Γενικά Κιτρίνισμα των φτερών και της ουράς σε μωσαϊκά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikosk1

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2011
Μηνύματα
838
Πόλη
Κομοτηνή
Φετος για πρωτη φορα εχω το προβλημα με το κιτρινισμα των φτερων το μονο που εχω αλλαξει από της άλλες χρονιες είναι η τροφη που από vadigran breeder plus Συνθεση : Kεχρί καναδά 76% , Νίζερ 8% , Περίλλα 6% , Βρώμη 4% , Καναβούρι 3% , Λιναρόσπορος 3% εγινε αναγκαστικη αλλαγη σε Versele laga breeding χωρις ρουπσεν Συνθεση : 63% Κεχρί, 12,5% Νίζερ, 9% Λινάρι, 6% Καναβούρι, 2,5% Αγριους Σπόρους, 6% Βρώμη, 1% Περίλλα Ασπρη. Εκτος από την βασικη τροφη χορηγω και καποιους εξτρα σπορους σε μικροποσοτητες μεσα στην αυγοτροφη όπως Bella Di Notte, Camelina, Chia, FonioPaddy, Pαδικοσπορος, Μαρουλόσπορος και Γύρη, από λαχανικα δινω αγριο ραδικι, μπροκολο, γλυστριδα, ροκα και λιγο κατιφε από φρουτα μηλο και αχλαδι από βοτανα βασιλικο, ριγανι και θυμαρι κατι που υποπτευομαι πολύ είναι η σποροι βλαστωματος της versele laga που χορηγισα για πρωτη φορα φετος (3 φορες εδωσα) και ειχαν μεσα ρουπσεν αν και τα αφηνα να μεγαλοσουν αρκετα πρiν τα χoρηγισω περιπου 4-5 εκ. Θα ηθελα και την δικη σας γνωμη στο τι να σταματήσω να δινω από τα παραπανω.
20171117_073839.webp 20171117_074107.webp 20171117_074127.webp 20171117_074324.webp
 
Δεν έκανες τίποτε λάθος και να μην υποπτεύεσαι κανέναν. Είναι γενετικό το θέμα και κρατάει απο την καταγωγή του πουλιού. Είναι τα σημεία που στα κινητήρια εμφανίζεται το κίτρινο λιπόχρωμα στα ΛΕΥΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ. Υπάρχει σαν γενετική παρακαταθήκη σε αρκετά κόκκινα μωσαϊκού γι' αυτό και συγχωρείται στην κρίση αν δεν είναι πολύ έντονο.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κ. Μάκη αν και ασχολούμαι μόνο ερασιτεχνικά προς το παρόν προσπαθώ να βελτιωσω το κοπάδι μου, τα συγκεκριμένα πουλιά που βλέπετε παραπάνω είναι αδέρφια και προέρχονται από ένα ζευγάρι που ήταν η πρώτη τούς αναπαραγωγή και δεν είχα αλλά δείγματα και έτσι πίστεψα ότι κάτι άλλο συνέβη με την διατροφή τούς ότι είναι γενετικό το πρόβλημα ούτε που μου πέρασε από το μυαλό και δεν το εχω διαβάσει πουθενά, συγχαρητήρια για της μοναδικές γνώσεις σας που μοιράζεστε μαζί μας!
 
Νικο μια φιλικη παρατηρηση. Δεν ξερω αν όλα τα πουλια είναι στο ιδιο κλουβι αλλα βλεπω μια πατηθρα είναι πολύ ακρη στο κλουβι με αποτέλεσμα να ακουμπα η ουρα στα καγκελα και να ζορίζονται στο "γυρισμα". Οσο για το κιτρινισμα εχω ακουσει από εκτροφεις ότι ισως φταιει η γυρη...
 
Κώστα περιμένω να έρθουν αλλού τύπου πατιθρες αυτές είναι μονοκοματες και βρίσκουν στην πόρτα του κλουβιου τα πουλιά τα έχω ανά 2 σε κάθε 60άρα και τώρα που έχω δει το τελικό αποτέλεσμα θα μεταφερθούν στην κλούβα πτήσεις. Η γύρη λες ε θα το ψάξω, ευχαριστώ Κώστα
 
Back
Top