Φροντίδα Κατασκευη χωρου εκτροφης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stzark
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stzark

PB Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2007
Μηνύματα
183
Πόλη
Περιστέρι
Καταρχην πριν ξρκινησω να σας πω οτι εχω διαβασει καποια αρθρα-αποψεις σας οσο αφορα το χωρο και το πως πρεπει να ειναι για ειναι ιδανικος.
Ο χωρος θα περιλαμβανει 3 η 4 κλουβες με 1μ χ 0.5μ χ 0.5μ
Και εχω το εξης διλλημα, εχω 2 χωρους και θελω τη γνωμη σας για να επιλεξω το δυνατον καλυτερο.
1. Στη βεραντα, στη νοτια πλευρα του σπιτιου, 1ος οροφος, ευαερη ευηλια (βεραντα ειναι εξ αλλου) :)
2. Στον κηπο, στη βορεια πλευρα του σπιτιου, με πολυ λιγοτερο ηλιο μιας και εδω στην Αθηνα οι αυλες ειναι απλα ακαληπτοι και γυρω γυρω υπαρχουν σπιτια. Εχω ομως πολλα φυτα και δεντρακια αλλα και πολυ κρυο το χειμωνα ως βορια που ειναι. Αλλα το καλοκαιρι ειναι ιδανικα. Αμεση επαφη με τον ηλιο θα εχουν καλως η κακως πολυ λιγο. Γατες δεν υπαρχουν γενικα.
Και κατι ακομα, επειδη εχουν σημειωθει διαφορα κρουσματα στη γειτωνια μου με αποκεφαλισμενα πουλακια μεσα στο κλουβι τους και το κλουβι ειναι ανεγγιχτο, πως μπορω να προστατεψω τα κλουβια;
Ευχαριστω εκ των προτερων!
 
Ποιον χώρο να επιλέξεις δεν ξέρω να σου απαντήσω.
Θα σου πω όμως για την προστασία των κλουβιών. Εγώ έχω μια εξωτερική κλούβα και έχω κάνει το εξής. Έχω βάλει εξωτερικά χοντή σήτα και εσωτερικά (με απόσταση 1-2 εκατοστά) ψιλή (αυτή που είναι για τα κουνούπια). Έτσι ούτε αρπακτικά μπορούν να πειράξουν τα πουλιά, ούτε γάτες, αλλά ούτε κουνούπια που είναι πολύ ενοχλητικά για τα πουλιά και φορείς ασθενιών. Βέβαια δε ξέρω αν έχεις κουνούπια στην περιοχή.
 
Την κουρτίνα 2!

Τη αποκεφαλισμένα πουλάκια στην γειτονία του jack του αντεροβγάλτη μένεις;😱
 
Καλημερα σ ολους, καταρχην ευχαριστω Κατερινα για τα χρονια πολλα.
Και εγω για τον κηπο λεω αλλα εχει πολυ κρυο ρε γαμωτο το χειμωνα, θα αντεξουν; Αυτο εινα το μονο που με προβληματιζει, καπου ειχα διαβασει οτι βαζουν φελιζολ στα πλαγια και κλεινουν την μιση προσοψη με ενα ναυλον, θα κανω δουλεια ετσι; το χει δοκιμασει κανεις;
 
καλημερα Σταυρο χρονια πολλα και απο μενα αποψη μου ειναι αν εχεις χορο στο κηπο να κανεις σιγα σιγα ενα δοματιακι και να τα στεγασεις τωρα αν δεν υπαρχει η δινατοτητα αυτη, και θελεισεις να βαλεις ναϊλον το ναϊλον κραταει την θερμοκρασια! Αλλα και ναϊλον να μην βαλεις δεν θα εχεις προβλιμα μενουμε στην ειδια περιοχη εγω τα εχω εξω ολλο το χειμονα χορης κανενα προβλημα
 
Χρόνια Πολλά Σταύρο και από εμένα.

Αν θα δεις στις φωτογραφίες μου από την μεγάλη πλευρά της κλούβας στο πάνω μέρος έχω βάλει plexi glass 20 εκατοστά περίπου. Όλη την υπόλοιπη κλούβα την καλύπτω με φελιζολ το χειμώνα. Έτσι τα προστατεύω από το κρύο. Αν έχει τόσο πολύ κρύο μπορείς να βάλεις και μια λάμπα για θέρμανση.

Σε περίπτωση που βάλεις νάυλον θέλει λίγο προσοχή. Αν το δει ο ήλιος θα ανέβει η θερμοκρασία πάρα πολύ και γρήγορα στο εσωτερικό με δυσάρεστο αποτέλεσμα για τα πουλιά σου.
 
Δεν είναι τόσο το κρύο όσο τα ρεύματα αέρος που πρέπει να φοβάσαι. Αν οι κλούβες σου θα είναι ανοιχτές περιμετρικά, μπορείς να προφυλάξεις τα πλαϊνά με πλεξι γκλας για να μη περιορίσεις το φως και να το κάνεις με τέτοιο τρόπο που να μπορείς να τα αφαιρείς το καλοκαίρι. Μπορείς επίσης να καλύψεις ένα κομμάτι από το πάνω μέρος της πρόσοψης εκεί που θα βρίσκονται οι ψηλότερες πατήθρες ώστε να μπορούν να κουρνιάζουν τα πουλιά το βράδυ.

Ρίξε μια ματιά στις κλούβες του Γρηγόρη (gripapata) στο θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Παραμάνες-σε-παράταξη-μάχης.277/ Νομίζω πώς είναι ένα καλό παράδειγμα.

