Γενικά Κελαηδούν τα καναρίνια fife fancy;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gas102
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gas102

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2009
Μηνύματα
9
Πόλη
Λαμία
εχω ενα fife fancy ξέρει κανεις να μου πει αν αυτο το ειδος καναρινιου κελαηδάει;
 
Ολα τα καναρίνια(χρώματος, τυπου ακόμα και τα κοινα) κελαηδούν. Σιγουρα δεν ξεχωριζουν για το μελωδικό τους κελάηδημα όπως τα καναρίνια φωνής τα Μαλινουά, τα Τιμπράντος και τα Χαρτζ, ομως αυτο δεν σημαίνει πως δεν εχουν όμορφα και μελωδικά ακουσματα.:)
 
Ολα τα καναρίνια(χρώματος, τυπου ακόμα και τα κοινα) κελαηδούν.


Γιατί, δηλαδή, "ακόμα και τα κοινά"; Τι είμαστε εμείς αποπαίδια; Τα κοινά, με μια πολύ προσεκτική καλλιέργεια φωνής, εξελλισόμενη κάθε χρόνο, μπορούν να βγάλουν απόγονους με καταπληκτικές φωνητικές δυνατότητες
 
Απαπα! Καλα βρε Πολυβιε, δεν ηθελα να σε θίξω :D και εγώ ''αποπαίδια " έχω... Και αν δεν παινεψεις το σπίτι σου...😛

Για να ειμαστε ακριβείς όμως, οσο καλα και να εκπαιδευτουν τα οποιαδήποτε καναρινια ποτέ δεν θα αγγίξουν την τελειότητα των καναρινιών φωνής. Τωρα βεβαια περι αντίληψης των ακουσμάτων του καθενός απο εμάς δεν τιθεται λογος, σε άλλους αρέσει η κλασσικη μουσική, σε άλλους τα ρεμπέτικα και σε άλλους τα ροκ!

Ετσι και με τα καναρίνια! Οσοι έχουν μαλινουά θα υποστηριξουν τα μαλινουά, οσοι έχουν Χαρτζ θα τα υποστηρίξουν αντιστοιχα κοκ. Ε και εμεις με τα κοινα, χρωματος κτλ θα τα παινεψουμε αναλογα των δυνατοτήτων τους 😛
 
παιδια σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας το καναρινάκι που έχω ειναι πέντε με έξι μηνων οταν το πήρα πριν λίγες εβδομάδες μολις το έφερα στο σπίτι αρχισε να αλλαζει φτερα και σήμερα το μέσημερι αρχισε να προσπαθει να κελαηδήσει τι να σας πω τρελάθηκα μόλις το άκουσα.
 
Aν αναμειξουμε μαλινουα με τιμπραντος 8α βγει ωραιο πουλι;



Αυτο τωρα που κολλαει με αυτη την συζητηση;


Ολα τα πουλακια ειναι ωραια!
Απλα θα αναμειχτουν 2 ρατσες και θα βγουν κοινα καναρινια!
Οποτε ποιος ο λογος να γινει κατι τετοιο;
 
Οχι δεν με καταλαβες, ενωώ πρως το τραγουδι θα βγει ωραίο;
Δύσκολη ερώτηση... Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εκτροφέας Malinois ή Timbrado που να προσπάθησε κάτι τέτοιο, διότι δε νομίζω να ενδιαφέρεται να ακούει κάτι άλλο από αυτό που έχει επιλέξει να ακούει εξαρχής. Οπότε δύσκολα να βρεθεί κάποιος με ανάλογη εμπειρία. Ο στόχος στην αναπαραγωγή των καναρινιών φωνής είναι η βελτιστοποίηση του δικού τους τραγουδιού και όχι ο εκφυλισμός του.
 
Back
Top