Φροντίδα Κατάλληλο πάρκο για δύο μπάτζι με διαφορετικές ανάγκες

Nausicaa

Budgies Expert
Εγγραφή
6 Απρ 2021
Μηνύματα
1.357
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα για άλλη μία φορά!
Ο ερχομός της Αυγής έχει φέρει ένα σωρό νέες ερωτήσεις, όπως βλέπετε... Καταρχάς το αριστερό φτερό της είναι κλιπαρισμένο, αλλά έχει ακόμα τους οδηγούς. Μπορεί να πετάξει αλλά χωρίς να πάρει ύψος και χάνει και την ισορροπία της αφού το ένα φτερό είναι εν τάξει ενώ το άλλο λειψό. Με αρκετό κεχρί και λίγη υπομονή κάθεται σε δάχτυλο, χέρι ώμο. Αντιθέτως, η Ίριδα είναι εξαιρετική πιλότος και όταν την αφήνω ελεύθερη (μόλις δύο φορές σε 3 μήνες) πετά σε κύκλους και μετά κάθεται στα ύψη μέχρι να κουραστεί, οπότε και με αφήνει να την βάλω στο κλουβί για ύπνο. Την Αυγή την πήρα με το πάρκο της, αν και κατά λάθος λείπει ένα στήριγμα(θα το αναπληρώσω μάλλον με αυτές τις απλές πατήθρες οξιάς, νομίζω θα χωρέσει). Κανονικά είναι όπως στην φωτογραφία που ανέβασα στην παρουσίαση, αν και τώρα ο μηχανικός μέσα μου της έχει αλλάξει διαρρύθμιση για να στηρίζεται καλά. Η Αυγή φαίνεται χαρούμενη εκεί, τραγουδάει, καθαρίζεται, μαδά τα ξύλα, αν και δεν κινείται πολύ. Mάλιστα, δεν την είδα ούτε άκουσα να κατεβαίνει για να φάει, και έτσι πριν λίγο της προσέφερε την ταΐστρα και έφαγε μανιωδώς. Αντιθέτως, μέσα στο κλουβί κάνει ένα σωρό ακροβατικά. Ισως φοβάται το νέο χώρο, ότι μπορεί να πεταχτούν γεράκια μέσα από τα βιβλία. Τέλος πάντως, το ερώτημα είναι τι άλλο πάρκο θα ήταν καλό να τους πάρω, δεδομένων των τόσο μεγάλων διαφορών τους? Δεν ξέρω καν αν η Ίρις θα θέλει να πάει, οπότε σκεφτόμουν μήπως έκανα κάποιου είδους αυτοσχέδια κατασκευή στα άνω τμήματα του δωματίου. Είχα δει κάτι σντίστοιχο στο reddit, μια κυρία είχε φτιάξει κάτι σαν δέντρο από πεσμένα κλαδιά στους δύο από τους τέσσερις τοίχους του γραφείου της, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το φτιάξω και, το πιο σημαντικό, αν υπάρχουν εδώ ασφαλή κλαδιά και σε κατάλληλο μέγεθος. Επισυνάπτω ένα σκίτσο από βιβλίο φροντίδας παπαγάλων που είχα μικρή και πάντα μου φαίνόταν καταπληκτικό (πέραν του καθρέπτη, ξέρω τώρα). Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες!
 

Συνημμένα

  • dream-park.webp
    dream-park.webp
    48,4 KB · Προβολές: 21
@kom Το ξέρω το σάιτ, εχω πα΄ρει διάφορα πράγματα από εκεί. Όχι για διαφήμιση, αλλά είναι γρήγοροι.
 
Το pet4u εχει μια ποκιλια αλλα ειναι και πιο ακριβο σε σχεση με τα υπολοιπα pet shops,αν ριξεις μια ματια στο skroutz θα καταλαβεις.
 
@Tony Forpus Skroutz, ε? Δεν το έχω δοιμάσει ποτέ, είναι αυτό που κάνει συγκρίσεις τιμών? Αλλά πουλά και το ίδιο πράγματα αν δεν κάνω λάθος?
 
Βασικά ότι βλέπεις στο ίντερνετ κατά 90% είναι και στο Σκρουτζ. Σου βγάζει τις καλύτερες τιμές πάνω πάνω.
 
Back
Top