Γενικά Κλουβί για ζακό, προτάσεις για διαρύθμιση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lio-1989
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lio-1989

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2014
Μηνύματα
23
Καλή Χρονια σε όλη την παρέα

Εχω ήδη καταλήξει στην αγορά ενος ζακό μωρού την ερχόμενη ανοιξη.
εχω κι ενα συγγενή στου οποιου το κατάστημα δουλευώ και μπορώ αν παρω σε καλή τιμή κάποια κλουβιά.
Θα φροντισω αφου δω τι υπάρχει να παρω το μεγαλύτερο.
αυτο που θα ήθελα απο την παρεά σας ειναι εαν θα πρέπει να βάλω ή να μην βάλω εντος του κλουβιού καποια πράγματα και γενικότερα πως θα πρεπει να διαρυθμίσω το κλουβί του ετσι ώστε να ειναι όμορφο ασφαλές και λειτουργικό.

ευχαριστώ
 
Με το καλό να αποκτήσεις το πουλάκι που θέλεις.
Πρώτα θα πρέπει να μας δείξεις το κλουβί που σκοπεύεις να αγοράσεις. Σε πολλά πράγματα, το ίδιο το κλουβί σε καθοδηγεί. Από κει και πέρα θα διαλέξεις κάποια παιχνίδια, καλύτερα αυτοσχέδια και φθηνά, ώστε να τα αναννεώνεις και να κεντρίζεις το ενδιαφέρον του για νέες ανακαλύψεις και ενασχόληση. Κάποιες ιδέες μπορείς να δεις εδώ Παιχνίδια για παπαγάλους - παιχνίδια.
Γνωρίζοντάς τον σιγά σιγά θα δεις τι του αρέσει, απλά φυσικά πράγματα, όπως κουκουνάρια μπορούν να γίνουν ωραίο παιχνίδι απασχόλησης.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Πρεπει να μας πεις τι σκεφτεσαι να βαλεις για να σου πουμε τη γνωμη μας. Γενικοτερα να αποφυγεις πατηθρες τυπου λειου σκουποξυλου διοτι δεν ειναι καλες για τα πελματα τους και να προτιμησεις πατηθρες φυσικου ξυλου. Οι παπαγαλοι χρειαζονται αρκετη ενασχοληση οποτε να εφοδιαστεις με πολλα παιχνιδια, πλαστικα, ξυλινα, δερματινα, σχοινενια τα οποια να εισαι χαρουμενος αν καταστρεφει διοτι αυτος ειναι ο σκοπος τους.

Επισης να μην παρεις πουλακι πολυ μικρο σε ηλικια που δεν ειναι σε φαση γαλακτισμου οπως και να συνεχισεις τον απογαλακτισμο για οσο το πουλακι επιθυμει. Δηλαδη αν το πουλακι ζηταει να ταιστει στο στομα 1-2 φορες την ημερα να το κανεις.
 
θα σας δείξω μολις μπορέσω το κλουβί που σκέφτομαι να πάρω.
οι πληροφορίες που κυρίως ήθελα ειναι σχετικά με το που θα πρέπει να το τοποθετήσω και πως πρεπει να το διαρυθμίσω. καταλαβαονω όμως απο τις απαντήσεις σας (και ειναι λογικό) οτι θα πρέπει να το στήσω βήμα βήμα, με βάση τις δραστηριότητες του παπαγάλου.
Το τοπικ με τα παιχνιδια πολύ χρήσιμο. Οπως επισης και η παρατηρηση για τις πατήθρες δεν το είχα σκεφτεί.

Ευχαριστώ πολύ!
 
... Να αποφυγεις πατηθρες τυπου λειου σκουποξυλου διοτι δεν ειναι καλες για τα πελματα τους και να προτιμησεις πατηθρες φυσικου ξυλου.

και διαφορετικού (μεταξύ τους) διαμετρήματος, ώστε ν΄ανοιγοκλείνει ''αναγκαστικά'' το πέλμα του
 
Back
Top