Κατασκευή κλούβας 6 Χ 6 Χ 3μ.

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kiparisi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kiparisi

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2008
Μηνύματα
78
Πόλη
Λακωνία
καλισπερα
θα ηθελα να σασ παρουσιασω το κλουβι οπωσ το εχω εωσ τωρα.
διαστασεισ 6χ6 μετρα χ 3 υψοσ .
ο σκελετοσ ειναι απο γαλβανισμενο στραντζαριστο 30αρι
μεχρι το ενα μετρο γυρο γυρο εχω βαλει πλεγμα με ματι 2χ1 και επανω και στο υπολοιπο εχω βαλει κοτετσοσυρμα
εχω ξυλινη ταιστρα συλο για τιθσ παπιεσ και τισ περδικεσ που εχω βαλει μεσα.
και ξυλακια και ταιστρα ψηλα για τον ενα αρσενικο παπαγαλακι που συντομα θα περιμενει και τη θυλικια.
νερο πινουν απο τη λιμνουλα που εχω φτιαξει η οποια γεμιζει με φλοτερ.
θελει πολυ δουλεια ακομα (ενα δεντρο για να καθονται υα πουλια, θελω να ντυσω τη μια ή τισ δυο πλευρεσ με κισσο, και στην οροφη θα βαλω καλαμι για σκια. ) αλλα σιγα σιγα θα γινουν, βλεπετε ο ελευθεροσ χρονοσ ειναι αν οχι λιγοσ τοτε ελαχιστοσ .
καθε προταση δεκτη
εδω θα ημαστε να τα λεμε
 
Φιλε μου αυτο το εργο ( γιατι για εργο προκειται ) εχει μεγαλες προοπτικες αρκει να το θελεις ΠΟΛΥ . Ξερω ειναι δυσκολο, θελει πολυ δουλεια, πολυ χρονο, υπομονη, μερακι κλπ. Εκ του ασφαλους σου λεω οτι τρωγοντας ερχεται η ορεξη και οσο το προχωρας τοσο θα σε '' φτιαχνει ''. Το σημαντικοτερο ομως κατ' εμε ειναι η συντηρηση αυτου και των κατοικων του που θα πρεπει να συνεχιστει με τον ιδιο η και μεγαλυτερο ζηλο. Απο την στιγμη που ξεκινας μια τετοια κατασκευη θεωρω ως αυτονοητο οτι εχεις τις τεχνικες γνωσεις οπως επισης και τι πρεπει να προσεξεις ως προς την λειτουργικοτητα του. Αν παραυτα εχεις αποριες το forum στη διαθεση σου, οσο για ιδεες και πατεντες κανε μια περιηγηση στις ιδιοκατασκευες-παρουσιάσεις, θα βρεις πολλες αξιολογες κατασκευες που θα σε βοηθησουν οπως και επισημανσεις λαθων για να τα αποφυγεις. Καλη συνεχεια
 
Πολυ καλη κατασκευη εκανες. Μπραβο. Περιποιημενη και με πολυ καλη προοπτικη για το μελον.
 
εκει μεσα βλεπω μελλοντικα να γινονται μεγαλες "ζημιες", σε βλεπω με πολλα πουλια φιλε να εισαι καλα να την γεμ,ισεις,
 
Η αρχή έγινε, και είναι το ήμισυ του παντός.
καθε προταση δεκτη
Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να φροντίσεις να φτιάξεις κάποιο προστατευμένο χώρο που θα καταφεύγουν τα πουλιά για να αποφύγουν το κρύο και τη βροχή και να δημιουργήσεις μια είσοδο με προθάλαμο για να μπαίνεις και να βγαίνεις άνετα χωρίς να χάνεις πουλιά. Αυτά για τώρα, και πάλι συγχαρητήρια.
 
καλησπερα και παλι.
νεοτερα απο την κλουβα μου.
χθεσ βραδυ εβαλα μια καλαμοτη για σκια και σημερα φυτεψα και 2 κισουσ που πιστευω οταν μεγαλωσουν να δημιουργηθει ενασ φυσικοσ " τοιχοσ " για σκια.
 

Συνημμένα

  • ΚΛΟΥΒΙ 2-6-08 (1).webp
    ΚΛΟΥΒΙ 2-6-08 (1).webp
    21,2 KB · Προβολές: 530
  • ΚΛΟΥΒΙ 2-6-08.webp
    ΚΛΟΥΒΙ 2-6-08.webp
    31,3 KB · Προβολές: 499
Αγαπητέ φίλε καλώς ήρθες στην παρέα μας. Συγχαρητήρια και από μένα για αυτό που έφτειαξες αλλά έχω μερικές παρατηρήσεις.
1. Ο κισσός είναι φυτό αναρρηχιτικό και θα ανεβαίνουν και ποντικάκια που θα μπορούν να περάσουν μέσα από το πλέγμα που έχεις βάλει.
2. Είναι δηλητηριώδης για τα πουλιά σε περίπτωση που γευτούν φύλλα του, κάτι που θα κάνουν σίγουρα όταν βγάλει ειδικά βλαστάρια.
Για να γλυτώσεις από τα διάφορα αρπακτικά - ποντίκια κλπ, πρέπει να σκάψεις σε βάθος 1 μέτρο και να τοποθετήσεις λαμαρίνα, που θα εκτίνεται και 0,70 - 1 μέτρο επάνω από το επίπεδο του εδάφους, έτσι ώστε να μην μπορούν να εισέλθουν, ούτε από κάτω, ούτε από το πλέγμα σκαρφαλώνοντας.
Ή τοποθετείς πλέγμα με ψιλό μάτι σε όλο το δάπεδο και δεί φυτεμένο σε 0,50 μέτρο.
Φιλικά,
 
