Γενικά Κλουβί για περίπτωση έκτακτης ανάγκης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sissy

PB Senior Member
Εγγραφή
28 Απρ 2006
Μηνύματα
8.063
Πόλη
Βουλιαγμένη
Ο προηγούμενος σεισμός, ήταν ο πρώτος που είχε ως αποτέλεσμα κάποιων υλικών ζημιών στο σπίτι της Αθήνας.
Η προ ημερών φωτιά σε διαμέρισμα φοιτητή της πολυκατοικίας (από ξεχασμένη κατσαρόλα) και η εμφάνιση της πυροσβεστικής, με ανάγκασαν να σκεφτώ πως θα πρέπει να έχω σ΄ετοιμότητα δυο κλουβάκια για οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κάποιο χώρο δηλ για τα πουλιά, εύκολο στη μεταφορά, χωρίς βάρος και εξοπλισμένο με τα απαραίτητα, ώστε να μου δίνει άμεσα την δυνατότητα να βάλω γρήγορα τα πουλιά μέσα και να φύγω...
Ετοίμασα λοιπόν, αχρείαστα να΄ναι τα κλουβιά έκτακτης ανάγκης, τα οποία μπορούν να κρεμαστούν στον ώμο, ή να παραμείνουν στη σακούλα χειρός, μέσα στην οποία βρίσκεται ένα μικρό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού.
0).webp 17).webp
 
Φαίνεται πως αυτά που συμβαίνουν τελευταία μας έχουν επηρεάσει όλους. Κι εγώ μια από τα ίδια. Σε μια σχολική τσάντα έχω βάλει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, μπωλ για τη Ζιζή και χάπια, το διαβατήριο της, μια ποτίστρα και το κλουβακι μεταφοράς για τα πουλάκια. Και φυσικά άρχισα να κρεμαω πάντοτε το λουράκι της ζιζης στο χερούλι της πόρτας ενώ παλιά το βγάζαμε και το πετουσαμε όπου να ναι με αποτέλεσμα πριν ξαναβγούμε να ψάχνουμε αρκετή ώρα. Πολύ ενδιαφέρον θέμα 😊
 
@Sissy, Δεν έχω λόγια!

Μια συμβουλή : μην πας σε πάρκο... Θα ναι πάλι κατάσταση έκτακτης ανάγκης: στο πρώτο δευτερόλεπτο θα μαζευτούν εκατομμύρια παιδάκια γύρω από το κλουβί.
Παθών.
 
γελάμε, αλλά να μην έρθει εκείνη η ώρα! 🙄

Eκ των πραγμάτων Σίσσυ θα έρθει και θα ξανάρθει κ. Ο. Κ .. Όταν ζεις στην 1η σεισμογενή χώρα στην Ευρώπη και στην 6η του πλανήτη θα έρθει..
Είναι κάτι που όλους ανεξαιρέτως μας τρομάζει. Λογικό!
Αυτό όμως που χρειάζεται, όπως άλλωστε σε όλες της καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, είναι η σωστή ενημέρωση, η ψυχραιμία και οι σωστές αντιδράσεις!

Αυτό που συνήθως έχει μοιραίες εξελίξεις δεν είναι το φαινόμενο αυτό καθαυτό αλλά ο πανικός σε συνδυασμό με την έλλειψη γνώσης και πρόληψης..
 
Πολύ προνοητική κίνηση!👍

Αλλά βάλε λίγο ένα κλουβί σε κάθε ώμο σαν τσάντα και βγάλε μια φώτο, θέλω να το δω! 😂
Πέρασαν τα χρόνια, δεν με ξεγελάς πια! Αποδείξεις 🤣 ΤΕΛΟΣ (για σένα)
 
Τελευταία επεξεργασία:
σκεφτειτε να ειστε στην κεφαλονια που κανει 7ρια 😂 εγω κανει 6ρια και αλλαζω πλευρο
Οι κανόνες αντισεισμικής δόμησης των Αθηνών (που ίσχυαν πριν 50 χρόνια, τόσο παλιά είναι η κατασκευή) δεν πρέπει να πλησιάζουν με των δικών σας κτιρίων Ηλία (λογικά). Γι΄αυτό μπορείς και αλλάζεις πλευρό! 👍
 
... εγω θελω φωτο παντως με αποδειξεις! 😀
Λοιπόν, να τι θα κάνουμε Ζάχο μου! Όταν έρθεις Αθήνα να βρεθούμε (αυτό το εννοώ 😉)...
θα σου κρεμάσω τα κλουβάκια και θα σε φωτογραφίσω, έτσι θα υπάρχουν και για τους δυο σας (Φοίβος) αποδείξεις! 😁😂
 
Back
Top