Κατασκευή για εξωτερικό χώρο

giorgos_giot

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2009
Μηνύματα
13
Πόλη
Ιωάννινα
Αυτή είναι η δικιά μου κατασκευή, την έφτιαξα φέτος και θα στεγάζει τα πουλιά μου απο δω κ στο εξής, μένουν κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να γίνουν για να είναι έτοιμη, σαν κατασκευή για εμένα είναι πολύ λειτουργική, αλλά το συνολικό της κόστος είναι αρκετά μεγάλο.
 

Συνημμένα

  • κατασκευη 001.webp
    κατασκευη 001.webp
    62,7 KB · Προβολές: 1.073
  • κατασκευη 002.webp
    κατασκευη 002.webp
    58,4 KB · Προβολές: 899
  • κατασκευη 003.webp
    κατασκευη 003.webp
    68,8 KB · Προβολές: 821
  • κατασκευη 004.webp
    κατασκευη 004.webp
    58,9 KB · Προβολές: 749
  • κατασκευη 005.webp
    κατασκευη 005.webp
    43,1 KB · Προβολές: 734
και μερικές ακόμη φωτογραφίες.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο απολυμαντικό όπου θα μπορώ να καθαρίζω την κατασκευή, βέβαια την έχω περάσει δύο χέρια βερνίκι νερού αλλά σίγουρα θα χρειάζεται ανα κάποια διαστήματα μια απολύμανση σωστά;
 

Συνημμένα

  • κατασκευη 006.webp
    κατασκευη 006.webp
    36,8 KB · Προβολές: 492
  • κατασκευη 008.webp
    κατασκευη 008.webp
    72,1 KB · Προβολές: 406
  • κατασκευη 009.webp
    κατασκευη 009.webp
    53,4 KB · Προβολές: 471
  • κατασκευη 010.webp
    κατασκευη 010.webp
    45,6 KB · Προβολές: 416
  • κατασκευη 011.webp
    κατασκευη 011.webp
    58,5 KB · Προβολές: 359
Βρίσκω την κατασκευή σου εξαιρετικα ενδιαφερουσα!
Θα ηθελα μονο να ρωτησω αν η σιτα που εβαλες ειναι η κλασσικη που μπαινει και στα παραθυρα των σπιτιων και σχιζεται σχετικα ευκολα σε ενδεχομενη επιθεση πχ μιας γάτας ή προκειται για κάποια συρμάτινη που αντέχει σε επιθεση καποιου αρπαχτικου!
 
ααα μολις τωρα ειδα και την δευτερη σειρά φωτογραφιών!

Το διαφανο είναι πλεξι πλαξ ε; Καλη λυση, ομως μηπως σκασουν απο την ζεστη τα πουλιά; Πες μας λιγα πράγματα που εχεις σκεφτει σχετικά...
 
Πολύ καλή η κατασκευή σου. Το κόστος πρέπει να ξεπέρασε τα 200€.
Θα σου πρότεινα να "τρυπήσεις" το πλέξι για να αναπνέει ο εσωτερικός χώρος. Μια κάθετη σειρά από τρύπες με τρυπάνι φ16 π.χ. σε κάθε πόρτα, θα βοηθούσε.
Για την προληπτική απολύμανση υπάρχουν προϊόντα όπως πχ αυτό .
 
Τζωρτζίνα η σίτα που έχω χρησιμοποιήσει είναι η απλή(όχι συρμάτινη)δεν ξέρω κιόλας αν η συρμάτινη σίτα μπορεί να δουλέψει με αυτού του είδους τον μηχανισμό, στον χώρο μου πάντως δεν έχουν προσβαση γάτες,το plexi glass θα κλείνει μόνο σε περίπτωση βροχής κ κρύου δεν νομίζω να το τρυπήσω γιατί θα έχω προβλημα σε περίπτωση ανεμόβροχου.
Πράγματι Βαγγέλη το κόστος θα ξεπεράσει τα 200 ευρώ πιο αναλυτικά : plexi glass 3mm (γύρω στα 3 τετραγωνικά) 55 ευρώ
σίτα μαζί με τον μηχανισμό 40 ευρώ
μεντεσέδες 15ευρώ
ρόδες, βερνίκια, βίδες, κόλλα, αεροστόπ(που βάζουν στα παράθυρα για το κρύο) 25 ευρώ περίπου
για τα ξύλα δεν ξέρω τιμή να σας πώ γιατί δεν τα αγόρασα απο όσο ξέρω όμως κάθε φύλλο των 16mm απο αυτό το ξύλο που είναι γύρω στα 4 τετραγωνικά κοστίζει περίπου 40 ευρώ.
 
Πάρα πολύ ωραία κατασκευή, ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι να φτιάξω και εγω για το μπαλκόνι μου με κόντρα πλακέ θαλάσσης. Μπράβο σου.
 
μπραβο γιωργο, δουλεια με μερακι! Οταν βρεχει το ξυλο θα βρεχεται;
 
γιωργο μια ερωτση αν ανοιξεις το πλεξι κλας και σηκωσεις την σιτα τα πουλακια θα πανυγηριζουν τηην ελευθερια τους; Πως 8α τα καθαριζεις;
 
γιωργο μια ερωτση αν ανοιξεις το πλεξι κλας και σηκωσεις την σιτα τα πουλακια θα πανυγηριζουν τηην ελευθερια τους; Πως 8α τα καθαριζεις;
Μα φαντάζομαι πως μεσα σε αυτη την κατασκευη θα τοποθετηθουν τα κλουβια
 
Γιώργο η κατασκευή σου είναι αριστούργημα, συγχαρητήρια! Έχω ασφαλώς αρκετές επισημάνσεις να κάνω. Η πρώτη είναι ότι με το υλικό που χρησιμοποίησες μπορεί να έχεις κάνει τη ζωή σου λίγο δύσκολη. Το καθάρισμα εδώ είναι πιο δύσκολο από το καθάρισμα άλλων υλικών όπως κόντρα πλακέ, πάνελ κλπ. Το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο αν χρησιμοποιείς κλουβιά ανοικτού τύπου. Τα φύλλα του πλέξι υποχρεωτικά θα τα αφήνεις ανοικτά τον περισσοτερο καιρό πράγμα που ίσως σε δυσκολέψει επίσης. Τέλος το κενό που έχεις αφήσει στην πλάτη, αν το άφησες για την άνετη ροή του αέρα, καλό είναι να το κλείσεις με σίτα για να λειτουργεί η κατασκευή σου αποτρεπτικά προς τα έντομα. Σου έυχομαι να την χαρείς γιατί είναι σούπερ!
 
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, πράγματι Τίμο την εγκοπή πρέπει να την κλείσω,όσο για το καθάρισμα εχω περάσει την κατασκευή δύο χέρια βερνίκι κ μπορώ να πώ ότι είναι σαφώς πιο λεία απο το αρχικό σαγρέ του ξύλου, αλλά μάλλον έχεις δίκιο θα θέλει γέρο τρίψιμο γιατί τα κλουβιά πράγματι θα είναι ανοιχτού τύπου.
 
Back
Top