω πλαστικοποιήσει και τiς γράφω με μαρκαδόρο για cd's. Πιστεύω είναι μια καλή λύση για όσους δεν έχουν της θήκες για τον λόγο οτι δεν βρέχονται απο πιθανόν ποτίστρες ή λερώνονται και το σημαντικότερο οτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά.

Φιλικά
 
Θα χρησιμοποιησω την καρτελα σου για την δευτερη αποπειρα αναπαραγωγης των παραδεισιων πουλιων μου (Η πρωτη ηταν αποτυχια)! Ειναι εξαιρετικα χρησιμη! Ευχαριστω!
 
Πολυ καλη ιδεα και πολυ πιο ευχρηστη απο το να κρατας αυτο το αρχειο σε τετραδιο.
 
Οι καρτέλες αυτές είναι για άμεση καταγραφή κατά την επιθεώρηση των κλουβιών.
Μετά πρέπει οποσδήποτε να μεταφέρεις τα στοιχεία αυτά σε κάποιο τετράδιο ή κάποια βάση δεδομένων, έτσι ώστε να έχεις πλήρη και συγκεντρωμένη εικόνα της εκτροφής και ενός εκάστου πουλιού ξεχωριστά.
 
Back
Top