Γενικά Καταλληλη στιγμη ζευγαρωματος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Φιλοι μου γεια σας. Εχω και παλι προβλημα με το ζευγαρι παραδεισιων που εχω. Τα διατηρω χωριστα το αρσενικο απο το θυληκο γιατι το αρσενικο τσιμπουσε απο ανια το θυληκο με αποτελεσμα το τελευταιο να ειχε χασει το πτερωμα του. Τωρα ειναι και τα δυο πυρωμενα αλλα το θηλυκο δεν εχει αναπληρωσει στο 100% το πτερωμα, δηλ δεν εχει βγει το πτερωμα στο μηκος που πρεπει εξακολουθει να αναπτυσεται. Μετα λυπης μου ομως σημερα διαπιστωσα οτι το θηλυκο χανει φτερα ισως απο ή στρες που δεν ειναι μαζι με το αρσενικο και ειναι συναμα πολυ νευρικα και τα δυο. Τι πρεπει να κάνω; Να τα βαλω στην αναπαραγωγη και ας μην εχει αναπληρωσει το πτερωμα ή να περιμενω λιγο ακόμη;
Ευχαριστω εκ των προτερων!
 
Είμαι της άποψης ότι για να μπει ένα ζευγάρι στη φάση της αναπαραγωγής θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους προβλήματα υγείας. Συνεπώς, νομίζω πως δεν θα πρέπει να βάλεις τα πουλιά για ζευγάρωμα λόγω του προβλήματος που αναφέρεις, είτε αυτό προκαλείται από ασθένεια είτε από στρες.
 
αμα τα παραδεισια περνανε πτεροροια τοτε δεν πρεπει να τα βαλεις μαζι γιατι ολα τα πουλια οταν εχουν πτεροροια επειδη ξυνονται δεν ασχολουντε με το ζευγαρωμα αρα η γνωμη μου ειναι να μην τα βαλεις ακομα μαζι γιατι δεν νομιζω να ζευγαρωσουν(γνωμη μου παντα). Καλυτερα παρε μια γνωμη απο καποιον φιλο του φορουμ που ασχολειτε με τα παραδεισια.
 
Maria ektos afto pou sou egrapse poli sosto o Stavros,

exo ligo tin etiposei to zefgari sou den teriasei. Kanonika ta paradisia einai ena apo tis ratses pou zefgaronoune poli efkolo, omos prepei na teriasoune ta zefgaria apolita.

An to zefgari den teriasei, tsipai ena ton alon i kinigai ena ton alon, pote tha sou kanoune kati. Den klossane kala, den taisoune ta mikra klp klp.


Alexandros
 
lizard είπε:
αμα τα παραδεισια περνανε πτεροροια τοτε δεν πρεπει να τα βαλεις μαζι γιατι ολα τα πουλια οταν εχουν πτεροροια επειδη ξυνονται δεν ασχολουντε με το ζευγαρωμα
Θα ήθελα να παρακαλέσω να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις απόψεις που εκφράζουμε. Έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργούνται ένα σωρό παρεξηγήσεις – παρανοήσεις από συμβουλές και απόψεις που δεν έχουν καμία βάση, απλά προσπαθούν να εκφράσουν μια πιο εντυπωσιακή έκδοση ενός μηνύματος που έχει ήδη δημοσιευθεί.

Αυτός είναι δηλαδή ο λόγος που δεν πρέπει να τα υποβάλλουμε στη διαδικασία της αναπαραγωγής; Το ότι δηλαδή έχουν ήδη δουλειά με το να ξύνονται οπότε πού καιρός για άλλες δουλειές; 🙄

Σαφώς και ο καθένας λέει την άποψη του στα θέματα που δημοσιεύονται στο φόρουμ αλλά μη ξεχνάτε ότι κανείς δεν απαιτεί την άποψή μας για κάθε ένα από τα μηνύματα που δημοσιεύονται καθημερινά.
 
δηλαδη με αλλα λογια αν δεν εχεις να πεις κατι που θα κανει τη ''διαφορα'' μη το λες καθολου... (μιλαω γενικα κ δεν απευθυνομαι συγκεκριμενα σε καποιον...)

θα συμφωνησω με την παρατηρηση σου σταυρο... Κ καλα θα κανουμε ολοι να το εφαρμοσουμε!
 
