Κατασκευή κλούβας, δείτε, σχολιάστε, κριτικάρετε, προτείνετε

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Arkoodi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Arkoodi

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2007
Μηνύματα
19
Πόλη
Φλώρινα
Αδέρφια, εδώ και λίγες μέρες ασχολούμαι με την κατασκευή μια κλούβας διαστάσεων 1m * 0,5m * 0,75m. Aνεβάζω και μια φωτογραφία για να δείτε, να σχολιάσετε, να κριτικάρετε και να προτείνετε
 

Συνημμένα

  • 54147c9ec8c3a4f5.webp
    54147c9ec8c3a4f5.webp
    30,9 KB · Προβολές: 646
Αδερφε πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα κ πολυ προσεγμενη
Συνχαρητηρια πιανουν τα χερακια σου.
Σου ευχομαι να εχεις καλους απογωνους εκει μεσα 😉
 
Κωνσταντίνε βρίσκω πολύ καλή την κατασκευή σου μέχρι αυτό το σημείο! Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια. :)

  • Ίσως θα ήταν καλό να κάνεις την κάτω περιοχή του ραφιού ντουλάπι και για πρακτικούς λόγους αλλά και για να γωνιαστεί και να σταθεροποιηθεί καλύτερα ολόκληρη η κατασκευή.
  • Επίσης, το πλέγμα που βρίσκεται στην κάτω πλευρά της κλούβας θα πρέπει να είναι αποσπώμενο για να μπορεί να καθαρίζεται και να αποσπάται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη σου φεύγουν τα πουλιά.
  • Σκέψου κάποιο τρόπο από τώρα πού βρίσκεσαι στο στάδιο της κατασκευής, για να βάλεις ρόδες στα πόδια, είναι πολύ πρακτικό!
  • Συρτάρι - ταψάκι έχεις φτιάξει;
  • Η είσοδος - έξοδος των πουλιών από πού θα γίνεται; Τα σκεύη τροφής και νερού θα είναι μόνο εσωτερικά;
 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
Σταύρο, δεν το είχα σκεφτεί να φτιάξω ντουλάπι (είναι πολύ καλή ιδέα), βοήθησέ με όμως και πες μου με τι υλικό προτείνεις να γίνει (λαμαρίνα, νοβοπάν ή κάτι άλλο);
Τώρα για το πλέγμα που βρίσκεται στην κάτω πλευρά της κλούβας που θα πρέπει να είναι αποσπώμενο δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο για να το εφαρμόσω (είναι βιδωμένο στο κάτω μέρος της κλούβας).
Όσο για τα άλλα, σκεύη τροφής και νερού, συρτάρι κλπ. είμαι στο στάδιο της μελέτης και της δημιουργικής σκέψης. Θα ανεβάσω σύντομα και άλλες φωτογραφίες.
Υ. Γ.: Η βοήθεια δεκτή απ’ όλους τους φίλους.
 
στο κενο κατω απο το πλεγμα αν εβαζες ενα συρταρι θα ηταν ευχριστο πιστευω. το ντουλαπι απο νοβοπαν που ειναι και φθηνω
 
Υπάρχουν μεγάλες ταίστρες και ποτήστρες για τόσο μεγάλα κλουβιά, που κρεμιούντε απο το ταβάνι του κλουβιού με χοντρή πετονιά. Πέρνουν μεγάλη ποσότητα τροφής και νερού.Βέβαια εξαρτάτε πόσα πουλιά θα βάλεις στην κλούβα. Η αλήθεια είναι οτι η ποτίστρα δεν με είχε βολέψει, για να την γεμίσω πολές φορές μούσκευα όλο τον τόπο. Παρακάτω στη φωτο είναι η ταίστρα. Παρόμοια είναι και η ποτίστρα.
 

Συνημμένα

  • taistra.webp
    taistra.webp
    3,1 KB · Προβολές: 313
Μπραβο σου! Να περνουμε παραδειγματα γιατι τετοιες κλουβες τις χρυσοπληρωνεις!
 
arkoodi είπε:
  1. Σταύρο, δεν το είχα σκεφτεί να φτιάξω ντουλάπι (είναι πολύ καλή ιδέα), βοήθησέ με όμως και πες μου με τι υλικό προτείνεις να γίνει (λαμαρίνα, νοβοπάν ή κάτι άλλο);
  2. Τώρα για το πλέγμα που βρίσκεται στην κάτω πλευρά της κλούβας που θα πρέπει να είναι αποσπώμενο δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο για να το εφαρμόσω (είναι βιδωμένο στο κάτω μέρος της κλούβας).
  1. Νομίζω πως από ότι υλικό και να είναι, τη δουλειά του θα την κάνει. Παρόλα αυτά θα σου έλεγα να κόψεις τρία κομμάτια νοβοπάν 8mm (δύο πλαϊνά, μια πλάτη) σε μια γωνιάστρα και να τα βιδώσεις στα αντίστοιχα σημεία για να φέρουν την κατασκευή στα ίσια της και να τη σταθεροποιήσουν.
  2. Τώρα ίσως να είναι λίγο αργά αλλά θα έπρεπε να φτιάξεις ένα Π με μεταλλικό κανάλι στο κάτω μέρος, εκεί ακριβώς που υπάρχει τώρα το πλέγμα ώστε το χρησιμοποιεί σαν οδηγό για να μπορεί να σύρεται μέσα-έξω. Ακριβώς κάτω από αυτό θα μπορούσες να βάλεις το ταψάκι αφήνοντας μισό πόντο αέρα.
 
Ευχαριστώ πολύ! Θα μελετήσω και θα προσπαθήσω να κάνω κάτι καλό!
 
Καλημέρα από τον Δημήτρη
Εγώ έχω φτιάξη μια πενταόροφη κλούβα αποτελούμενη από Τρία διαμερίσματα η τέσσερις όροφοι και δυο ο πέμπτος.
Έχει ρόδες για να την βάζω και να την βγάζω από το σπίτι ανάλογα με τον καιρό και ανάμεσα στα διαμερίσματα έχω βάλει χωρίσματα τα οποία όταν θέλω να βάλω μόνο αρσενικά βάζω σκούρο πλαστικό χώρισμα όταν θέλω για γνωριμία! βάζο το πλέγμα.
Τα χωρίσματα είναι συρόμενα οπότε είναι και εύκολη η αλλαγή τους
Η κατασκευή έγινε από! αλουμίνιο
Βρήκα μια παλιά βιτρίνα που έπαιρνε τζάμια Την έχω ντύσει γύρο γύρο με κουνελοσυρμα
Χρειάσθηκα αρκετές γωνίες αλουμινίου 1 επί 1 cm για τα χωρίσματα
Και δυο βδομάδες για να την τελειώσω
Σύντομα θα σας δήξω και φωτογραφία της για περισσότερες λεπτομέρειες
Αυτά από εμένα
Δημήτρης anyway
 
Back
Top