καλημερα.
georgekouk είπε:
Για να γλυτώσεις από τα διάφορα αρπακτικά - ποντίκια κλπ, πρέπει να σκάψεις σε βάθος 1 μέτρο και να τοποθετήσεις λαμαρίνα, που θα εκτίνεται και 0,70 - 1 μέτρο επάνω από το επίπεδο του εδάφους, έτσι ώστε να μην μπορούν να εισέλθουν, ούτε από κάτω, ούτε από το πλέγμα σκαρφαλώνοντας.
Ή τοποθετείς πλέγμα με ψιλό μάτι σε όλο το δάπεδο και δεί φυτεμένο σε 0,50 μέτρο.
Φιλικά,
στην περουσιαση μου γραφω οτι μεχρι το ενα μετρο γυρο γυρο εχω βαλει πλεγμα με ματι 2χ1 και επανω και στο υπολοιπο εχω βαλει κοτετσοσυρμα.
και συμπληρωνω οτι το πλεγμα ειναι περιπου μισο μετρο μεσα στο εδαφοσ ( τα γουρουνακια που εχω σκαβουν και γι αυτο το εχω βαλει το συρμα μεσα στη γη. )

οσο για το ν κισσο εδω διαβασα οτι δε υπαρχει προβλημα με το φυτο ευτο.
τελικα πιστευουμε οτι υπαρχει προβλημα;
 
συνεχεια απο την κλουβα μου.
σημερα εβαλα τα δυο love bird. με το που τα εριξα μεσα αμεσωσ κανανε σα τρελα. τουσ εχω βαλει και φολια και μετα απο ορα τα ειδα να μπενουν και μεσα.
 

Συνημμένα

  • 7-6-088.webp
    7-6-088.webp
    42,8 KB · Προβολές: 280
  • 7-6-089.webp
    7-6-089.webp
    36,5 KB · Προβολές: 237
μπράβο... Θαυμάσιο ΕΡΓΟ ! Εξαιρετικά... Καλή συνέχεια...

υπεροχα και τα λαβμπερτσ
 
ενα μεγάλο μπράβο για την κατασκευή και το μεράκι σου.Ας μας ενημερώσει κάποιος όμως εαν μπορούν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο πάπιες-κότες- παπαγαλάκια- καναρίνια λόγω μετάδοσης ασθενειών από το ένα ειδος στο άλλοκαι λόγω διαφορετικών διατροφικών συνηθειών.
 
μπραβο πολυ δουλεια λιγα λαθη συμφωνω με τον kristegreek υψος πανω απο 2.20 ειναι ασκοπο βαλε μερικα στρανταριστα 20*40 στην οροφη οριζοντια και καθετα 40*40γιατι με το πρωτο χιονι γιατι το πλεγμα εχει ψιλο ματι πλεγμα κατω απο το εδαφος βαλε μπραβο
 
Συγχαρητήρια για την κατασκευή! Καλά τελειώματα και περιμένουμε κι άλλες φωτό!
 
καλησπερα και παλι
Pegasos1982
theodosia!
gekapet
alfa
Nikoletta
ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
gekapet θεσ λογω του ανοιχτου χωρου, λογω τυχησ , λογω " ανοιχτου αερα " σπανια εχω προβληματα με αρωστειεσ.
οσον αφορα τη διατροφη τα παπαγαλακια και τα lve bird τρωνε ψηλα, οι ταιστρεσ ειναιο τοποθετημενεσ ψηλα,
τα υπολοιπα ζωα χαμηλα.
alfa θελω καθε ειδοσ να εχει το δικο του σσπιτι.
οποτε τα ευεσθητα ζωα θα εχουν μικρα σπιτακια, θα ζεστενονται ευκολα, θα προστατευονται απο βροχη, χιονι. αν δω τα δυσκολα θα τα φερνω μεσα.
ομωσ ημε απο πελοποννησο και δε εχουμε και πολλα χιονια εδω.
οσο για το πλεγμα στο εδαφοσ, πιστευω δε χρειαζετε μιασ καιτα πλαινα πλεγματα εινες χωμενα περιπου πανω απο μισω μετρο μεσα στο εδαφοσ .

κατι ακομα,
οτι περιγραφω στηριζετε στην εμπειρεια μου και σε καμιαα περιπτωση δε αποτελει τετελεσμενο γεγονοσ ή επιστιμονικι παρατηρηση.
το οτι δε εχω αρωστειεσ μεταξη των διαφορετικων μου ειδων δε σημενει οτι δεν υπαρχουν κιολασ . μη παρεξηγηθω . Δε μιλαω εκ του ασφαλουσ απλα περιγραφω τισ δικεσ μου παρατηρησεισ.
και παλι ευχαριστω για τα καλα σασ λογια.
 
νεοτερα απο την κλουβα.
τα λαβ προτιμουν τον ηλιο. Θα περιμενα το αντιθετο αλλα ολη την ημερα καθοντε στον ηλιο και το απογ αργα μπενουν στο σπιτακι.
 

Συνημμένα

  • 14-6-08-2.webp
    14-6-08-2.webp
    90,8 KB · Προβολές: 226
Ένα μεγάλο μπράβο για την αξιόλογη προσπάθεια!
 
Back
Top