Ασθένειες Κινδυνεύει το καναρινάκι μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dani
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Λαμία
Το καναρινάκι μου ειναι αρρωστο. Πριν λιγες μερες επαιζε με ενα σχοινακι που ειχε στο κλουβι της. με αποτελεσμα να πιαστει στο δακτυλακι του. και σημερα εχασε πολυ αιμα και μπουμπουνιασε και ηταν ετοιμο να μου ψοφησει.
Δε ξερω τι θα γινει.

Υποθέτω ότι μόλις το κατάλαβες το έπιασες και απολύμανες την πληγή.

Τις πρωτες μερες ηταν μια χαρα, απλα ειχε μελανιασει. Αλλα σημερα χαλια!

Προφανώς είχε μαζέψει άιμα στην πληγή και τώρα έσκασε. Συνέχισε να βάζεις μπεταντίν. Και να το πας στον γιατρό. Θα χρειαστεί αντιβίωση για να μην μολυνθει. Σε μία τέτοια περίπτωση ο γιατρός μου είχε συστήσει το ''αβιομισίν'' της ΤΑΦΑΡΜ και συνεχεί επάληψη με μπεταντίν.

μεχρι να προμηθευθεις το aviomysin (για να προλαβεις καταστασεις )χρησιμοποιησε αν εχεις σπιτι σου "pulvo" σπρει ή αν δεν βρισκεις ανοιχτο πετ σοπ λογω δευτερας σιγουρα θα βρεις "pulvo" στο φαρμακειο. Το εχω δοκιμασει σε κατασταση αναγκης και ειχα σωσει απο αιμοραγια καναρινακι μου πριν 3 χρονια που το βρηκα ειδη ξαπλα κατω(οχι αναποδα) και με κλειστα ματια.σε 3 ωρες ετρωγε κιολας. Οχι υπερβολικο ψεκασμα και οχι στα ματια.η ενεργη του ουσια ειναι η νεομυκινη ή νεομυσινη αν θυμαμαι καλα.

Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με τα ιατρικά για τον απλούστατο λόγο ότι κι εγώ σε μια τέτοια κατάσταση περίπου τα ίδια που είπαν οι υπόλοιποι φίλοι θα έκανα.
Χωρίς παρεξήγηση εύχομαι το κλουβί της φωτό να μην είναι το μόνιμο του και η τροφή που φαίνεται επίσης. Πατήθρες επίσης δεν βλέπω.
Επαναλαμβάνω δεν κηρύττω απλά προσπαθώ να καταλάβω αυτές τις κατ'εμέ λανθασμένες επιλογές.
Εύχομαι τα καλύτερα για το πουλάκι!

Θα σας πω εγω. Το Σαββατο το ποδαρακι του ειχε μελανιασει κ ετρεχε λιγο αιμα. Του εβαλαν μπεταντιν κ σουφλαμιδοσκονη. Ηταν μια χαρουλα. Αλλα σημερα πρωι -πρωι ξαναματωσε. Ετρεχε πολυ αιμα. Και του ξαναεβαλαν μπεταντιν κ σουφλαμιδοσκονη. Ελπιζω να πανε ολα καλα, γιατι το καημενο εχει χασει πολυ αιμα.

Λυπαμε πολυ για το καναρινακι σου☹ σου ευχομε να πανε ολα καλα και να αρχησει ξανα να σου γεμιζει χαρα με το κελαηδημα του😛

• Like
Αντιδράσεις: dani
Αν σου ειναι ευκολο κανε αυτα αμεσα
1 αναβεσα τη θερμοκρασια στο κλουβι του βαζοντας στη μια ακρη μια λαμπα γραφειου 40w η ακομα καλυτερα μια θερμαντικη λαμπα
2 πολυβιταμινες στο νερο σε διπλη δοση απο την κανονικη
3 βαλε αιμοστατικο βαμβακη στην πληγη
4τροφη ενυσχημενη και καθαρη σποροι

Αν σου ειναι ευκολο κανε αυτα αμεσα
1 αναβεσα τη θερμοκρασια στο κλουβι του βαζοντας στη μια ακρη μια λαμπα γραφειου 40w η ακομα καλυτερα μια θερμαντικη λαμπα
2 πολυβιταμινες στο νερο σε διπλη δοση απο την κανονικη
3 βαλε αιμοστατικο βαμβακη στην πληγη
4τροφη ενυσχημενη και καθαρη σποροι

και 5 αλλαξέ του κλουβί

Ενω ειπα πως ολα πανε καλα, απο χθες η καναρα μου κραταει το ποδαρακι της επανω. Να εχει παθει αγκυλωση; Ειναι πρησμενο κ παει κουτσο στο ενα ποδι. ☹

Να με το πονεμενο ποδαρακι.

Συνημμένα

• koukla.webp
    koukla.webp
    10,8 KB · Προβολές: 71
  • kouklaa.webp
    kouklaa.webp
    19,2 KB · Προβολές: 72
Σε γιατρο το πήγες; Αντιβίωση του έδωσες γιατί φοβάμαι μήπως έχει μολυνθει. Του έβαλες μπετα ντίν καθημερινά; Ποια είναι η όψη της πληγής;

• Like
Αντιδράσεις: dani
Μπορεις να του δωσεις λιγο παυσιπονο στο νερο του depon υγρο η 1/4 ασπιρινη σε μια ποτιστρα νερο ως υποστηρικτικο θα το ανακουφηση απο τον πονο

Back