Αναπαραγωγή Κλασικές γυναίκες, κανάρα αποφεύγει τον κάναρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Siccario
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Siccario

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2020
Μηνύματα
48
Πόλη
Κοζάνη
Είχα τα καναρίνια στην ζευγαρωστρα με χορισμα και τα πήγεναν πολύ καλά με φιλάκια την τάιζε κλπα. Άρχισε να στρώνει φωλιά έβγαλα το χώρισμα και ο αρσενικός κυνηγάει την θηλυκιά πυρομενος και αυτή τον αποφεύγει σα τον χάρο, τι τρέχει κάποια συμβουλή; (Τα πουλιά είχαν προετοιμασία και στραβοσαν μόλις βγήκε το χώρισμα)
 
Λιγο σεξιστικος ο τιτλος. Εαν εχει κανει φωλια αστα μαζι. Εμας μας φαίνεται οτι μαλωνουν αλλα δεν ειναι ετσι. Επισης ο καιρός δεν βοηθαει με αυτο το κρυο. Θα παει πισω η αναπαραγωγή.
 
@sarpijk τα έχω σε εσωτερικό χώρο με θερμοκρασία 18 έως 20 βαθμούς και φως, έβαλε λίγο υλικό στην φωλιά και τώρα απλά τρέχει να σωθεί από το αρσενικό
 
έβαλε λίγο υλικό στην φωλιά και τώρα απλά τρέχει να σωθεί από το αρσενικό
Βάλε πάλι το διαχωριστικό, η κανάρα δεν είναι ακόμα έτοιμη.
έβαλε λίγο υλικό στην φωλιά
Δίνε νήμα και όταν δεις να φτιάχνει κανονικά την φωλιά τότε ένωσε τα.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αν τα αφήσω ως έχει τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στρώσει φωλιά και να ζευγαρώσει;
 
αν τα αφήσω ως έχει τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στρώσει φωλιά και να ζευγαρώσει;
Ίσως και να το κάνει, αν όμως ο κάναρος είναι full πυρωμένος ενώ η κανάρα όχι μπορεί το κυνηγητό που της κάνει να αποβεί επικίνδυνο για την κανάρα (τραυματισμός ή χειρότερα θάνατος).
Όταν η κανάρα είναι έτοιμη να ζευγαρώσει γέρνει το κορμί της μπροστά περιμένοντας τον κάναρο να την βατέψει.
Ο τρόπος που πρότεινα στο προηγούμενο post είναι πιο ασφαλής.
Αν ο κάναρος παρά το κυνηγητό την αφήνει να φάει και δεν είναι συνεχής η παρενόχληση που της κάνει μπορείς να τα αφήσεις μαζί και να παρακολουθείς την συμπεριφορά τους (για να μην ξεφύγουν τα πράγματα).
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ όχι την αφήνει να φάει κανονικά και δεν είναι τόσο επικίνδυνος, απλά πιεστικός θα έλεγα, τρώει κ πίνει κανονικά απλά δεν ανεβαίνει στις πατηθρες γιατί πάει να την βατεψει
 
έβαλε λίγο υλικό στην φωλιά και τώρα απλά τρέχει να σωθεί από το αρσενικό
Βιάστηκες. Αυτό που έβλεπες να κάνει θα μπορούσε να το κάνει για μέρες αν δεν έβαζες το αρσενικό. Η κανάρα δεν είναι έτοιμη. Ειδικά στις περιπτώσεις που δεν γίνεται και πολύ οργανωμένη προετοιμασία, το θηλυκό πρέπει να τελειώνει τη φωλιά και μετά να μπαίνει ο αρσενικός.
 
Back
Top