Αναπαραγωγή Καταπολέμηση των ασκαρίδων και ταινιών σε νεοσσούς 40 ημερών

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω προληπτικά θεραπεία με τενιαζιν σε νεοσσούς 40 ημερών, διάβασα εδώ από τον κ. Μάκη ότι κάνει από 40-50ημερων,εχει κανένας άποψη επί του θέματος?
 
Καλησπέρα.
,εχει κανένας άποψη επί του θέματος?
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος, ειδικά σε πουλιά 40 ημερών.
Μπορείς να επισκεφτείς ένα Πτηνίατρο για να εξετάσει τις κουτσουλιές τους και να σου πει αν χρειάζεται να κάνεις θεραπεία.
 
@alexisthes Εμπεριστατωμένη άποψη δεν έχω να καταθέσω μόνο ότι είναι το πρώτο πράγμα που κάνω μια φορά τον χρόνο πριν ξεκινήσω την προετοιμασία για το ζευγάρωμα...
 
Είναι απο τα ελάχιστα φάρμακα που ενδείκνυται η προληπτική χρήση του. Για μένα, η πρώτη ενέργεια όταν μπαίνουν τα μικρά στις κλούβες πτήσης 40-50 ημερών. Εξ άλλου πρόκειται για μια εφ' άπαξ εφαρμογή. Ο Τατσιράμος (Teniazine) προτείνει προλυπτικά κάθε δυό μήνες. Προσωπικά, εδώ και αρκετά χρόνια, κάνω μια επανάληψη μόνον μετά τις εκθέσεις, Δεκέμβρη ή Γενάρη , φυσικά πρίν την αναπαραγωγή. Σώζει ζωές.
 
@mgerom καλησπέρα κ. Μάκη, είχα διαβάσει σε παλιό σας σχόλιο για αυτό ρώτησα, γτ ~30 ημερών τα χώρισα από τους γονείς και τα έβαλα σε 40αρα και αύριο θα τα βάλω σε κλούβα πτήσης, πάντως κ μένα ο πτηνιατρος όταν είχα πάει για ένα άλλο πουλί μου πε teniazine προληπτικά καθε 2-3 μήνες και εννοείται πριν την αναπαραγωγή..
 
@mgerom επειδή δε γνώριζα, καθόλου, για την αποπαρασιτωση των καναρινιών, μπορω να βάλω αυτή την εποχή στα μεγαλύτερα καναρίνια μου? Στους γονείς με τα μωρά τους (2 ημερων), φυσικά, δεν βάζω.
 
Back
Top