Γενικά Καφέ κόκκινο μωσαϊκό ζευγαρώνει μόνο με καφέ κόκκινο μωσαϊκό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Παιδιά τώρα που ηρεμήσαμε και η οικογένεια μας μεγάλωσε, έχω αρχίσει να ψάχνομαι με τα ζευγαράκια που θα κρατήσω. Αν όντως ο Θέμης είναι καφέ - κόκκινο μωσαϊκό, θα πρέπει να του βρω καφέ κόκκινο μωσαϊκό θηλυκό ΜΌΝΟ; Είδα σήμερα μια πολύ κοντά στα χρώματα του και ο άνθρωπος (pet shop) μου είπε ότι είναι φαιό. Αν όντως είναι, αξίζει ή θα τα μπασταρδεψουμε;
 
Επανέρχομαι με σημερινές φώτο από το αρσενικό. Πρόκειται γι' αυτό το πουλάκι: https://community.petbirds.gr/threads/Το-Θέμη-Θεμιστοκλή-ή-για-τους-φίλους-Θεμάρα.32668/
Το είχαμε κατηγοριοποιήσει σε καφέ - κόκκινο μωσαϊκό. Επειδή δεν έχω άλλο πουλάκι κόκκινου παράγοντα, σκέφτομαι να το δώσω λόγω έλλειψης χώρου αλλά κυρίως λόγω ταλαιπωρίας/κόστους να συντηρώ έξτρα αυγοτροφές κλπ για ένα μόνο πουλάκι. Αν το κρατήσω θα ψάξω να βρω ταιριαστό θηλυκό. Έχω ήδη βρει σε πετ θηλυκό φαιό (σύμφωνα με τον πωλητή) και θα προσπαθήσω να σας ανεβάσω φώτο αύριο. Το αρσενικάκι πως το βλέπετε, αξίζει;
Δεν θα έλεγα πάντως πως είναι και η αγαπημένη μου απόχρωση...
 

Συνημμένα

  • IMG_20180722_112700.webp
    IMG_20180722_112700.webp
    56,1 KB · Προβολές: 3
  • IMG_20180722_112625.webp
    IMG_20180722_112625.webp
    57,2 KB · Προβολές: 2
  • IMG_20180722_112620.webp
    IMG_20180722_112620.webp
    52 KB · Προβολές: 2
  • IMG_20180722_112603.webp
    IMG_20180722_112603.webp
    39,9 KB · Προβολές: 2
  • IMG_20180722_112757.webp
    IMG_20180722_112757.webp
    68 KB · Προβολές: 3
Το αρσενικάκι πως το βλέπετε, αξίζει;
Oχι. Με αυτό το πουλάκι δεν μπορείς να ελπίζεις για κάτι κοντά στα πρότυπα. Εχει πολλά λάθη και δεν θα έχεις αποτελέσματα με κανενός είδους ζευγάρωμα.
 
Ευχαριστώ κύριε Μάκη! Οπότε θα το δώσω. Όχι πως θέλω να κατέβω σε έκθεση πχ, αλλά αν είναι να μπω σε διαδικασία τότε να εχει μια σωστή βάση και όχι να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και να χαλάω χρήματα σε χρωστικές και αυγοτροφες χωρίς λόγο... :)
 
Όχι πως θέλω να κατέβω σε έκθεση πχ, αλλά αν είναι να μπω σε διαδικασία τότε να εχει μια σωστή βάση και όχι να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και να χαλάω χρήματα σε χρωστικές και αυγοτροφες χωρίς λόγο... :)
Γι' αυτό σου απάντησα με αυτό τον "ξερό" τρόπο Σταύρο. 😉
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάντως είναι πανέμορφο.
Δεν νομίζω να είναι αναγκαστικό να του δώσεις χρωστική, μπορείς απλά να του δίνεις την αυγοτροφή που δίνεις και στα υπόλοιπα.
Για εμένα ναι αξίζει. Αξίζει σαν καναρινάκι. Γιατί είναι όμορφο και ξεχωριστό.

Για το κομμάτι της αναπαραγωγής σου απάντησε ο κ. Μάκης.

Αν και αφού δεν είναι σε κάποιο πρότυπο ράτσας, ίσως να το ζευγάρωνες με ένα κοινό.
 
Πάντως είναι πανέμορφο.
Δεν νομίζω να είναι αναγκαστικό να του δώσεις χρωστική, μπορείς απλά να του δίνεις την αυγοτροφή που δίνεις και στα υπόλοιπα.
Για εμένα ναι αξίζει. Αξίζει σαν καναρινάκι. Γιατί είναι όμορφο και ξεχωριστό.

Για το κομμάτι της αναπαραγωγής σου απάντησε ο κ. Μάκης.

Αν και αφού δεν είναι σε κάποιο πρότυπο ράτσας, ίσως να το ζευγάρωνες με ένα κοινό.

