Φροντίδα Κινέζικες ζευγαρώστρες ή άλλα οικονομικά κλουβιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gwt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gwt

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
44
Πόλη
Αθήνα
Βλέπω ότι συχνά γίνεται λόγος για τις λεγόμενες "κινέζικες ζευγαρώστρες" ως σημείο αναφοράς σε θέματα κόστους. Είναι οι οικονομικότερες; Έχουν διαφορές από τις υπόλοιπες πλην του κόστους; Με λίγα λόγια, μπορεί κανείς τις αναγνωρίσει μπαίνοντας σε ένα κατάστημα; Έχει κάποιος την καλοσύνη να προτείνει σημεία πώλησής τους σε Αθήνα ή Πειραιά, αλλά και γενικότερα καταστήματα απ΄ όπου προμηθεύεστε οικονομικά μεσαίου μεγέθους (~0.7-1μ) κλουβιά;

Θα ήθελα επίσης να προτείνω στους διαχειριστές να μελετήσουν την περίπτωση δημιουργίας υπομνημάτων (Sticky), τα οποία πάντα βρίσκονται στην κορυφή των υπόλοιπων θεμάτων, για κάποιες ευρέως αποδεκτές χρήσιμες πληροφίες (πχ. είδη τροφών/κλουβιών, χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις και διευθύνσεις καταστημάτων, ονομασίες τροφών/συμπληρωμάτων/φαρμάκων καλής ποιότητας κτλ)

Ευχαριστώ
 
Είναι οι οικονομικότερες; Έχουν διαφορές από τις υπόλοιπες πλην του κόστους;


Η μονη διαφορα τους ειναι οτι αν σου σπασει π.χ. Ο πλαστικος πατος δεν θα βρεις ανταλλακτικο και θα παει χαμενο ολο το κλουβι☹

Οσο για το κοστος εγω που διαθετω και κινεζικες και τις ελληνικες(κλουβοτεχνικη)ζευγαρωστρες δεν ειδα μεγαλη διαφορα! Ειναι 5 ευρω...
Και κακα τα ψεματα οτι πληρωνεις παιρνεις σε ολους τους τομεις 😉
 
Πράγματι 5 ευρώ δεν είναι σημαντική διαφορά. Έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα στο κέντρο Αθήνας ή Πειραιά;
 
Στο κεντρο κεντρο αν εννοεις οχι!
Στο περιστερι ξερω...
Περιμενε μηπως σου απαντησει καποιος που ξερει..
 
O Πολύς λόγος που γίνεται για τις Κινέζικες ζευγαρώστρες δεν έχει να κάνει με την χαμηλή τους τιμή, αλλά με το γεγονός ότι προσφέρουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα για την τιμή τους. Το γεγονός αυτό είναι που καθιστά την τιμή χαμηλή και όχι η σύγκριση με άλλες ζευγαρώστρες που σίγουρα είναι και φθηνότερες. Συρρόμενο ταψί, συρρόμενο πλέγμα (πάτος), συρρόμενα χώρισματα προς τα μπρος που επιτρέπουν την τοποθέτηση του ενος κλουβιού πάνω στο άλλο, είναι πλεονεκτήματα που κανένα άλλο κλουβί, σε συγκρίσιμη τιμή, δεν έχει. Να λοιπόν γιατί γίνεται πολύς λόγος (και ανεβαίνει η τιμή).

Υ. Γ. Εγώ στην Αθήνα έχω βρεί μόνο στην Αθηνάς αλλά δεν φέρνει σε μόνιμη βάση
 
Ζευγαρωστρα με συρταρι δεν εχω δει ποτε!
Ειναι ευκολο μια φωτο;


έχω βρεί μόνο στην Αθηνάς


καλυτερα να μην δινουμε τα λεφτα μας σε κατι τετοια "σφαγεια"
οπως ειναι το συγκεκριμενο πετ😡
 
Ομολογω οτι δεν της εχω δει σε μαγαζι και εχω παει σε παρα πολλα!
Πρεπει να ειναι πολυ βολικες!
Μου φαινονται δυσευρετες..
Ευχαριστω πολυ Γρηγορη!
 
Σας ευχαριστώ φίλοι για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας.

