Γενικά Κελαηδάνε περισσότερο τα θηλυκά από τα αρσενικά budgie;

Alexx

PB New Member
Εγγραφή
31 Δεκ 2021
Μηνύματα
163
Πόλη
Αττική
Έχω 2 budgie, ένα αρσενικό που το έχω καιρό, κι ένα θηλυκό που το πήρα πρόσφατα. Ο αρσενικός κελαΐδάει ελάχιστα, ενώ η θηλυκιά (που είναι και καινούρια στον χώρο), ειδικά αν υπάρχει συζήτηση κοντά, δεν σε αφήνει σε ησυχία. Για τα καναρίνια ξέρω πως ο αρσενικός κελαΐδάει.. Ισχύουν άλλα εδώ; Βέβαια να πω και πως είναι και ο χαρακτήρα του αρσενικού να είναι ήσυχος και ήρεμος, αλλά πολύ μουρμούρα η θηλυκιά (όχι ότι είναι πρόβλημα!)
 
Ναι, σε γενικές γραμμές τα αρσενικά τραγουδούν περισσότερο και με περισσότερες νότες, αλλά έχει σχέση και με τον χαρακτήρα. Τα θηλυκά μου τραγουδούν πολύ, ακόμα και στον ύπνο τους καμιά φορά, και το βασικό χόμπυ της Ίριδας είναι να κάθεται στο ψηλότερο κλαδί και να τραγουδά ασταμάτητα, είναι πολύ χαριτωμένο. Από την άλλη, όντως ο Σκρουτζ όχι μόνο τραγουδά πολύ, αλλά κάνει θορύβους που δεν έχω ακούσει τα κορίτσια να παράγουν. Επίσης τα αρσενικά είναι γενικά στην πρίζα, χοροπηδούν, κουνούν το κεφάλι τους και φλερτάρουν με ό,τι βρουν. Δυστυχώς το δικό μου αρσενικό είναι πολύ άρρωστο για τέτοια, αλλά όντως ισχύει.
 
Ζωηρός; Ο δικός μου είναι ο ορισμός της ηρεμίας! Βέβαια ίσως να φταίει ότι προσωρινά άλλαξε μέρος λόγω κρύου, αλλά όχι ότι πριν ήταν γλετζές. Ίσως αλλάξει όταν η ανήσυχη θηλυκιά τελειώσει την καραντίνα της. Σας ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Τα αρσενικά θα τραγουδήσουν περισσότερο και πιο μελωδικά από τα θηλυκά και τα θηλυκά τείνουν να κάνουν θορύβους που ακούγονται πιο θυμωμένοι από οτιδήποτε μπορεί να μπερδευτεί με ένα τραγούδι. Τα αρσενικά μπορεί να ακούγονται να φωνάζουν σαν τρελά μερικές φορές, αλλά όχι τόσο συχνά όσο τα θηλυκά. Τα αρσενικά είναι επίσης πιο δραστήρια συνολικά, κουνούν το κεφάλι τους ενώ παίζουν, φλερτάρουν με τα παιχνίδια τους, χοροπηδάνε κ.α. Βέβαια το κάθε πουλί είναι διαφορετικό και μπορεί να είναι ήσυχο όπως το δικό σου.
 
Σίγουρα το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα.
Μπορούμε να πούμε όμως σαν μία γενική παρατήρηση ότι τα αρσενικά budgies κουνάνε πιο νευρικά το κεφάλι τους, είναι πιο κοινωνικά και εξωστρεφή, τραγουδάνε πιο συχνά και είναι προθυμότερα στην ομιλία.
Τα θηλυκά, από την άλλη, είναι πιο αυταρχικά και τους αρέσει να μασάνε και να ροκανίζουν συχνότερα.
 
Προσωπικά, έχω ένα θηλυκό budgie. Κελαηδάει σχεδόν όλη μέρα και μερικές άκυρες στιγμές "μουρμουράει" για πολλή ώρα.
Τα θηλυκά, από την άλλη, είναι πιο αυταρχικά και τους αρέσει να μασάνε και να ροκανίζουν συχνότερα.
Συμφωνώ! Όλη την ώρα η δικιά μου τρώει (δεν είναι πρόβλημα, εννοείται)!

Επίσης, από ότι έχω διαβάσει, τα αρσενικά έχουν πιο ήσυχο, φιλικό, γλυκό και ήρεμο χαρακτήρα, ενώ τα θηλυκά, δεν είναι μόνο αυταρχικά, αλλά δύστροπα και επιθετικά. Βέβαια είναι φυσικά και στον χαρακτήρα 😄
 
Back
Top