Κατ αρχήν ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Το πουλάκι αυτό το αγόρασα με σπασμένη ουρίτσα μετά από ανάγκη, γιατί θεώρησα πως μπορώ να υποστηρίξω τη διαδικασία της αναπαραγωγής, την οποία ήθελα να ζήσω. Πράγματι με λίγο τύχη και με τη βοήθειά σας πραγματοποιήθηκε μια γέννα με κοινή κανάρα και είχα 5/5 πουλάκια. Ήξερα πως οι απαιτήσεις θα αυξηθούν, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ αυτό που γίνεται τώρα! Μέσα σε μισό χρόνο το ένα πουλάκι έγιναν 8, το ένα κλουβάκι 3 ζευγαρώστρες και 2 ατομικά κλουβιά και κάπου τα είδα λίγο κωλυόμενα. Το χάρηκα πολύ, αλλά πρέπει να δω την επόμενη μέρα. Σκέφτηκα λοιπόν πως αυτό που μπορώ να υποστηρίξω είναι μάξιμουμ δύο ζευγαράκια, επομένως αν είναι να έχω ράτσα ας είναι τουλάχιστον καλή και όχι κάτι ντεμί. Δεν το απορρίπτω το πουλάκι, το αγαπώ πολύ και ας μου έκανε αυτό, απλά πρέπει να δω την επόμενη μερα γιατί ο χώρος με πιέζει.
Θα πάει σε καλά χέρια, σε συνάδεφό μου του οποίου του έχω τάξει καιρό και θέλω να είμαι εντάξει στο λόγο μου, δε θέλω να τον έχω στο περίμενε άλλο ένα διμηνο μέχρι να στρώσουν τα μικρά.
Του χρόνου, γεροί να είμαστε, θα προσπαθήσω να ζευγαρώσω το κίτρινο αρσενικό μου με κίτρινη ή άσπρη κανάρα και κάποιο θηλυκό μου με ένα... φανετάκι. Αν δεν κάτσει το δεύτερο σενάριο που το θεωρώ δύσκολο, τότε ίσως στραφώ σε York, που μαρέσουν πολύ (επίσης ζόρικο)!
Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη!
 
Πρώτον πολύ ωραίο τεκμηριωμένο σχόλιο.
Ό,τι λινκ μου έβαλες τα έχω ζήσει μαζί σου, διαβάζοντας την πορεία των θεμάτων.
Ο χώρος είναι ένας σημαντικός παράγοντας μιας και δεν είσαι εκτροφέας αλλά χομπίστας, οπότε έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό.
Φυσικά σκέψου ότι αν ασχοληθείς με μια συγκεκριμένη ράτσα, τότε θα δώσεις όλα τα καναρινάκια σου μιας και θα έχεις πάλι το θέμα χώρου που είπες.
Το σχόλιο μου δεν ήταν για να σε "μαλώσω" που θα δώσεις το καναρινάκι κι εγώ θα το έδινα αν ήθελα οπωσδήποτε αχάτη (έχω έρωτα με αυτά), απλά μου φαίνεται όντως πανέμορφο και γι αυτό το έγραψα 😛

Να μην ξεχάσεις να δώσεις στον συνάδελφο όλες τις σωστές πληροφορίες :)

Όσο για τα york, είναι πανέμορφα, αλλά μου φαίνονται δύσκολα για εκτροφή και επίσης λόγο μεγέθους ίσως θέλουν κι άλλα κλουβιά.
Επίσης επειδή είναι καναρίνια εμφάνισης θα σε πιάσει και το μικρόβιο με τις εκθέσεις μετά 😛
 
Επίσης επειδή είναι καναρίνια εμφάνισης θα σε πιάσει και το μικρόβιο με τις εκθέσεις μετά 😛

Καλή φάση! Εδώ ειδικά στη Μυτιλήνη, θα τα εκθέτω στην αυλή μου και θα έχω ΜΟΝΟ πρωτιές! :D
 
Πολύ ορθός και υπεύθυνος ο τρόπος σκέψης σου! Πολλά μπράβο σου για αυτό! Σίγουρα θα δικαιωθούν οι αποφάσεις σου και οι επιλογές σου και θα ευχαριστηθείς πιο πολύ το χόμπι μας! Καλή επιτυχία εύχομαι στους εκτροφικούς σου στόχους και θα χαρούμε πολύ να μας κρατάς ενήμερους για τις προσπάθειες σου και τις αλλαγές σου!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλή φάση! Εδώ ειδικά στη Μυτιλήνη, θα τα εκθέτω στην αυλή μου και θα έχω ΜΟΝΟ πρωτιές! :D
Να τα εκθέτεις ΕΔΩ 😉.
Επίσης επειδή είναι καναρίνια εμφάνισης θα σε πιάσει και το μικρόβιο με τις εκθέσεις μετά
Φυσικά δεν έχει να κάνει διόλου με την κατηγορία η συμμετοχή στις εκθέσεις. Το ίδιο φανατικοί είναι όλοι οι κατέχοντες. Είτε μιλάμε για καναρίνια χρώματος, φωνής ή εμφάνισης.
 
Αξίζει να συζητήσουμε πολύ τα δεδομένα και τις αντιλήψεις της επαρχίας σχετικά με το σπορ, τουλάχιστον έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ με τη μικρή μου εμπειρία. Αργότερα όμως και ίσως καλύτερα σε ένα άλλο θέμα. :)
 
Back
Top