Φάμπιο, το θέμα της μετακίνησης είναι μια δύσκολη υπόθεση, γι' αυτό και επιμένω σε κέντρο-κέντρο. Συμφωνώ μαζί σου για το θέμα κάποιων καταστημάτων επί της Αθηνάς.

Αbscanary, πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για τις ζευγαρώστρες και με έπεισαν ότι είναι καλύτερα να εξηγήσω τι ψάχνω. Στην πραγματικότητα δε χρειάζομαι τις ειδικές χρήσεις μιας ζευγαρώστρας. Εξηγούμαι:

Ενδιαφέρομαι κυρίως για ένα μακρόστενο κλουβί γύρω στα 60εκ και (λόγω ειδικών συνθηκών) αρκετά κοντύτερο από τα κοινά κλουβιά αυτού του μήκους. Στο κατάλληλο σχήμα είναι τα κλουβιά (εκτός του πάτου) που πωλούνται για κουνέλια/χοιρίδια, αλλά το διάκενο της σχάρας τους παραείναι μεγάλο για καναρίνι. Μάλιστα δε χρειάζομαι ούτε τα ανοίγματα για τις ταΐστρες. Δευτερευόντως θέλω να ελέγξω την αγορά και για ένα αρκετά μεγάλο κλουβί για ένα ή δύο παπαγαλάκια, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα γι' αυτό. Γι' αυτό και ενδιαφέρθηκα και για προτάσεις για καταστήματα με οικονομικά κλουβιά γενικότερα.

Από ό,τι κατάλαβα, καλύτερα να (ρίξω τον ιδεαλιστικό μου πήχη και να) κάνω μια βόλτα στην Αθηνάς. Αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα υπόψη και δεν απαγορεύεται από τους όρους του forum, θα το εκτιμούσα αν με παραπέμπατε σε συγκεκριμένο/α κατάστημα/τα.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας!

EDIT: Έχω ξαναδεί στο site το κλουβί στο οποίο μας παρέπεμψε ο Γρηγόρης και μου άρεσε. Μπορώ να το βρω (ή πολύ παρόμοιο) στην Αθηνάς; Είναι κινέζικη ζευγαρώστρα αυτό; Και είναι άκομψο να ρωτήσω πού κυμαίνονται οι τιμές για ένα τέτοιο κλουβί;
 
Ειναι της Ντοναλντ και το μοντελο λεγεται COVA. Ο,τι πιο βολικο για ζευγαρωστρα! Τιμες 25 ευρω περιπου.
 
Ρε παιδιά (και συγνώμη για το "ρε" αλλά φταίει η σύγχυση), μήπως επειδή εσείς αγοράζετε πολλά κλουβιά τυγχάνετε ευνοϊκής μεταχείρησης; Ρωτώντας για τις μικρότερες κι απλούστερες ζευγαρώστρες Donald συγκεκριμένα μου ζητήθηκαν τιμές πολλαπλάσιες απ' αυτήν που αναφέρθηκε εδώ και δεν εννοώ 20 ή 30 ευρώ μόνο παραπάνω. Υπάρχει κάπου τιμοκατάλογος Donald; Κατευθείαν απ' τη Donald μπορεί ιδιώτης να αγοράσει;

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθειά σας!
 
Τιμοκατάλογο δεν έχει, αλλά έχει τηλέφωνο στην παρακάτω σελίδα.
http://www.donald.gr/
Την ζευγαρώστρα αυτή (cova) έμαθα ότι κάποιοι τη βρίσκουν και κάτω από 20 € σε ποσότητες από 4 κομμάτια.
 
Ρε παιδιά (και συγνώμη για το "ρε" αλλά φταίει η σύγχυση), μήπως επειδή εσείς αγοράζετε πολλά κλουβιά τυγχάνετε ευνοϊκής μεταχείρησης; Ρωτώντας για τις μικρότερες κι απλούστερες ζευγαρώστρες Donald συγκεκριμένα μου ζητήθηκαν τιμές πολλαπλάσιες απ' αυτήν που αναφέρθηκε εδώ και δεν εννοώ 20 ή 30 ευρώ μόνο παραπάνω. Υπάρχει κάπου τιμοκατάλογος Donald; Κατευθείαν απ' τη Donald μπορεί ιδιώτης να αγοράσει;

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθειά σας!

Οι τιμές της Donald είναι τσουκτερές.
Η COVA εισάγεται απο την Κίνα και είναι πολύ φθηνότερη.
 
