Κατασκευη για ωοσκοπηση

Πες μας λιγα λογια για την "κατασκευη" αυτη... Εσυ το εφτιαξες; Αν ναι τι υλικα χρησιμοποιησες, ποσο χρονο και χρηματα σου πηρε για να το φτιαξεις. 😉
 
Ωραία κατασκευή, με όρεξη και μεράκι. Μπράβο σου. Θα ήθελα όμως, αν μου επιτρέπεις να κάνω μερικές παρατηρήσεις. Στα θετικά της κατασκευής σαφώς συμπεριλαμβάνεται ο σωστός τρόπος ωοσκόπισης, με έντονο φωτισμό που οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Όμως το αρνητικό που βλέπω στην κατασκευή είναι η απομάκρυνση του αυγού απο την φωλιά, για την ωοσκόπιση κάτι που δεν γίνεται αν χρησιμοποιούμε κάποιον ειδικό ή μη φακό. Η απομάκρυνση του αυγού απο την φωλιά μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του, σε παραπάνω πίεση (αν το πιάνουμε με τα χέρια μας ) με αποτέλεσμα το σπάσιμο του αυγού. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές παρατηρήσεις και δεν έχουν ώς σκοπό την μη λειτουργεία της κατασκευής.
 
υλικα

τα υλικα που χρησιμοποιησα ειναι
κοτρα πλακε θαλασσης 12 χιλιοστων
εναν μετασχημαυτιστη
κια ενα σποτακι 12v
χρονος κατασκευης περιπου 2 ωρες
κοστος 15 ευρω
 
Πραγματικα πολυ καλο! Μπραβο σου!
Θα μπορουσες να κανεις και κατι ακομη! Να κλεινει η πρωσοψη με ενα κοτρα πλακε ψιλο για να μην βγαινει το φως( οπωτε θα εχεις περισοτερο φως απο την τρυπουλα) και να ανοιξεις κι αλλες υποδοχες για αυγα ωστε να μπορεις να βάλεις περισοτερα για ελεγχο και να μην μενουν πολυ ωρα εκτος φωλιας!
Και παλι μπραβο για την κατασκευη!
 
Υπαρχουν κατι φακοι σε σχημα στυλο που εχουν δυνατο φως. Ετσι χωρις να αγγιζουμε τα αυγα βαζουμε την ακρη του φακου διπλα σε καθε αυγο, οπως ειναι ολα στη φωλια και φωτιζοντας το βλεπουμε εαν ειναι γονιμο η οχι.
 
και το κοστος για φακο ωοσκοπησης ειναι περιπου το ιδιο απο οσο ξερω
 
Back
Top