Αναπαραγωγή Κεηλαιδουν τα καναρινια κατα τη διαρκεια της προετοιμασιας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gaara
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gaara

PB New Member
Εγγραφή
7 Φεβ 2009
Μηνύματα
95
Πόλη
Χανιά
Ειχαμε στο σπιτι δυο αρσενικα καναρινια ενα μαλινουα και ενα κοκκινοκαι ειπα να τα ζευγαρωσω. (ευτυχως ειμαι Αθήνα τωρα και μπορω να βρω ολα τα απαραιτητα,:D). Πηρα δυο καναρες μια κοκκινη& μια μαλινουα απο εμπιστο προσωπο προχθες και δεν τα εβαλα καραντινα, τα εβαλα κατευθειαν στη ζευγαρωστρα με χωρισμα.. Ετσι και αλλιως τα πουλακια τα αρσενικα τα εχω μολις 3 εβδομαδες. Ηθελα να ρωτισω ασχετα με το θεμα της καραντινας.. Μηπως θα επρεπε να τα εχω λιγο μονα τους τα θυληκα μεχρι να συνιθισουν το νεο τους χωρο; Ακομα να πω οτι ενω το μαλινουα το αρσενικο κανει σαν τρελο και το θυληκο σαν να ανταποκρινεται στο κεηλαιδισμα το ζευγαρι τα κοκκινα απλα κοιτιοντουσαν και το αρσενικο ουτε τιτιβισμα(το θυληκο τιτιβιζε λιγο)Υπαρχει περιπτωση να συμβαινει αυτο και να ειναι φυσιολογικο;τελως παντων ψιλοφοβηθικα για το αρσενικο μην εχει τιποτα γιατι κουναει και λιγο την ουρα του πανω κατω το πρωι και τα χωρισα για να το παρατηρισω για καποιες μερες.. Και με το που τα χωριζω αρχιζει και κεηλαιδαει σαν τρελο...Ακομα για πολυβιταμινη αυτην την περιοδο αγορασα μια aidonine tis tafarm. Ξερει κανεις αν κανει;
 
μην ανυσηχεις καθολου. Αφησε τα στη ζευγαρωστρα με χωρισμα στη μεση και οταν τα δεις να ταιζονται, βαλε φωλια και νημα στη καναρα σου. Οταν αρχισει να φτιαχνει φωλια, βγαλε το χωρισμα. Ειναι φυσιολογικο να κελαυδαει το αρσενικο στη καναρα σου. Οσο για το αλλο ζευγαρι που οταν εβγαλες τη θυληκια κελαυδουσε α αρσενικος σημαινει οτι την εψαχνε οταν την πηρες. Να βαζεις σε ολα τα πουλια βρασμενο αυγο, αυγοτροφη και πολυβιταμινες στο νερο.
 
Εχει περασει λιγος καιρος απο τοτε που ανοιξα το thread:D.. Εχω τωρα 4-5 μικρα μαλινουα 3 ημερων(η ανακριβεια γιατι η καναρα σηκωνετε σπανια και δεν τα εχω δει ακομα καλα) βλεπω μονο απο το τζαμι οταν τα ταιζει. Το κοκκινο ζευγαρι παντως ακομα τιποτα. Ειχα βαλει εξωτερικη φωλια με τσοχα παρομοια με το αλλο αλλα η καναρα πεταγε κατω τα νηματα. Εκανα ακομα 2 βδομαδες προετοιμασια με αυγο καθε 2-3 μερες και πολλα φρουτολαχανικα και θα της βαλω εσωτερικη φωλια αυριο..Αν συνεχισει να ριχνει κατω τα νηματα...😱. Παρακαλω απο καποιον να μου δωσει τα φωτα του. Η καναρα ειναι καινουρια την εχω λιγο πανω απο ενα μηνα και εχει ενα ανοιχτο μοβ δαχτυλιδι. Ο καναρος της παντως μας εχει τρελανει στο λαλημα...
 
Πρεπει να σιγουρευτεις εαν η καναρα σου ειναι σε φαση που μπορει να ζευγαρωσει δηλ. Ενηλικη. Το μωβ δαχτυλιδι ειναι ανοιχτου ή κλειστου τυπου; Ο ανθρωπος ειναι πετσοπας ή εκτροφεας;Ρωτα τον για την ηλικια της.Αυτες νομιζω πρεπει να ειναι οι αρχικες σου ενεργειες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: BISBA
Την καναρα την αγορασα απο ενα petshopa που βγαζει και δικα του πουλια, μου ειπε πως ειναι ενος και δεν εχει κανει αλλη γεννα. Το δαχτυλιδι ειναι μοβ ανοικτου τυπου.Αυριο θα παω να παρω τσοχα και θα βαλω ξανα φωλια. Η καναρα παντως φαινεται πυρωμενη αρα λογικα ειναι ενηλικια.
 
Τα καναρινια μπορουν να ζευγαρωσουν απο 6-8 μηνων οποτε ειναι ετοιμη να ζευγαρωσει και πρωταρα (σαν την δικια μου) νομιζω οτι σωστα θα πραξεις.Αλλα καλυτερα να μας πει καποιος πιο εμπειρος ''μαιευτηρ''. Το δαχτυλιδι ανοιχτου τυπου''αχτυπητο'' οντως σημαινει οτι δεν ανηκει σε καποιο συλογο και τους τα περναει μαλλον για το φυλλο ή το ειδος.
 
Εβαλα σημερα τη φωλια(εσωτερικη μηπως φοβοταν την εξωτερικη)και περιμενω αντιδρασεις. Τα καναρινια λιγο που εβγαλα το χωρισμα για να καθαρισω ταιζοντουσαν μεταξυ τους συνεχεια αλλα δεν ειδα''ιδιαιτερες ορμες''απο τον καναρο. Η συγκεκριμενη καναρα παντως χανει 10 πουπουλα τη μερα απο την πρωτη μερα που την πηρα.. Αλλα κατα τα αλλα ειναι περδικι ολο πεταει κανει μπανια και τρωει σαν τρελη και δεν εχει και λιπος που την κοιταξα. Τι να πω.Αν δεν στρωσει φωλια, του χρονου με το καλο.
 
Back
Top