Έτσι εξηγούνται όλα: οι τιμές των κλουβιών Donald είναι υψηλότερες, αλλά οι τιμές των κλουβιών που εισάγει η Donald είναι χαμηλότερες.

Συνεπώς το σφάλμα ήταν δικό μου που επέμενα για Donald. Εντάξει, θα ξαναψάξω το θέμα βάσει των νέων πληροφοριών.

Μgerom, ευχαριστώ για τη διευκρίνιση!

Δημήτρη, έχω ήδη ελέγξει ότι η Donald δε δίνει πληροφορίες από το τηλέφωνο. Είναι μεν ευγενικοί, αλλά αμέσως και σαφώς με παρέπεμψαν σε καταστήματα. Και μάλιστα, όταν ρώτησα για διευθύνσεις/τηλέφωνα καταστημάτων με τα οποία συνεργάζονται στην περιοχή μου, πήρα την απάντηση ότι το σύστημά τους είναι τέτοιο που δε μπορούν να ψάξουν στοιχεία συνεργατών τους χωρίς να έχουν το όνομά τους. Αν αυτό δεν είναι φαύλος κύκλος, δεν ξέρω τι είναι.

Προφανώς η λύση βρίσκεται στην Αθηνάς, αλλά θα επιχειρήσω άλλη μια έκκληση: εφόσον (απ' ό,τι κατάλαβα) το forum αποθαρρύνει τη δημοσίευση στοιχείων καταστημάτων, αν κάποιος/α έχει συγκεκριμένο κατάστημα να προτείνει, τον/ην παρακαλώ ας μου στείλει τα στοιχεία με ΠΜ. Αν υπάρχει τηλέφωνο, από κάποια απόδειξη ίσως, ακόμα καλύτερα. Η μετακίνησή μου δεν είναι εύκολη και θα προτιμούσα να επιβεβαιώσω τη διαθεσιμότητα και τιμή του κλουβιού σε συγκεκριμένο κατάστημα πριν ξεκινήσω.

Ευχαριστώ!
 
Μπορείς να παραγγείλεις και από e shop κατάστημα αν θες και θα σου έρθει και στο σπίτι (ή στο ταχυδρομείο).

ΥΓ. Προσωπικά μηνύματα δεν δέχεσαι.
 
Μεγάλη αστοχία εκ μέρους μου που ζήτησα ΠΜ και έχω απενεργοποιήσει την επιλογή. 😕

Τώρα μπορώ να δεχτώ ΠΜ. Συγνώμη που σας ταλαιπώρησα!

Επίσης ζητώ συγνώμη που επέμεινα παραπάνω για συγκεκριμένες πληροφορίες, αλλά αυτό δικαιολογείται από την αμεσότητα της ανάγκης να βρεθεί λύση για ένα ταλαιπωρημένο καναρινάκι, που όση αναπηρία έχει, με τόση καλοσύνη την αναπληρώνει. Με καίει να το βλέπω σε ένα κλουβί που δεν τον εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έλαβα τα μηνύματά σας, κι ευχαριστώ πάρα πολύ, όπως και όλους που μου απάντησαν, για τη βοήθειά σας!
 
Καλημερα σε ολους.
Υπαρχει site απο το οποιο μπορω να παραγγειλω κινεζικες κλουβες η καποιο καταστημα;
 
Ψαξε στο διαδυκτιο μεσω google δεν ειναι δυσκολο να βρεις κλουβια βαλε ως λεξη κλειδι κλουβια για πουλια και θα σου βγαλει ενα σωρο εταιρειες. Γιατι συγκεκριμενα ομως Κινεζικες; Εχει ενα σωρο παντως on line μαγαζια για παραγγελια και εγω εψαχνα πραγματα εχθες...

Το κοστος ειναι 16-24 ευρω αναλογα την ποσοτητα και τον εξοπλισμο που θα εχει. Για Αλεξανδρουπολη μπορω να σου πω αλλα για Αθηνα θα σου πουν πιστευω και αλλοι.

Επίσης, τιμη αγορας σε χονδρικη του Ντοναλντ η 10αδα σε κιβωτιο η οποια θελει να την συναρμολογησεις μονος σου ειναι 155,00 ευρω.
 
Back
Top