Γενικά Καταλευκο κοκατιλ, ειναι θηλυκο ή αρσενικο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lianita
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lianita

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2008
Μηνύματα
200
Πόλη
Αθήνα
Εδω και λιγους μηνες αγορασα ενα πανεμορφο κοκατιλ για να εχει παρεα ο Μπιμπικος μου μιας και επιασα δουλεια και δεν θα ειχα χρονο να ασχοληθω οπως πριν μαζι του. Λογω χρωματος το ονομασαμε Νυφη:D. Ειναι whiteface lutino. Απο τις πρωτες στιγμες που τα εβαλα μαζι ο Μπιμπικος ετρεξε κοντα της/του και εβαλε το ραμφακι του μεσα στα πουπουλα της/του. Πολυ συχνα ο Μπιμπικος κατεβαζει το κεφαλακι του αναζητωντας περιποιηση κ χαδια απο το ετερο κοκατιλ. Δινουνε φιλακια αλλα δεν γινεται καποια αλλη "πραξη" για να λυθουν οι αποριες μου.
Αναρωτιεμαι συχνα αν θα μπορουσε η Νυφη να ειναι πραγματικα "γαμπρος". Ειναι μεγαλυτερο πουλακι σε μεγεθος απο τον Μπιμπικο, συχνα κανει καποιες κινησεις που μου θυμιζουν αρσενικη συμπεριφορα(σηκωνει τα φτερα αποτομα σαν να τα επιδεικνυει και βγαζει ηχους, εχει εντονη προσωπικοτητα, σφυριζει ολη την ημερα). Επισης ειναι πολυ δεμενο με τον Μπιμπικο, αν τυχον τον παρω απο το κλουβι αρχιζει να σφυριζει ασταματητα ενω ειναι στο οπτικο του πεδιο.
Το καλο της υποθεσης ειναι οτι ειναι πολυ ηρεμο και δεν τσιμπαει, ισα ισα μας δινει φιλακια. Οτι και αν ειναι την/τον αγαπαμε το ιδιο κ θα συνεχισουμε. Απλα να μου λυθει η απορια βρε παιδια!
 
😀!
Επιτελους να μας λυθει αυτη η απορια γιατι μας τρωει εδω και καιρο!
Βαλε ομως φωτογραφια να το δουνε και τα παιδια!
 
Μας εχει χαλασει η ψηφιακη οποτε εχω μονο στο κινητο κ δεν ειναι ξεκαθαρες. Μακαρι να μαθουμε ομως ρε Ιωαννα αν γινεται μεσω συμπεριφορας.
 
Οταν λες σφυριζει εννοεις την τσιριδα των κοκατιλ η κανονικο σφυριγμα;

Αν σφυραει μελωδικα-κελαιδαει τοτε νομιζω πως δεν υπαρχει αμφιβολια για το φυλο.:male:
 
Φωτη, εννοω οτι σφυριζει, τραγουδαει και τσιριζει οταν φευγει ο μπιμπικος απο κοντα. Το γεγονος οτι ο μπιμπικος κανει σαν ερωτοχτυπημενος δεν παιζει ρολο;
 
αμα τραγουδαει ειναι αγορι! Μηπως ο μπιμπικος ειναι θυληκια😛
 
Αν τραγουδάει είναι αρσενικό... Κατά 99,9%... Τα παπαγαλάκια ερωτεύονται ανεξαρτήτως φύλου...
 
Αν τραγουδάει είναι αρσενικό... Κατά 99,9%... Τα παπαγαλάκια ερωτεύονται ανεξαρτήτως φύλου...
oxi, αν τραγουδάει ειναι 80-90% αρσενικό.
Υπάρχουν και θυλικά που τραγουδάνε καλά.



... Μερικοί δεν μπορούνε να ξεχωρίζουν το τραγούδι απο ενα δυνατό και συνεχής σφύριγμα. Γιαυτό συχνά υπάρχει μπέρδεμα.
 
Τι να κάνω; Θα το αποδεχτω... Θα τα παω κ μεχρι την Ολλανδια να το επισημοποιησουν:D
Παντως και εγω στην αρχη την Νυφη την πηρα για αρσενικο αλλα οταν ειδα την αντιδραση του Μπιμπικου αρχισα να αναρωτιεμαι. Ο Μπιμπικος ειναι σιγουρα αρσενικο.
 
απ αυτά που έχω εγώ το το λευκο/κίτρινο είναι θηλυκό και είναι πιο μεγαλόσωμο κι ανοίγει κι αυτό τα φτερά που εμένα μου φαίνεται σαν επιθετικότητα (το έκανε πολύ στην αρχή και τώρα σχεδόν καθόλου) και το γκριζο/κίτρινο είναι σπαθάτο λεπτό και κάπως πιο μικρόσωμο και είναι το αρσενικό. κανένα μέχρι στιγμής γιατί τα έχω μικρό διάστημα δεν κελαϊδά απλά ο αρσενικός φωνάζει. Ξέρω το φύλο τους γιατί τα βρήκα να ζευγαρώνουν
 
Σορυ κιολας που επεμβαίνω αλλα αυτη η τσιριδα του αρσενικου ποτε σταματει; Γιατι μου εχει παρει τα αυτια...😀!
 
Back
Top