Διατροφή Κατανάλωση αυγοτροφής σε περίοδο προετοιμασίας αναπαραγωγής.

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ppansel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ppansel

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2022
Μηνύματα
17
Πόλη
Αργυρούπολη
Έχω ένα ζευγάρι Timbrado σε 60αρα ζευγαρώστρα σε εξωτερικό χώρο όλο το χρόνο (εκτός από περιόδους με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες). Το ερώτημα είναι, τι ποσότητα αυγοτροφής χρειάζεται το κάθε ένα ξεχωριστά, αφού τα έχω με χώρισμα με οπτική επαφή;
 
Έχω ένα ζευγάρι Timbrado σε 60αρα ζευγαρώστρα σε εξωτερικό χώρο όλο το χρόνο (εκτός από περιόδους με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες).

Καλό θα ήταν να τα βάζεις μέσα σε περιόδους με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κι όχι με πολύ χαμηλές... 😉
[automerge]1677016405[/automerge]
Το ερώτημα είναι, τι ποσότητα αυγοτροφής χρειάζεται το κάθε ένα ξεχωριστά, αφού τα έχω με χώρισμα με οπτική επαφή;

Ένα κουταλάκι του γλυκού στο καθένα, ξεκινώντας με μια φορά την εβδομάδα φτάνοντας σταδιακά τις 3-4 πριν την ένωση των πουλιών.
Διακόπτεις την τροφοδοσία της κατά την ωοτοκία και το κλώσσιμα και επανέρχεσε με την εκκόλαψη καθημερινά και σε μεγάλες ποσότητες...
 
@TZANNSPY Είναι λογικό μια κουταλιά του γλυκού να χρειάζεται 3 - 4 μέρες για να τη καταναλώσουν. Έχω αλλάξει 2 φορές και η αποδοχή είναι η ίδια.
 
@TZANNSPY Μια κουταλιά του γλυκού αυγοτροφής μπορεί να κάνουν και 4 μέρες για να τη φάνε. Δεν την καταναλώνουν άμεσα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@TZANNSPY Μια κουταλιά του γλυκού αυγοτροφής μπορεί να κάνουν και 4 μέρες για να τη φάνε. Δεν την καταναλώνουν άμεσα...

Τότε δεν έχει και σπουδαία αποδοχή...

Βάζε λίιιγο παραπάνω από όσο καταναλώνουν σε μία ημέρα και να την αφαιρείς την επόμενη...

Προφανώς σε καλύπτει βιταμινοθήκη αντί για αυγοθήκη.
 
Versele Laga Prestige Premium και Manitoba Canary Best Premium
Με αυτές τις τροφές δεν μου κάνει εντύπωση που σνομπάρουν την αυγοτροφή, πρόκειται για τις πιο πλήρεις τροφές που υπάρχουν.
Η manitoba περιέχει και Δημητριακά, αυγά και προϊόντα αυγών, εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών, μέταλλα.

Στην θέση σου θα έδινα βραστό αυγό και θα συνέχιζα να βάζω τις αυγοτροφές σε μικρές ποσότητες, όταν βγουν οι νεοσσοί θα αυξηθεί η κατανάλωση τους σίγουρα.
 
@ppansel καλημερα.Μια πιο γενικη τοποθετηση αν μου επιτρεπεις.

Έχω ένα ζευγάρι Timbrado σε 60αρα ζευγαρώστρα σε εξωτερικό χώρο όλο το χρόνο
ολο τον χρονο ειναι σε 30 εκατοστα κλουβι(μιση εξηνταρα) το καθενα 'η τον τελευταιο μηνα που κανεις "προετοιμασια" ?
Μια φορά τη βδομάδα τους βάζω από μισό αυγό με τσόφλι, μπρόκολο, μήλο & μαρούλι με καλή αποδοχή και καθημερινά βιταμίνη Ε στο νερό τους.
ολα αυτα σε συνδυασμο με τα συγκεκριμενα μιγματα που δινεις και τις αυγοτροφες ειναι καπως παχυντικα για διαβιωση σε 30 εκατοστα κλουβι συνολικο μηκος? Ειναι ολη την χρονια εξω αρα εχουν επαφη με τις αλλαγες των εποχων και λογικα μονα τους θα ερθουν σε αναπαραγωγικη διαθεση. Η βιταμινη Ε προταθηκε ιατρικα , βασει συμπτωματων ? ειναι μεγαλα σε ηλικια με πολλες αναπαραγωγες στην πλατη τους ?
Υπαρχουν διαφοροι τροποι να φαει την ποσοτητα αυγοτροφης που θες , βασιζομενος στα ενστικτα και στους μεταβολικους ρυθμους τους αν αφιερωνεις πολυ χρονο σε αυτα και τα παρακολουθεις συνεχως μεσα στην μερα ωστε να μπορεις να παρεμβεις.
Το θεμα ειναι εχει το αναμενομενο αποτελεσμα η τοσο πλουσια διατροφη σε τοσο μικρο χωρο ή μηπως εχει τα αντιθετα αποτελεσματα στην τελικη τεχνικη διαδικασια? παχυμενο αρσενικο , υπερβολικα πυρωμενο κλπ κλπ
Αν βεβαια εχεις πολυετη εμπειρια με ζευγαρωματα διατροφικη προετοιμασια και επιτυχημενες αναπαραγωγες τοτε αυτα που εγραψα τα αγνοεις και παραμενουν σαν μια γενικη τοποθετηση οπως ειπα και στην αρχη
Ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου

