Ασθένειες Καταρράκτης σε αρσενικό καναρίνι 8 ετών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tiko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tiko

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2020
Μηνύματα
52
Πόλη
Πειραιάς
Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω, έχει τύχει σε κάποιον να έχει καναρινάκι που να ήταν στην αρχή ανάπτυξης καταρράκτη; Έχω ένα καναρινάκι το οποίο, πρηζοταν το μάτι του και έβγαζε ένα κίτρινο υγρό,το πήγα σε πτηνιατρο,δώσαμε aviomycine και βάζαμε φυσιολογικό ορό και κολλυριο για 1 εβδομάδα και θεραπεύτηκε.Μετά από 1,5 μήνα το ξαναεβγαλε και επανέλαβα τη διαδικασία και πάλι θεραπεύτηκε.
Τώρα εμφανίστηκε ξανά και τον ξαναπήγα για καλλιέργεια η οποία βγήκε αρνητική και μου είπαν ότι είναι αρχή καταρράκτη Πως να το διαχειριστώ,ώστε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς να ταλαιπωρείται;
 
@Tiko Δυστυχώς φίλε μου με το πέρασμα του χρόνου αρχίζουν και τα προβλήματα υγείας. Αφού ο γιατρός έκανε διάγνωση καταρράκτη θα πρέπει να αποδεχτείς ότι θα έχεις ένα πουλάκι που δεν θα βλέπει καλά και μόνο αυτό. Σου έδωσε κάποια φαρμακευτική αγωγή; Ο καταρράκτης στα πουλιά εκτός της ηλικίας εμφανίζεται και από έλλειψη βιταμίνης Ε, και από την υπερβολική έκθεση σε τεχνητό φως. Διάβασε και αυτό: Thread 'Είναι τύφλωση ή καταρράκτης;' https://community.petbirds.gr/threads/Είναι-τύφλωση-ή-καταρράκτης.24952/. Εύχομαι περαστικά.
 
Το πουλάκι δεν δείχνει πως έχει χάσει έστω και μερικώς την όραση του,το μόνο θέμα είναι ότι πρηζοταν το ματάκι του.Τη μέρα που μας πήρε δείγμα για καλλιέργεια, ξεκινήσαμε Doxycycline, παράλληλα κάναμε πλύση με ορό και κολλυριο. Είναι καλά τώρα, φαίνεται υγιέστατος και έχει υποχωρήσει εντελώς και το πρήξιμο.Σημερα βγήκαν τα αποτελέσματα και ήταν αρνητική ή καλλιέργεια, οπότε μας είπε πως πιθανότατα είναι αρχή καταρράκτη. Επίσης μου είπε να επισκεφτώ οφθαλμίατρο- πτηνιατρο, αλλά συνήθως δεν αναλαμβάνουν καναρίνια διότι έχουν πολύ μικρό ματάκι. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!
 
Ενίσχυσε το με βιταμίνη Α, ίσως βοηθήσει την κατάσταση του.

BEAPHAR Βιταμίνη Α 20ml
 
Το καναρίνι μου είχε καταρράκτη, μπορείς να διαβάσεις Τυφλό καναρίνι από καταρράκτη

Σημερα βγήκαν τα αποτελέσματα και ήταν αρνητική ή καλλιέργεια, οπότε μας είπε πως πιθανότατα είναι αρχή καταρράκτη. Επίσης μου είπε να επισκεφτώ οφθαλμίατρο- πτηνιατρο, αλλά συνήθως δεν αναλαμβάνουν καναρίνια διότι έχουν πολύ μικρό ματάκι
*Ποιος γιατρός είδε το πουλάκι;
**Οφθαλμίατρος-πτηνίατρος δεν υπάρχει Υπάρχουν κτηνίατροι οφθαλμίατροι, δεν γνωρίζω όμως αν ασχολούνται με πουλιά. Σου συνέστησε κάποιον ειδικό;
 
Η κυρία Δουκάκη. Μου είχε πει πως αν το ξαναπάθει,θα μπορούσε να μου συστήσει κάποιον που γνωρίζει εκείνη για να μιλήσω μαζί του, όμως μου είπε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν αναλαμβάνει καναρίνια διότι έχουν πολύ μικρό ματάκι,αλλά μου είπε εάν θέλω μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του.
[automerge]1616321952[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ευχαριστώ πάρα πολύ!
 
@Tiko καλησπέρα. Αντιμετώπισα θέμα παρόμοιο με αυτό του συνδέσμου, που σου παρέθεσε η @Vada. Στην δική μου περίπτωση το καναρίνι ήταν 13 ετών. Ήμουν σίγουρος ότι δεν έβλεπε, γιατί δεν αντιδρούσε στη θέα του χεριού, που έμπαινε στο κλουβί, αλλά είχε αίσθηση του προσανατολισμού μέσα στο κλουβί του. Ποτίστρα κ ταϊστρες έμπαιναν πάντα στην ίδια θέση, για να τρώει κ να πίνει κανονικά.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top