Γενικά Κελαηδάνε τα θηλυκά gouldians;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης magnet1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

magnet1

PB Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2007
Μηνύματα
83
Πόλη
Σαντορίνη
υπαρχει περιπτωση να κελαιδαει το θηλυκο γκουλντιαν πιο πολυ απ το αρσενικο;
 
κοιτα υπαρχουν δυο περιπτωσεις η το γκουλντιαν ειναι αρσενικο και ια δευτερη οπου μπορει να ειναι πολυ πυρωμενη για αυτο να κελαιδει. Αν ειναι ο ηχος πιο δυνατος απο το αλλο γκουλντιαν τοτε ισχυει η 1η περιπτωση αν ειναι πιο χαμηλοφωνος και ελαφρης τοτε ειναι η 2η περιπτωση γιατι τα θυληκα καναρινια, γκουλντιαν και τα λοιπα οταν ειναι πυρωμενα ψιλο κελαιδανε ακι δεν κελαιδανε οσο το αρσενικο του ειδους ελπιζω να βοηθησα!
 
Tα θυληκα gouldians δεν κελαηδουν σε καμια περιπτωση. Εχουν μονο ενα βασικο καλεσμα τυπου διαπεραστικο "τσιπ" και τιποτα αλλο.
 
βασικα και τα 2 τιν ιδια φωνη κανουν. ασε που το θηλυκο μπορει να κελαιδαει και πιο συχνα. Βεβαια δεν ξερω πως κελαιδανε τα γκουλντιαν παρα μονο τα δικα μου. κανουν ενα συνεχομενο περιεργο και αρκετα χαμιλοφωνο ηχο. μοιαζει μπορω να πω με το κελαιδισμα απο σκαρθι.

να σας πω κ τι διαφορες εχουν γενικα. το ενα εχει ποιο εντονο μοβ στο στερνο, πιο εντονο μπλε γυρο απ το κεφαλι και στιν ουρα εχει αυτα τα εξτρα φτερακια που εξεχουν. επισεις στο αρσενικο το ραμφος εχει κοκκινο ενω το αλλο ειχε κιτρινο και τωρα εχει μαυρισει.
 
τωρα ειδα στο youtube γκουλντιαν να κελαειδανε... αλλα νομιζω τα δικα μου δεν εχουν καμια σχεση με αυτα. Δεν εχουν αυτες τις διαφορετικες φωνες.
α! Επισεις ξεχασα να πω οτι καθοντε διπλα διπλα κ κελαιδανε μαζι συνηθως.
 
πολυ καλο σαιτ Αντωνη. σε ευχαριστω!
σημερα πηγα με το λαπτοπ στο εκτροφειο κ εβαλα αυτους τους ηχους να τους ακουσουν τα πουλια να δω τι θα κανουν. το αρσενικο με μιας αρχισε να κελαιδαει. ενω το θυλικο καθονταν ακινητο.
εν το μεταξυ, το πρωι που πηγα να τα ταισω το θηλικο επιανε συνεχεια φτερα απ τον πατο της κλουβας (ειναι φτερα απο τις καναρες που περναν πτερορια στη διπλανη κλουβα) κ ανεβενε στο κλαδι κ πιγενε συνεχεια προς το αρσενικο. αλλα αυτος την εδιωχνε.
 
Μαρκο τους εχεις υλικο φωλιας στο κλουβι τους; Επειδη οπως ειπαμε ειναι και αυτο αμφιλεγομενο θυληκο, να ξερεις πως το αρσενικο συχνα κανει τον χορο του στο θυληκο με ενα κοματακι υλικου στο ραμφος. Που μοιαζει αρκετα με την κατασταση που περιγραφεις. Καλητερα αν μπορεις ανεβασε καμια φωτογραφια του να σου πουμε σιγουρα το φυλο του.
 
σημερα αγορασα ενα γκουλντιαν. μακαρι να ειναι θυληκο. ετσι διχνει τουλαχιστον. ειναι οπος το προηγουμενο παρολιγον θυληκο που ειχα παρει.
αυτο ομος εχει περισοτερο μαυρο ραμφος και το στεφανι γυρο απ το κεφαλι του ειναι πολυ πολυ αχνο. Οχι οπος στα αλλα γκουλντιαν που εχω.
35 ευρω κ αυτο!
 
Back
Top