Για τα αρπακτικά μπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο με την κατασκευή του Κώστα (sennacostas) ή να χρησιμοποήσεις οποιοδήποτε άλλο είδος πλέγματος θέλεις.
 
Την ώρα που έγραφα το μήνυμα είχε στείλει την απάντηση του ο ThomasD :) με τον οποίο συμφωνώ, όπως επίσης και με το θέμα της πρόληψης για τα κουνούπια.

ThomasD αν θέλεις ανέβασε τις φωτογραφίες στο άλμπουμ σου για να πάρουμε και εμείς μια ιδέα από το αποτέλεσμα.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο [x]
 
ΟΚ, τις ανέβασα. Όποιος θέλει μπορεί να πάει στις φωτογραφίες μου να ρίξει μια ματιά.
Καταπληκτική δουλειά!

Τι διαστάσεις έχει; Έχεις μονώσει βλέπω και την οροφή μεταξύ λαμαρίνας και πλέγματος. Διαφορετικά θα υπήρχε πρόβλημα το καλοκαίρι.
 
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ….
Κατ αρχήν τι ακριβώς θες; να έχεις απλά τα πουλιά κάπου; η θα είναι και χώρος για αναπαραγωγή;
Ότι κι αν φτιάξεις αν το βάλεις στη βόρεια πλευρά θα έχεις κρύο α το βάλεις στη νότια θα το χτυπάει η βροχή.
Σημείωσε ότι τα καναρίνια είναι επιρρεπή σε υγρασία και ρεύματα όποτε αν τα βάλεις βόρεια φρόντισε να μην τα χτυπάει ο αέρας αν δε τα βάλεις νότια να μην έχει πολύ υγρασία
Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζεται προστασία με διπλό πλέγμα η σιτα όπως είπε και κάποιος φίλος, γεράκια, κουκουβάγιες κυκλοφορούν και ψάχνουν για φαΐ
Και δεν είναι μόνο αυτό κουνούπια αλλά ακόμα και σπουργίτια που κυκλοφορούν μπορούν να γίνουν φορείς μετάδοσης σοβαρών ασθενειών.
 
Οι διαστάσεις της είναι 3.6x2x2. Κρίμα που δεν είχα και άλλο χώρο.

Η οροφή είναι ξεχωριστή και απέχει αρκετά από την κλούβα. Έχω βάλει το φελιζόλ ώστε να μην έχει ζέστη το καλοκαίρι από την λαμαρίνα. Το πείραμα πέτυχε αφού τις ζεστές μέρες έχω 5-6 βαθμούς λιγότερους μέσα από ότι έξω.
 
Θα ειναι και χωρος αναπαραγωγης αλλα και χωρος απλος για συστεγαση καποιων πουλιων. Μ αρεσε παρα πολυ ενα σχεδιο ενος ισπανου εκτροφεα που ειχε χρησιμοποιησει ντεξιον ( https://community.petbirds.gr/threads/Μια-ενδιαφέρουσα-κατασκευή-κλούβας-πτήσης.14/ ) σε μια κλουβα πτησης. Βεβαια θα βαλω και καποια οριζοντια χωρισματα ανα 50 ποντους υψους αλλα και καθετα ωστε να μπορουν να βγουν και 2 μετρια κλουβια ανα οροφο. Τελικα απ οσα διαβασα και με συμβουλευεται μαλλον θα την κανω βορεια, εννοω στο κηπο μου και αν μπορεσω λεω να βαλω και εναν κορμο δεντρου μεσα στη φωλια για να ειναι πιο κοντα στη φυση, δε ξερω ομως αν θα υπαρξουν προβλημα απ αυτο. Οπως επισης η αυλη μου εκτος απο πολλα κουνουπακια (μιας και εχω νυχτολουλουδο και απ οσο μου χουν πει μαζευει τα κουνουπια) εχω και μικρες σαυρες (μοληντηρια μου φενεται τις λενε) αλλα και πολλους γυμνοσαλιαγκες. Λετε να χω προβλημα;
Διπλο πλαγμα θα βαλω σιγουρα, ενα πιο χοντρο και ενα λεπτο και με αποσταση μεταξυ τους 5 με 10 ποντους. Ισως να χρειαστει και σιτα (για τα κουνουπια).
 
σταυρο τα αποκεφαλισμενα πουλια ειναι απο κουκουβαγια{διπλωνει το ποδι το περναει μεσα απο τα καγκελακια το ανοιγει χτυπαει την μια φτερουγα πανω στο κλουβι ανοιγει το ποδι τα πουλια το περνανε για κλαρακι μεσα στο πανικο τους το κλεινει και το πιανει και το τραβαει εξω απο οποιο σημειο το εχει πιασει το ξεκολλαει και το υπολοιπο μεενει στο κλουβι} αν βρεις απλα δαγκωμενα ειναι ποντικια-αρουραιοι{σκαρφαλωνει στο κλουβι βαζει την ουρα μεσα και την χρησιμοποιει σαν μαστιγιο για να εγκλωβισει το πουλι το οποιο μολις το πιασει το φερνει κοντα και αρχιζει το γευμα} συγνωμη που σου απανταω λιγο καθυστερημενα αλλα τωρα το ειδα το ποστ σου τελος παντων ειδα οτι εφτιαξες κατι καλο αλλα εχε το υποψην για το μελλον
 
Back
Top