Κλουβί για παπαγαλάκια 2 x 2 x 1

Antonis Starlet

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2014
Μηνύματα
20
Γεια σας φιλοι μου.. Θελω να αποκτησω 1-2 ζευγαρακια μπατζι αλλα επειδη θελω να ειναι οσο το δυνατον πιο ανετα θα τους φτιαξω μια μεγαλη κλουβα για να μπορουν να πετουν, οσο γινεται δηλαδη.. η κλουβα θα ειναι κατω απο το υποστεγο μου για να μην κρυωνουν και να μην ζεσταινονται χειμωνα-καλοκαιρι.. Ομως εχω καποιες ερωτησεις..
1. Παιζει να τσακωνονται μεταξυ τους οποτε να χρειαστει να χωρισω την κλουβα στην μεση. Αν ειναι να το κανω τωρα.
2. Να βαλω κοτετσοσυρμα αντι κουνελοσυρμα μιας και εκει δεν θα βρεχεται το κλουβι οποτε δεν θα σκουριασει.. Καπου διαβασα οτι χαλανε τα φτερα τους με το κοτετσοσυρμα.. Διαστασεις.2 υψος..2 μηκος..1 βαθος. Ολες οι προτασεις δεκτες..
 
Αντώνη για το μέγεθος της κλούβας που αναφέρεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με 2 ζευγάρια πουλιά ! τοποθέτησε τους και μπόλικα παιχνίδια μέσα και μην φοβάσαι τίποτα!

και μιας και θα κάνεις τα έξοδα... Βάλε μια και καλή κουνελόσυρμα γαλβανιζέ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και από θέμα ασφάλειας και από θέμα ποιότητας!

καλή συνέχεια και εννοείτε ότι περιμένουμε φώτο από την κατασκευή !
 
Αντώνη για το μέγεθος της κλούβας που αναφέρεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με 2 ζευγάρια πουλιά ! τοποθέτησε τους και μπόλικα παιχνίδια μέσα και μην φοβάσαι τίποτα!

και μιας και θα κάνεις τα έξοδα... Βάλε μια και καλή κουνελόσυρμα γαλβανιζέ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και από θέμα ασφάλειας και από θέμα ποιότητας!

καλή συνέχεια και εννοείτε ότι περιμένουμε φώτο από την κατασκευή !
να σαι καλα.. αυτο θα κανω να ειμαι ησυχος.. μια ερωτηση.. Δεν βρισκω πουθενα πουλια στην Πατρα μονο σε μαγαζι.. Ομως φοβαμαι μηπως ειναι αδερφια και τις κακουχιες που θα εχουν περασει.. εσεις τι λετε σχετικα;
 
κοίτα... καλό θα ήταν αν μπορούσες να έβρισκες κάποιον εκτροφέα από εκεί στον τόπο σου! αν όμως όπως λες ότι πρέπει να πας σε λύση πετσοπ τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή σου, και να το επισημάνεις αυτό στον καταστηματάρχη! σε καμία περίπτωση να μην σου δώσει αδέλφια!
 
Καλησπερα φιλοι.. Επειδη τα οικονομικα επεσαν λιγο εξω.. εφτιαξα μια μικρη κλουβα τελικα για τα παπαγαλακια που θα εχω συντομα.. Οι διαστασεις ειναι 100χ100χ60 βαθος.. μπηκαν πατηθρες απο το πλατανι μου αφου τις καθαρισα και τις επλυνα καλα.. αυριο θα μπουν και παιχνιδακια.. ακουω συμβουλες
i113.photobucket.com/albums/n233/starletpatra/P15-05-14_2240_zps95badfe9.jpg
i113.photobucket.com/albums/n233/starletpatra/P15-05-14_2241_zpsd7058426.jpg
i113.photobucket.com/albums/n233/starletpatra/P15-05-14_2242_zps22ca8a17.jpg
 
Πολύ ωραία. Το μόνο που νομίζω πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις ένα ακόμα μικρό κλαδί από τα δεξιά της πρώτης εικόνας έναν πάτο ή συρταράκι και λίγες ακόμα ταίστρες. 😉
 
για πατο εχω αυτη την λαμαρινα που φενεται κατω απο το κλουβι απλα θα το σηκωσω λιγο πανω για να μην ακουμπουν τα πουλακια κατω. Για τις ταιστρες εχεις δικιο.. και ενα κλαδακι πιστευω κι εγω οτι χρειαζεται :) σε ευχαριστω
 
Πολύ ωραίος χώρος είναι, πόσα πουλάκια θα έχεις μέσα;
Έτσι που είναι χωρίς πλαίσιο δεν έχει πρόβλημα ευστάθειας η κατασκευή δηλαδή να είναι "μπόσικη";
Επίσης πόσα πορτάκια έχεις;
 
ενα ζευγαρακι μπατζι θα μπουν... εχω 2 πορτακια... και το συρμα ειναι πολυ σκληρο και γι αυτο εχει δεσει χωρις να θελει σκελετο.. εχω φτιαξει και για κουνελια παρομοια και αντεχουν πολυ βαρος χωρις σκελετο.. χαιρομαι που σας αρεσει :)
 
να σαι καλα :) ελπιζω να το χαρουν.. επομενο βημα τα παιχνιδακια
 
ναιι.. με βοηθησαν παρα πολυ και πανω σε αυτα φτιαχνω κι εγω καποια :)
 
μπηκαν και οι διασημοτητες... εν ωρα κοινης ησυχιας.. i113.photobucket.com/albums/n233/starletpatra/P19-05-14_1940_zpsee8e10fe.jpg
...
13.photobucket.com/albums/n233/starletpatra/P19-05-14_194001_zpsb6560037.jpg
 
Πολύ ωραία πράγματα και τα πουλάκια χάρμα φτου φτου φτου!
 
Ιδιου χρώματος ζευγάρι εχω και εγώκαι ειμαι στο τελείωμα της κλούβας (σε ταράτσα). Ελπίζω κάποια στιγμή να ζευγαρώσουν. Το πρόβλημα μου είναι στο τι ποτίστρες και ταίστρες θα βάλω γιά να τη βγάλουν το καλοκαίρι οσο θα λείπω (μάλλον λίγο). Γιά πατο και εγώ θα βάλω λαμαρίνα ανοξείδωτη πού θα βγαίνει σαν συρτάρι για να μπορώ να την καθαρίζω. Βάζω μεσα αμμο; Φωλιά μόνο εξωτερική ; Ρωτώ γιατί πρώτη φορά ασχολούμαι με παπαγαλάκια. Ανέκαθεν είχα καναρίνια.
 
Ξεκίνα από τώρα να τους μάθεις και την ποτίστρα με μπίλια που και το νερό διατηρείται αρκετές μέρες καθαρό και υπάρχουν σε αρκετά μεγάλα μεγέθη στην αγορά ώστε να βάλεις αρκετές στην κλούβα όταν θα λείπεις.
 
Θά το προσπαθήσω. Ευχαριστώ ελπίζω να είναι έξυπνα να το καταλάβουν γιατί αλλιώς δεν τα βλέπω καλά !
 
ευχαριστω παιδια... ειναι σε κατασταση προσαρμογης γι αυτο ειναι ακομα ντροπαλα 😛
 
Back
Top