Υ.Γ
εχεις δυο ζευγαρια οπως φαινεται στην φωτο και εχουν και τα δυο την ιδια διατροφη και συμπεριφορα ως προς την αυγοτροφη? ή η φωτο ειναι απο το παρελθον?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ppansel

και συγκεκριμενα

Βιταμίνη Ε - Τοκοφερόλη​

Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα, τα λιπαρά οξέα και άλλες λιποδιαλυτές βιταμίνες. Η βιταμίνη Ε δρα σε διάφορα μεταβολικά συστήματα, και επηρεάζει την ανοσία με την παραγωγή αντισωμάτων.
  • Ανεπάρκεια: Χαμηλή γονιμότητα, εμβρυϊκή θνησιμότητα, χαμηλή εκκολαπτικότητα, μείωση ανοσίας, εκφυλισμός των όρχεων.
  • Τοξικότητα: Ανάπτυξη λιπώδους ύπατος, λιπαρό πτέρωμα. Τα υψηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσουν δευτερογενή συμπτώματα ανεπάρκειας αφαλάτωσης των οστών ή πήξης αίματος εάν οι βιταμίνες D3 και K είναι σε οριακό επίπεδο.
  • Πηγές: Φυτικά έλαια, ηλιόσποροι, safflower, φύτρο σιταριού.
σε καποιες εταιρειες αναφερει δοσολογια και συχνοτητα για 3 4 μερες την εβδομαδα ήκαθημερινα περιπου ενα μηνα πριν την αναπαραγωγη
σε αλλες η πληροφορια ειναι συγκεχυμενη για το σχημα που πρεπει να ακολουθηθει.
Ποιο σκευασμα χορηγεις για την Ε? avianvet nekton ferti vit?
 
ολο τον χρονο ειναι σε 30 εκατοστα κλουβι(μιση εξηνταρα) το καθενα 'η τον τελευταιο μηνα που κανεις "προετοιμασια" ?

Πριν 4 μήνες απέκτησα ένα ζευγάρι και τα έχω σε χωρισμένη 60αρα (από 30 εκ.) από την αρχή με σκοπό μετά το ζευγάρωμα να έχει το δικό του από μια ολόκληρη 60αρα (για αυτό και η άλλη από κάτω στη φωτογραφία).

Η βιταμινη Ε προταθηκε ιατρικα , βασει συμπτωματων ?
Τη βιταμίνη τη βάζω μετά από συμβουλή του εκτροφέα.
ειναι μεγαλα σε ηλικια με πολλες αναπαραγωγες στην πλατη τους ?
Το θηλυκό είναι του 2021 και το αρσενικό του 2022.

Δεκτή κάθε συμβουλή...

Εγώ σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!!!
 
Πριν 4 μήνες απέκτησα ένα ζευγάρι και τα έχω σε χωρισμένη 60αρα (από 30 εκ.) από την αρχή με σκοπό μετά το ζευγάρωμα να έχει το δικό του από μια ολόκληρη 60αρα (για αυτό και η άλλη από κάτω στη φωτογραφία).
στην φωτο η αληθεια φαινεται οτι υπαρχει και στις 2 60αρες ζευγαρι καναρινια. Μαλλον μπερδευτηκα απο την απαντηση σου αλλα μη δινεις σημασια :-)
Ποιο σκευασμα σου προτεινε ο εκτροφεας για τα νεαρα καναρινια σου ? Σαν να συνταγογραφει καποιος σε εφηβο Σιλδεναφίλη μου ακουγεται αλλα οκ... !!!
 
Βάλε τον αρσενικό σε μια 60 και το θηλυκό σε μια άλλη 60 να μην βλέπονται .1 Μάρτη ξεκίνα προετοιμασία. Όταν η ανατολή και η δύση κοντεύει να φτάσει 13 ώρες βάζεις χώρισμα να βλέπονται στο κλουβί του αρσενικού για γνωριμία και βάζεις την θηλυκή στην άλλη μεριά με φωλιά και λίγο νήμα όταν ξεκινήσει να φτιάχνει φωλιά αγαπουλες και φιλάκια από τα κάγκελα βγάζεις το χώρισμα .
 
@esam Περίπου 1 μήνα.
Το μείγμα των σπόρων έχει καναβούρι, περιλα και ρούπσεν. Αν τους βάζεις και έναν μήνα βιταμίνη Ε καθημερινά τότε νομίζω ότι τα έχεις φορτώσει πάρα πολύ. Όλα αυτά είναι σαν να τους δίνεις αναβολικά. Εγώ θα τα χώριζα και θα τους έβαζα τροφή χωρίς καναβούρι χωρίς ρούπσεν χωρίς αυγοτροφή και βέβαια χωρίς βιταμίνη.
Μέχρι μέσα Μαρτίου θα έδινα 3 φορές την βδομάδα μήλο. Καθαρό νερό χωρίς χλώριο καθημερινά. Μπανιέρα τις ηλιόλουστες μέρες. Και στα μέσα Μαρτίου θα τα έβαζα να ζευγαρώσουν με την σωστή διαδικασία που γράφουν εδώ οι ειδικοί. Παραλείποντας βέβαια την διαδικασία της γνωριμίας και της προετοιμασίας. Τα καναρίνια γνωρίζονται οπότε το φλέρτ έχει γίνει. Αυγοτροφή θα έβαζα μόνο όταν θα τα έβλεπα να ζευγαρώνουν για πρώτη φορά. Πράγμα που πιστεύω ότι θα γίνει αμέσως μόλις μπει η κανάρα στη ζευγαρώστρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι φωλιά, νήμα και σουπιοκόκκαλο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top