Φροντίδα Κατασκευή εξωτερικής κλούβας στο εξοχικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mpikis

PB Member
Εγγραφή
26 Οκτ 2008
Μηνύματα
900
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα αν μπορεί να μου κάποιος κατα πόσο είναι εφικτή η κατασκευή μιας κλούβας στο εξοχικό μου! Αυτό μου με προβληματίζει είνια οτι κάποιος θα πάει σίγουρα απο την οικογένεια μια φορά την εβδομάδα είτε για να κατσει το σαβ/κο είτε αυθημερόν! Δε μένουμε εκεί! Υπάρχει τρόπος; Απο άποψη τροφής και νερού; Κίνδυνοι; Το εξοχικό είναι 50 λεπτα απο το σπίτι μου! Καθε σαβ/κο μέχρι το καλοκαίρι οπου τότε πηγαινουν οι δικοί μου για ένα μηνα κι εγω πάρα πολύ συχνα! Ακούω ιδέες...
 
επηδη ηθελα και εγω να κανω κατι τετοιο...
δεν ειναι το θεμα νερου και τροφης, αλλα αν πχ πιαστει ενα πουλακι καπου και δεν μπορει να φυγει;
επισης το νερο ισος να παγωνει το χειμωνα και να πρεπει καποιος να το αλλαζει συχνα... Κοκ...
 
Πρώτον θα έχεις πρόβλημα με το νερό, στο εξοχικό σου χωρίς τακτική παρουσία ανθρώπων θα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο θηρευτών.
Η τροφή είναι επίσης ενα θέμα και το πιό σοβαρό η καθαριότητα. Εάν καθαρίζεις τα πουλιά μία φορα την εβδομάδα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ασθενειών.
 
Ολα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά. Τροφή, νερό, καθαριότητα κτλ είναι πολύ βασικά στοιχεία, ομως υπάρχουν λύσεις. Αυτό που για εμένα είναι εξίσου σημαντικό είναι η καθημερινή παρατήρηση και η απόλαυση που σου προσφέρουν. Γι'αυτό δυστηχώς δεν μπορείς να βρείς λύση.
 
το 9εμα τροφης κ νερου λυνετε ευκολα...
περισσοτερες ποτιστρες κ πιο πολυ τροφη...
το 9εμα κα9αριοτοτας=>
αν αεριζετε και δεν εχει προβλημα απο κυματα αερα δεν 9α εχεις προβλημα απο ασ9ενειες...
προσωπικη γνωμη κανε αυτο που 9ελεις κ 9α δεις στην πορεια τυχον προβλημα που μπορεις να τα διορ9ωσεις
 
προσωπικη γνωμη κανε αυτο που 9ελεις κ 9α δεις στην πορεια τυχον προβλημα που μπορεις να τα διορ9ωσεις

και πως διορθωνεται η απωλεια της ζωης ενος πουλιου; Ειδικα αν η δικια σου αμελεια ευθυνεται γιαυτο; Οταν ενα πουλι δεν βρισκεται στη φυση εχει αμεση την αναγκη της δικιας μας εποπτευσης.σε πολυ τακτα χρονικα διαστηματα. Οι κινδυνοι δεν χρειαζεται να αναφερθουν. Ειναι προφανεις.

προς τον φιλο τωρα που ρωταει για την κλουβα:η ιδεα σου ειναι ωραια αλλα για να χρησιμοποιησεις την κατασκευη οσο θα εισαι εκει.φυσικα αν αυτη η εποχη ειναι καλοκαιρι τοτε θα πρεπει να φροντιζεις να υπαρχει σκια και αν γινεται κοντα σε βλαστηση ωστε να συνοδευεται απο στοιχειωδη δροσια. Προτασεις για κατασκευες θα βρεις αρκετες εδω αν βαλεις στην αναζητηση του petbirds τις φρασεις εξωτερικη κλουβα ή μεγαλη κλουβα.

δεν ξερω τι ειδη εχεις σκοπο να εκτρεφεις αλλα θα σε παρακαλουσα να ειναι ειδη οπου ημεγαλη κλουβα θα ειναι γιαυτα κατι καλυτερο (πχ καναρινια που ηδη ζουν σε μικρο κλουβι απο τη γεννηση τους ) και οχι περιορισμος, φυλακη (αγριοπουλια):)

καλες ιδεες.ριξε σε αυτο που σου ειπα καμμια ματια και τα λεμε
 
Δε μπορώ να βλέπω πουλάκια σε μικρά κλουβιά... Οπότε την κλούβα σκέφτομαι να την φτιάξω για να φιλοξενηθούν πουλιά τα οποία ζούν ως επι των πληστων σε μικρά κλουβιά σε διάφορα πετ σοπ της θεσ/νίκης έτσι ώστε να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε κλούβα η οποία θα τους προσφέρει μια Α άνεση και θα είναι έτσι διακοσμημένη ώστε να νίωθουν "ελευθερα" στη φύση! Ανάμεσα απο δέντρα για σκία και κάλυψη απο τους θηρευτές! Ενας φόβος μου που με σταματάει λίγο για αυτό το εγχείρημα δέν είνια τόσο οι ιπτάμενοι ή οι τετράποδοι/έρποντες θηρευτές (το εξοχικό είναι στους πρόποδες λόφου)...όσο οι άνθρωποι... Δηλαδη αν κάποιος περάσει και δεί δύο κλούβες οπου στη μία θα υπάρχουν καναρίνια και στην άλλη πιγκουινάκια το μόνο έυκολο είναι να πηδήξει τα σύρματα και να κλέψει κανα δυό...ή να προκαλέσει διάφορες ζημιές...
 
Back
Top