Φροντίδα Κλουβί για μεγάλο παπαγάλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης JohnP
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

JohnP

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2014
Μηνύματα
154
Πόλη
Γιαννιτσά
Καλησπέρα,

Είχα μια συζήτηση με τον ΦΟΙΒΟ σχετικά με το κλουβί που απαιτείτε για έναν μεγάλο παπαγάλο και η συνέχεια της συζήτησης θα γίνει σε αυτό το θέμα με σκοπό να εξυπηρετηθούν και άλλοι φίλοι που ίσως να έχουν τις ίδιες απορίες-ερωτήματα.
Εδώ και λίγες μέρες είμαι ιδιοκτήτης ενός παπαγάλου Αμαζονίου(yellow crowned) τον Larry(2ετών) και τον πήρα απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του μαζί με το κλουβί λόγο έλλειψης χρόνου. Το κλουβί είναι της φωτογραφίας

rsz_14156326642_9e7bf06e68_b.webp

και επειδή έχει δείξει ανέλπιστα καλή συμπεριφορά ως τώρα τον έχω μέχρι στιγμής στο ίδιο κλουβί, γιατί λόγο της αλλαγής περιβάλλοντος να μην στρεσαριστεί. Επειδή όμως, θέλω να τον αλλάξω κλουβί θα ήθελα να ρωτήσω σε πόσο διάστημα θα ήταν καλύτερα να γίνει αυτό (π.χ 2-3 εβδομάδες) και επίσης εάν το imac.it/en/products/birds/parrots/Ezia-Special-parrots.html (Η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον) κλουβί είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους παπαγάλους, διότι διάβασμα ότι χρειάζονται αρκετό χώρο και παιχνίδια και εάν η μείωση του χώρο θα έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην συμπεριφορά του.

Φιλικά
Γιάννης
 
Γιάννη αν επιτρέπεται γιατί θέλεις να αλλάξεις το κλουβί σε μικρότερο; Το οποίο φαίνεται (δεν ξέρω σίγουρα) και αρκετά μικρότερο από το υπάρχον. Σίγουρα δεν θα είναι ιδανική η αλλαγή εκτός αν σκοπεύεις να τον έχεις τις περισσότερες ώρες εκτός κλουβιού. Θα είσαι και τα πρωινά μαζί του;
Κούκλος ο Λάρυ να τον χαίρεσαι!
 
Γιαννη, αρχικα κατι μου λεει το ονομα Λαρυ, ισως τον εχω δει σε παπαγαλοσελιδες πριν ερθει στα χερια σου. :)

Το κλουβι που ειναι τωρα ειναι καλο σε μεγεθος αλλα ακαταλληλο λογω σκουριας και ακαταλληλων υλικων γι'αυτο το πουλι. Οπως το κλουβι που θελεις να τον βαλεις μεσα ειναι επισης ακαταλληλο, ειναι παρα πολυ μικρο, απο το ρινγκνεκ που καθεται πανω καταλαβαινω το μεγεθος του.

Δες εδω το κλουβι που εχω μεσα τα μικρα μου Οικογένεια Αμαζόνων, Phoebe, Joey, Betty & Barney ειναι απο τα πετ σιτι και κανει 150 ή 170 ευρω. Ειναι αρκετα ευρυχωρο για ενα πουλι οπως το δικο σου και θα μπορεσεις να το διαμορφωσεις πολυ ωραια με κουνιες και παιχνιδια για να απασχολειται.
 
καλησπέρα,
Το κλουβί είναι όντως ωραίο, αλλά δεν το βλέπω διαθέσιμο στην σελίδα το πετ σιτι εκτός και εάν μπήκα σε λάθος e-shop. Εάν έχεις να προτείνεις κάτι είναι καλοδεχούμενο.
 
😀 καλά θα ήταν αλλά μένω αρκετά χλμ μακριά! ψάχνω στο ίντερνετ, αλλά όλα τις προκοπής είναι εκτός Ελλάδος και χρειάζονται αρκετές μέρες για να παραδοθούν.
 
😀 καλά θα ήταν αλλά μένω αρκετά χλμ μακριά! ψάχνω στο ίντερνετ, αλλά όλα τις προκοπής είναι εκτός Ελλάδος και χρειάζονται αρκετές μέρες για να παραδοθούν.

Δεν εχει σημασια, ας κανουν μερικες ημερες, τα κλουβια ειναι μια επενδυση για τη ζωη του πουλιου. Αν ειναι καλο αξιζει λιγα ευρω παραπανω παρα να το πεταξεις σε 2 χρονια. Δειξε μας ποια εχεις βρει αν θελεις. 😉
 
εδώ βρήκα απο Ελλάδα και φαίνονται καλά
αλλά αυτό νομίζω είναι πιο καλό, αλλά πρώτον δεν μπορώ να ξεχωρίσω πόσο χοντρό-δυνατό είναι το σίδερο του και φυσικά το πως θα φτάσει :)
 
Αναμεσα σε αυτα εγω θα διαλεγα αυτο Δεν φαινεται να εχουν διαφορες μεγαλες ποιοτικα, κι αυτο ειναι σε καλη τιμη και το πιο ευρυχωρο απο ολα.

edit: ισως τελικα το αλλο απο το ebay που εχει και το παρκο πανω να ειναι πιο πρακτικο. Σε αυτο το ασπρο νομιοζω πως οι διαστασεις δεν ειναι καθαρες αλλα περιλαμβανουν και το παραπετασμα μαζι.
 
Καλό είναι αυτό από το ebay και το σίδερο είναι γνωστό όπως έχουν όλα τα κλουβιά παπαγάλων.
Αυτά τα κλουβιά έρχονται σε πλακέ πακέττο και πρέπει να το συναρμολογήσεις αλλά είναι εύκολο, αφού το φτιάχνω κι εγώ με τα λίγα μαστορικά που γνωρίζω.
 
να σου πω την αλήθεια, εγώ κοιτούσα κλούβα-παπαγάλων-885χ88χ159 και στην συνέχεια κλούβα-παπαγάλων-806χ806χ152cm , αλλά ακόμη ψάχνω... Κάτι σε μακρόστερο βασικά επειδή το μπαλκόνι είναι στενό.
 
Να προτιμήσεις τετράγωνο κλουβί όχι στρογγυλεμένο
 
Back
Top