Tα ζεμπρακια ειναι πουλια που ζουν σε σμηνη. Στρεσαροντε οταν ειναι μονα. Τα ζεμπρακια δεν τα χωριζουμε για να τα φερουμε σε επαφη την περιοδο του ζευγαρωματος γιατι δεν εχουν συγκεκριμενη αναπαραγωγικη περιοδο. Εφοσον οι συνθηκες εκτροφης και η σωματικη κατασταση των πουλιων ειναι καλη αναπαραγωντε ολον τον χρονο. Γνωμη μου ειναι να βαλεις τα πουλακια σου μαζι σε ενα σχετικα ευρηχωρο κλουβι εφοδιασετα με τα απαρετιτα για φωλιασμα και συντομα θα εχεις ευχαριστα αποτελεσματα. Το τσημπιμα που λες ισως να μην ειναι απο ανια αλα απο εληψη καποιων στοιχειων απο τον οργανισμο τους. Μια πολυβιταμινη και ενα σουπιοκοκαλο ισως λυναν το προβλημα.
 
1ονΤα διατηρω χωριστα το αρσενικο απο το θυληκο γιατι το αρσενικο τσιμπουσε απο ανια το θυληκο με αποτελεσμα το τελευταιο να ειχε χασει το πτερωμα του.
2ον Τωρα ειναι και τα δυο πυρωμενα
3ον Μετα λυπης μου ομως σημερα διαπιστωσα οτι το θηλυκο χανει φτερα

1ον Τα Zebra finch δεν τσιμπάνε το ένα το άλλο από ανία. Αυτό είναι χαρακτηριστικό κάποιων παπαγάλων. Όταν μαλλώνουν συνήθως συμαδεύουν το ένα στο ράμφος του άλλου και δεν τραβάνε πούπουλα. Σε κλούβα με πολλά ζευγάρια έχω παρατηρήσει όταν δεν βρίσκουν υλικό φωλιάς να μαδάνε το ένα το άλλο για να φτιάξουν φωλιές. Υπήρχε αρκετό υλικό στα πουλιά όταν άρχισαν να τσιμπιούνται; Μια άλλη συνηθισμένη περίπτωση για να μαδάνε τα πούπουλα (ακόμη και τα δικά τους) είναι η έλλειψη ιχνοστοιχείων. Οι θύλακες που βγαίνουν τα νέα πούπουλα έχουν ένα υγρό πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και γιαυτό μαδιούνται τα πουλιά. Δυστυχώς τις πιο πολλές φορές που ένα ζέμπρα αρχίζει αυτό το συνήθειο δύσκολα το κόβει και μαδάει όποιο πουλί είναι μαζί του.
2ον Πως καταλαβαίνεις ότι ένα ζεμπράκι είναι πυρωμένο; Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα πουλιά είναι σχεδόν πάντα έτοιμα για ζευγάρι (εκτός της εποχής της πτερόροιας και όταν είναι άρρωστα)
3ον Ένα πουλί που χάνει πούπουλα δεν μπορεί να είναι πυρωμένο και να θέλει ζευγάρι. Το πιο πιθανόν είναι να περάσει πτερόροια από το στρες που του δημιούργησε ο αρσενικός με το συνεχόμενο κυνήγι.
Τέλος πριν τα ξαναβάλεις ζευγάρι φρόντισε και τα δύο πουλιά να είναι σε άριστη κατάσταση. Προς το παρόν φρόντισε τα και δώσε τους βιταμίνες κυρίως στο θυληκό μέχρι να συνέλθει. Μετά βλέπουμε για την αναπαραγωγή.
 
Εγω θα προτεινα να τα βαλεις μαζι αλλα ακομα να μην τους βαλεις φωλια μεσα. Ετσι ωστε εαν απο μοναξια η απο στρες το θηλυκο χανει φτερα θα του περασει αυτο. Γιατι γενικα τα παραδεισια ειναι συντροφικα πουλακια, πανε σε ζευγαρι. Επισης θα σου προτεινα οπως λενε κ τα παιδια παραπανω να ενισχυσεις λιγο τη τροφη τους με καποια βιταμινη κ κανενα σουπιοκοκκαλο. Τωρα οσον αφορα το οτι ο αρσενικος τσιμπαει τη θηλυκια, σιγουρα τη τσιμπαει τοσο ωστε χανει εξαιτιας αυτου τα φτερα της; Μηπως το οτι χανι τα φτερα της οφειλεται σε αλλο λογο;Γιατι και τ α δικα μου μπορει κμ φορα να τσακωθουν κ να τσιμπηθουν αλλα αυτο ειναι σπανιο κ σε γενικες γραμμες εχουν ταιριαξει. Εσυ τα βλεπεις μονιασμενα;να ξυνει το ενα το αλλο;
 
Back
Top