Φροντίδα Κλουβί από τα χεράκια μου

Nikos kara

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιαν 2016
Μηνύματα
20
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Καλησπέρα θέλω να κάνω μια μεγάλη κλούβα για τα budgy τη υλικό μπορώ να χρησιμοποιήσω (κάγκελα) κ αν μπορώ να βάλω κ κάποιο άλλο είδους παπαγαλάκι.
Ευχαριστώ
 
αν μπορώ να βάλω κ κάποιο άλλο είδους παπαγαλάκι.
Δεν συνιστάται να συγκατοικούν διαφορετικά είδη παπαγάλων.
Σε τι μέγεθος σκοπεύεις να κάνεις την κλούβα σου;
Για ιδέες και τεχνικές ρίξε και μια ματιά εδώ https://community.petbirds.gr/forums/Ιδιοκατασκευές-Παρουσιάσεις-Εκτροφείων.21/
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Κάποια συγκεκριμένη διαστάσει από το πλέγμα;
Τι εννοείς; Οι διαστάσεις πρέπει να είναι ίδιες με των μικρών κλουβιών που είναι κατάλληλα για τα budgies.
Που θα την έχεις την κλούβα; Μέσα ή έξω;
 
Μέσα έξω. Λέω να βάλω κουνελοσιρμα γαλβανιζε. Διαστάσεις 1χ0,60χ0,90
Για την εποχή που θα τα έχεις έξω πρέπει να προνοήσεις για τρόπο προστασίας από αρπακτικά, ρεύματα αέρα, ήλιο και βροχή και επίσης στήριξης στον τοίχο για να μην σου πέσει από πιθανό αέρα.
Τώρα για τις διαστάσεις του σύρματος, δεν το χω. Πρέπει φυσικά να μην χωράει να φύγει το πουλί, ούτε να χωράει μέρος του σώματος-κεφαλιού του ώστε να πάθει ατύχημα.
Γι' αυτό σου είπα ενδεικτικά τις ίδιες διαστάσεις με τα κλουβιά μικρών πουλιών. Δεν έχεις κάποιο να πάρεις μέτρα;
 
Κουνελόσυρμα είναι μια χαρά υλικό. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις κάτι καλό. Να προσέξεις τα σημεία που θα κόψεις το κουνελόσυρμα να μην υπάρχει περιθώριο να τραυματιστεί κάποιο πτηνό ή εσύ.

Επειδή θα βάλεις παπαγαλάκια καλό είναι να ψεκάσεις την κλούβα - πριν τα βάλεις μέσα - με διάλυμα λευκού ξυδιού και μετά με νερό ώστε να απομακρυνθούν οι λιπαρές ουσίες (που συχνά έχουν τα πλέγματα φεύγοντας από το εργοστάσιο) και να απενεργοποιηθεί επιφανειακά ο ψευδάργυρος. Να κάνεις έναν οπτικό έλεγχο για γρομπαλάκια κόλλησης και να τα απομακρύνεις αν βγαίνουν.

Αν μπορείς να βρεις ''παλιό'' κουνελόσυρμα το οποίο έχει εκτεθεί στις καιρικές συνθήκες και δεν είναι ολοκαίνουργιο ακόμα καλύτερα.
 
Το χειμώνα μέσα κ το καλοκαίρι στο μπαλκόνι. Αν ψεκαζω με detol (χωρίς τα πουλιά μέσα) για αποφυγή μικροβιον;θα έχω πρόβλημα;
 
Back
Top